Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze: Marzenia o H2 kontra partacze...

suzis

Recommended Posts

suzis, kurcze przejrzałam twój dziennik i aż mi wszystkie głowy stanęły dęba. Takich partaczy to jeszcze nie widziałam, a w dodatku tupeciarzy, którzy mają jeszcze czelność podawać cię do sądu, że im nie zapłaciłaś całej kwoty :o :o

Szczerze mówiąc kiedy oglądałam zdjęcia twojej budowy, to zastanawiałam się dlaczego wcześniej ich nie wywaliłaś, bądź też nie wstrzymałaś budowy, aby najpierw naprawili to co wcześniej spartolili :evil: :evil:

Musisz jak najszybciej iść do prawnika i zacząć walczyć o swoje, bo nikt tego za ciebie nie zrobi.

Po drugie: uderz do wszystkich możliwych instytucji, rzeczoznawców, aby zrobili ci ekspertyzy wykonanej przez partaczy roboty, abyś miała w stosunku do nich kontrargumenty.

Walcz, walcz, walcz i pisz co się dzieje. My tu cię będziemy wspierać i w miarę możliwości pomagać.

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

widzę że nie będę oryginalna.

nie mogę uwierzyć że nie reprezentuje Cię prawnik!!!

jak nie znajdziesz kogoś sensownego to weź namiary od nitubagi. facet ma jaja.

mój tez niczego sobie (ja się boje gościa :oops: ), tylko kurna daleko :roll:

rany boskie... :o :o :o

ja Cię nie znam (jesczcze... :wink: :lol: ) ale usłyszałam gdzieś o Twoim dzienniku..

ja pierd@#$^% :evil: :evil: :evil: :evil:

słów brakuje :evil:

normalnie, aż mam łzy w oczach, nie wyobrażam sobie, jak tak ktoś mógł postąpić :roll:

człowiek tyra latami na własny dom a ktoś przyjdzie i dziadostwo takie odstawi :evil: :evil:

Włos się jeży na głowie... :o

Ktoś wspomniał tu o prasie. "Dziennik Łódzki (Polska The Times)" prowadzi akcję przeciwko partaczom: http://www.polskatimes.pl/meskarzecz/71539,partacze-i-fachowcy-czyli-remont-po-polsku,id,t.html

W artykule nikogo nie wymieniają z nazwiska, ale może pomogą w jakiś inny sposób. To fragment:

Jeśli miałeś kłopoty z fachowcem, Twój remont nie zakończył się zgodnie z oczekiwaniami, Twoja ekipa zostawiła cię na lodzie, napisz do nas!

[email protected]

Napisz, kto cię tak urządził! Jeśli możesz, dołącz dokumentację fuszerki: zdjęcia, umowę itp. Zebrane informacje będziemy publikować na naszych stronach internetowych.

Ktoś wspomniał tu o prasie. "Dziennik Łódzki (Polska The Times)" prowadzi akcję przeciwko partaczom: http://www.polskatimes.pl/meskarzecz/71539,partacze-i-fachowcy-czyli-remont-po-polsku,id,t.html

W artykule nikogo nie wymieniają z nazwiska, ale może pomogą w jakiś inny sposób. To fragment:

Jeśli miałeś kłopoty z fachowcem, Twój remont nie zakończył się zgodnie z oczekiwaniami, Twoja ekipa zostawiła cię na lodzie, napisz do nas!

[email protected]

Napisz, kto cię tak urządził! Jeśli możesz, dołącz dokumentację fuszerki: zdjęcia, umowę itp. Zebrane informacje będziemy publikować na naszych stronach internetowych.

nooo i to jest bardzo dobry pomysł :)

[email protected]

świetny pomysł

Suzi, obiecaj że jak najszybciej uderzysz do tego prawnika!

Tak wiele miesięcy Was oszukiwali, szkoda czasu i Waszego życia, szkoda przedłużać te nerwy i niepewność.

Macie jeszcze szansę, jesteście młodzi, odbijecie się zobaczysz! Tylko musisz zdecydowanie działać. Nie ogladaj się zupełnie na to co mówi wykonawca. Zbierz swoje ekspertyzy i do prawnika.

Trzymaj się dziewczyno!

właśnie przeczytaliśmy z mężem dziennik budowy, jeśli to co zrobiła dla was ta firma można nazwać budową... mamy nadzieję że uda się wam wywalczyć jakieś zadośćuczynienie.

Trzymamy kciuki!!!

oglądając zdjęcia stwierdziliśmy że jak tylko fundusze (kiedyś tam...) nam na to pozwolą, to sami zakasamy rękawy i będziemy murować, stawiać ...nawet jak coś spiepr... to chyba będzie lepiej wyglądało niż to co wybudowali u was "fachowcy"

SUZIS -walcz kobieto WALCZ... każda możliwa metodą...nie możesz być lwem to będź lisem - bylebyś wygrała.... ja Ci to mówię....

a że warto to masz na moim przykładzie.... właśnie jestem w połowie wywalania dachu... więc można, jak widać można....

facetów to wiesz mocno za przyrodzenie i nisko przy ziemi :x i zobaczysz jak im się zmieni perspektywa ....:evil: to się nazywa przywarować wykonawcę :x

powodzenia i IDŹ DO PRAWNIKA bez niego będa Cie lekceważyć... i traktować jak blondynkę :x

Suzis jak nie masz na co przeznaczyc reszte kasy z kredytu (tego na 40 lat ) to wyrzuc ,rozdaj albo oddaj tym zł....... KObieto wez pilniczek zaostrz pazury i WALCZ o swoje marzenia Potrafisz byc mila, slodka ale kazda w nas ma w sobie wredna suke ktora zagryzie tego co chce ja i jej bliskich skrzywdzic. Czas zebys ty sie taka stala

JEstem tak wk..... po przeczytaniu twojego dzienika ze ...... :evil:

Nie będę już wspominać ile kasy wydaję na te wszystkie dodatkowe ekspertyzy. Mało tego, wszędzie na wyceny i opinie trzeba czekać. A jak mi się śpieszy, to wiecie, dopłaca się extra :/

no to niestety prawda.... wszelkie opinie kosztują i to nieraz słono..... :( ja miałam to szczęście, że pan rzeczoznawca był z tych ludzkich i nawet sam zaproponował odkrywkę w niedzielę... bo mnie się spieszyło :)

co do kasy - to na mój stan wiedzy: podpisujesz umowe, dostajesz fakturkę i ..........każda ekspertyza idzie przez stowarzyszenie, za każdą ekspertyzę rzeczoznawca dostaje do 30%, platne jest od tego ile stron, ile zdjęć.... i co opisujemy. Czyli również to jak trudno się jest do tego czegoś dostać .... Ogólnie jst to koszt do ok. 4 tysi....

aleeeee jak się sprawa oprze o sąd - to tam biegłemu płaci sie czasem o 3 razy więcej :o, a strona przeciwna zawsze może opinie podważyć i robi się drugą, za którą również trzeba będzie zapłacić.... potem, czyli po wygranej sprawie jest zazwyczaj zwrot kosztów, ale nie jest to regułą... niestety :(

SUZIS - walcz dziewczyno o swoje, ale mierz też siły na zamiary... bo to tez jest ważne, zwłaszcza w sądzie.... i proponuję poczytac ciut tutaj... nie ma tego wiele, ale nieco pokazuje o naszej sądowej rzeczywistości :(

http://forum.muratordom.pl/sprawa-przeciwko-firmie-grom-mar-marek-gromada,t129654.htm?highlight=tomekj

Ogólnie jst to koszt do ok. 4 tysi....

Gdyby u nas w grę wchodziła taka kwota, to bez wahania zatrudniłabym tego rzeczoznawcę.

Pana jednak mocno poniosło, biorąc pod uwagę, że stoją 4 ściany i strop - wszystko jest "na wierzchu" widoczne gołym okiem- bez odkrywek i innych takich. :-?

dziewczyno niekoniecznie... pamiętaj, że rzeczonawca odpowiada za to co pisze i potwierdza... on świeci za to tyłkiem... nie sądze by znalazło się wielu takich co będzie bronić tych partaczy niczym niepodległości , wisz?

Ja bym wysłała wszystkie te wasze zdjęcia z opisami do programu "Uwaga" w TVN i innych podobnych,.. do gazet.

Media mają dużą siłłę sprawczą.

Też bym tak zrobiła, serio! Może to otworzy oczy wielu ludziom, którzy budowę swojego domu zlecają takim "fachowcom" i nawet nie wiedzą jakie niebezpieczeństwo za tym się czai!

Serce się kraja jak patrzy się na ten budynek :(