BOHO 29.08.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 witam, mam pytanie.... co stanie się z drzewem, gdy podniesiemy wokół teren (dosypując ziemi) powiedzmy o 1 metr?czy drzewo to przetrzyma? czy zależy jakie drzewo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.08.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Zależy jakie, pewno padnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 29.08.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 kurcze myślałem, że się może postara o jakieś korzonki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 31.08.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 witam, mam pytanie.... co stanie się z drzewem, gdy podniesiemy wokół teren (dosypując ziemi) powiedzmy o 1 metr? czy drzewo to przetrzyma? czy zależy jakie drzewo ? A może takie rozwiązanie - w promieniu ok. 1 m od pnia ustaw coś w rodzaju ścianki-studni (cos jak krąg betonowy z drzewem pośrodku), po zewnetrznej stronie obsypiesz ją ziemią (tymże nasypem). Żeby nikt nie wleciał do środka i nie złamał sobie nogi, trzeba by to przykryć metalową ozdobna kratką. Zdaje sobie sprawę,że to brzmi dość enigmatycznie - nie jestem mocna w "tłumaczeniu słownym" bo z racji wykonywanego zawodu częściej operuje rysunkami Niemniej jednak mam nadzieję że będziesz w stanie sobie to wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 01.09.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Może opisz więcej to drzewo, grube-cieńkie, iglaste-liściaste (zdjęcie ) To się coś więcej napisze. Z podsypaniem raczej niema problemu - jeżeli sa gałęzie - to mogą wypuˇścić korzenie - tzw ukorzenianie znane z ogrodnicwta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkrzyszt 19.09.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Jesli rozmiary drzewka pozwalaja to bym przsadzila a jak jest za duze to trzeba sie z nim pozegnac i kupic drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts