alladyn71 29.08.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam, Mam pytanie do osob ktore remontowaly nasze kochane kostki Otoz zamierzam zagospodarowac piwnice (garaz) i umiescic tam kuchnie (bedzie duza, z wielkim oknem juz nie moge sie doczekac ) i teraz moje pytanie: Jak wiadomo w czasie budowania tych domow nikt nie myslal o izolacji od gruntu, i zastanawiam sie czy ktos jeszcze musial zmagac sie z tym problemem. Wiadomo ze kostki ekonomiczne ( jak na dzisiejsze standardy cieplne) nie sa. Mam juz wymienione okna, na ocieplenie z zewnatrz musze jeszcze poczekac wiec zastanawiam sie czy rozprowac podloge i izolowac czy moze zostawic jak jest i polozyc plytki Nie znam sie kompletnie na tym. W garazu/kuchni nie ma wilgoci, ale jak to jest z tym cieplem uciekajacym przez podloge? Czy musze zrywac calosc, czy moze tylko z pomieszczenia uzytkowego? Nie wiem czy ktos mi odpisze bo ostatnio coraz mniej o kostkach, ale i tak czekam. ps. I prosze nie podoawac zadnych zawilych wyliczen typu U-costam, bo naprawde nie wiem o co w tym chodzi Pytam jedynie czy zagospodarowal piwnice bez wczesniejszego jej izolowania? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/107593-piwnica/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts