Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze: Marzenia o H2 kontra partacze...

suzis

Recommended Posts

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Wkrotce zaczynam budowe ale jak zobaczylem jak ona wyglada na tle tej budowy to az mi sie odechcialo.

Szczerze bym im nie zapalcil ani grosza. Intereseuje sie budowlanka od kilku lat czytam rozn erzeczy ale to co widziałem w tym dzienniku łamie wszystkie podstawowe zasady pracy budowlanca.

Nie placic!!

Co to za kierownik budowy? Tylko zeby nie byl jednym z pracownikow tej firmy bo tak bedzie zawsze czyli kryl bledy swoich kolegow.

ja bym na te chwile wynajal nawet na miesiac czasu nadzor budowlany , najleprzego fachowca z papierem ktory by wskazal wszystkie niedociagniecia i za ktore by ekipa musial zapalcic z wasnej kieszeni lub potracic im od wynagrodzenia!

Moge tylko współczuc, bo wiem ile czasu poswiecen i kosztow finansowych trzeba poniesc aby wybudowac domek swoich marzen!

Nie poddawac sie i walczyc do konca to jest przeciez Wasze marzenie - miec swoj wlasny domek!!

Pozdrawiam

witanko....

polecam wizytę w Inspektoracie Nadzoru - powiedz, że już masz niezgodności z projektem i zapytaj czy oni mogą coś z tym fantem Ci pomóc.... głównie dobrać się do tyłka pani kierbud.

i polecam wizytę u Rzecznika Praw Konsumenta.... ja dziś byłam.... i nie powiem... wielce owocna wizyta :)

witanko....

polecam wizytę w Inspektoracie Nadzoru - powiedz, że już masz niezgodności z projektem i zapytaj czy oni mogą coś z tym fantem Ci pomóc.... głównie dobrać się do tyłka pani kierbud.

i polecam wizytę u Rzecznika Praw Konsumenta.... ja dziś byłam.... i nie powiem... wielce owocna wizyta :)

No u Rzecznika Praw Konsumenta to byłam ...potwierdził, że partacze i żeby nie płacić... i że sąd... i że parę lat to potrwa ... :-?

Co najlepsze przestrzegł przed lokalnymi układami...bo taki deweloper to z pewnością je ma, jeśli postępuje tak zuchwale.

Żeby tylko nie mial racji... :(

Kiedys tu u Ciebie bylam, ale nie wiedzialam, ze ten kanal u Ciebie jeszcze trwa. Uklady lokalne, jesli wykryjesz to zostaje Ci tylko lokalna prasa... :roll:

W sumie jestes w o tyle dobrej sytuacji, ze w tym czyms nie da sie zamieszkac... Golym okiem to widac. :-?

Partacze uparcie twierdzą inaczej. :evil:

Ale czy ktos ich traktuje powaznie? No sorry, ja sie nie znam na budownictwie, ale nawet na mnie te zdjecia robia piorunujace wrazenie. Ze nie wspomne, ze masz to na pismie. Tu chyba czas przestac sie bronic, czas zaczac atakowac. :evil:

A co Ty masz do stracenia powiedz? Wyrzucilas pieniadze w bloto, masz cos, w czym sie nie da mieszkac. Co innego mozna z tym zrobic? Nie ma ukladow nie do rozbicia. Jest sad, radio, prasa, telewizja... Sa rzeczoznawcy, rzecznicy i inne instytucje. Sa dobrzy prawnicy. Tu nie ma sie nad czym zastanawiac, a o sprawiedliwosc byc moze przyjdzie walczyc dlugo, ale ona w koncu nastac musi. Moze to potrwa pare lat, ale chyba nie masz wyjscia... :roll:

...niech ktoś mi da gwarancję, że prawda zwycięży...

no niestety nikt takich gwarancji nie da... nawet sąd i to jest absurd sytuacji....to jest zawsze już Twoje ryzyko :roll:

Kurde, dziewczyny, nie mozecie tak nawet myslec! Jesli doopy da sad I instancji, to jest jeszcze II instancja i NSA i Strasburg i cholera wie co. To jest tylko kwestia czasu i odwolywania sie do skutku.

Suzis co Tobie z opinii ich rzeczoznawców - Ty masz swoją.

Onie sie z Toba nie patyczkuja , oddadzą sprawe do sadu To widac po tym że chcą skończyć jak najszybciej budowe wiedzac nawet ze jest spartaczona na maxa. To im daje prawo do otrzymania wynagrodzenia a co potem to juz dla nich inna sprawa Oni wybieraja dla siebie najbardziej optymalny wariant.

Uważam że powiinas natychmiast wynająć prawnika z doświadczeniem w budowlance ktory poda ci możliwe warianty obrotu sprawy.

Jesli nie poprawili roboty w uzgodnionym termninie mozesz poinformowac ich ze wykonasz prace we własnym zakresie. Dobrze byłoby mieć kosztorys takich robót. Zainteresowałbym sprawą architekta adoptującego projekt, Nadzór Budowlany celem uzyskania kolejnego potwierdzenia niezgodności budynku z normami. Zainteresowałbym sprawą Okręgowa Izbę Inzynierów Budownictwa - tam sa zrzeszeni kierbudy, za takie coś można stracić uprawnienia.

Sorry za nawał rad ale nie moge tego pojąć.

powodzenia/

witanko....

suzis - nigdy, ale to nigdy nie wolno odpuścić, ani na moment.... gdybym to wiedziała wcześniej - już by było po sprawie dachu :x i nie licz na ich dobrą wole... nic takiego nie mają... zapewniam Cię :evil:

zobacz moje ostatnie wpisy zrozumiesz.... :)

co prawda zawsze się może okazać, że zn ów blefują, nie? ale z tym to ja już będę wiedziała co robić :evil:

Witaj

przeczytałam Twój dziennik, przeczytałam komentarze i.....................znam to co przeżywasz, ale ja mam w skali mikro.

Dziewczyno, bez dyskusji - prawnik, prawnik, prawnik, bo Cię zjedzą na przystawkę.

Wygrasz!! tylko działaj.

Jutro (dzisiaj) marsz do kancelarii ,poszukaj kogoś ze znajomością prawa budowlanego (w sadzie dostaniesz informacje).

I działaj - bo upływający czas działa na ich korzyść (no chyba ,że wszystko pierdol.ie - to wtedy zadziała na twoją).

Pisz co się dzieje w sprawie, a ja będę sercem z Tobą.

teraz idę do łóżka....................ale czy usnę po tym co zobaczyłam w Twoim dzienniku.................wątpię......................