AsiaLukasz 29.08.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Witamy Was serdecznie Pojawiliśmy się na forum po dłuższej przerwie, ponieważ za 7 dni odbieramy nasze pierwsze wspólne mieszkanie :) Zwracamy się do Was z prośbą o rady na co mamy zwrócić uwagę podczas odbioru mieszkania, które jest w stanie deweloperskim ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 29.08.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 zaplać za jakiegoś inżyniera i razem z nim odbierz mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 22.10.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 A może jednak jakies porady dla tych, którzy odbierają sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.10.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 >>> odbiór mieszkania od dewelopera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 22.10.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Bardzo dziękuję. Ale umiem obsługiwac google.Tylko wszędzie podają całe mnóstwo rzeczy do sprawdzenia, a bardziej mnie interesowało czy w praktyce jest to stosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beciaw2 23.10.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Zależy od upierdliwości odbiorców:)Myśmy weszli do mieszkania dzień wcześniej, sprawdziliśmy te wszystkie szczególiki sami, poznaczyliśmy felerne miejsca ołówkiem na ścianach i podłogach. Następnego dnia z komisją dyskutowaliśmy tylko o tym co się nam nie podoba. KOniecznie zaznacz w protokóle że nie odebrano np. instalacji bo nie było takiej możliwości (np. brak kranu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 23.10.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Dzięki. Ja już odebrałam. Bez zastrzeżeń uff. Jedynie umywalka i wc do wymiany (kazałam zaznaczy w protokole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bert 28.10.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Kiedy my odbieraliśmy mieszkanie, to powiedziano nam ,że niewiele będziemy mogli zdziałac i lepiej abyśmy podpisali a resztę załatwiali we własnym zakresie.Myślałam że dopadnie nas zawał.Jedyne co wymusiliśmy to ponowne wstawienie okna balkonowego a nie tylko zdarcie nadmiaru drewna i pomalowanie :evil:wyprostowanie fragmentów ścian,zlikwidowanie pęknięc w betonowej podłodze.(parapety osadzili w różnej odległości od okna-na tej samej ścianie)A i tak, kiedy zamietliśmy,to trzeba było zbroic podłogę i dawac wylewkę,ściany wyrównali takim g....m,że odpadało samo .Fakt,że było to 10 lat temu, też ma znaczenie - ale ile przez ten czas zdobyliśmy wiedzy to ho,ho Teraz to wiedziałabym o co się czepnąc i z czego zrezygnowac.Potem doszły ruchy budynku i łatane pęknięcia ,wyciszanie ściany ,bo słychac było harce sąsiada w łazience ale co tam, zdobyte doświadczenie bezcenne- teraz mogę się budowacGdybym teraz zdecydowała się na mieszkanie to bez tynków aby móc sprawdzic i poprawic elektrykę(My zapłaciliśmy prywatnie aby miec trochę lepiej niż pozostali-bo nikt nie myślał projektujac ,ze żyjąc w biegu i wpadając do domu ,włączamy naraz pralkę czajnik,zmywarkę,piekarniki i wiele innych urządzeń a tu pyk i bezpiecznik nie daje rady)To problem większości mieszkańców.Aha, my wzięliśmy dodatkowo dwa kable ,gdybyśmy potrzebowali podłączyc coś mocniejszego.Bardzo ważne aby pralka była pod osobnym bezpiecznikiem,pozdrawiam zmagających się z budowlańcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts