Wilko 13.02.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Suzis niedawno natknąłem się na twój dziennik. To co zobaczyłem przeraziło mnie. Wygląda na to, że ci goscie uczyli się sztuki budowlanej na twojej budowie. Makabra. Szkoda, że wczesniej nie znalazłem twego dziennika bo sam pojechał bym do Łodzi aby ich wypie.......ć z twojej budowy. Czytając wszystkie te rady dziewczyn przyszła mi jeszcze jadna rada. Napisz do MURATORA o swoim problemie. Redakcja pomagała juz wielu inwestorom w różnych podobnych trudnych sytuacjach. Oni maja swoich speców od budowlanki wiec pomogą fachowa radą. Możesz też napisać do Elzbiety Jaworowicz "Sprawa dla reportera". Trzeba nagłośnić sprawę bo wielokrotne drogie ekspertyzy zjedzą Cię finansowo. Ta firma budowlana ma dużo kasy. Ty znacznie mniej. Pamiętaj o tym. Złej reklamy będą się bali jak diabeł święconej wody Jesteśmy z tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 24.02.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Suzis. Jestem przerażona jak zobaczyłam zdjęcia z Twojej budowy. Tak spierd..... budowy w każdym calu, na każdym etapie to nie widziałam. To mój kolega nie budowlaniec z żoną sami lepiej zbudowali mury swojego domu. Myślę, że nie trzeba być rzeczoznawcą aby stwierdzic, że to bubel. Aż strach zamieszkać w takim domu. Boże tyle kasy na marne. Nie popuść!!. Walcz dziewczyno!!Będzie to trudne ale nie poddawaj się. Przecież to Twoje życie (x lat kredytu)!! Wiem, że jesteś świadoma, że partacze spiep...Ci marzenia o domu. Walcz o te marzenia. Warto! Trzymam kciuki. Pisz pisz co się udało załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 24.02.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Suzis, jestem z Tobą. Poproś o nagłośnienie sprawy w mediach, może media będą w stanie ci pomóc, np. telewizja, prasa. Wtedy wykonawca przestraszy się.Mam nadzieję, że spotka go kara za nieuczciwość. Przecież zło przegrywa. JESTEM Z TOBĄ CAŁYM SERCEM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.02.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Suzis, ale robisz cos w tym kierunku, zeby wyszla na jaw? Daj znac, bo tu ludzie wiesz... kciuki trzymaja i chca, zeby to sie na cos przydalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.02.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 dobrze słyszeć, że coś sie dzieje i mam nadzieje idzie w dobrym kierunku. To znaczy,bo nie wiem czy dobrze rozumię ? Dostałaś sądowy nakaz zapłaty i co na to prawnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.02.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 no to czekamy na riposte Twojego prawnika, mam nadzieje ,że skuteczną.Mocno dalej trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 24.02.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 dobrze słyszeć, że coś sie dzieje i mam nadzieje idzie w dobrym kierunku. To znaczy,bo nie wiem czy dobrze rozumię ? Dostałaś sądowy nakaz zapłaty i co na to prawnik ? Partacze przedstawili sądowi fakturki i oświadczenie kierbud, że budynek jest skończony - wniosek sądu - za faktury należy się zapłata... ...i gdyby było dobrze zrobione, to byłoby dawno po sprawie - zapłacone, ale widzicie jakie partactwo odwalili Myślę, że muszę teraz pokazać sądowi, że partacze wprowadzili go w błąd...Niestety jeszcze nie wiem, co na to prawnik Wysłałam mu mailem zeskanowane papiery, ale na złość gmail miał dziś awarię jakie skończony ? ma ci napisać, że prace zostały wykonane/zakończone, i DOM JEST ZGODNY Z PROJEKTEM !!!! i jeszcze jedno... czy jak podpisywałaś z nimi umowe to masz tam gdzieś napisane, że dom ma być zgodny z normami budowlanymi? bo to też jest teraz ważne do weryfikacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.02.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 no to tych numerów uprawnień, pan moze już więcej nie zobaczyć, jak mu się izba do dupy dobierze (a mam głęboką nadzieję,ze to uczyni). To jest jakiś kosmos, dla mnie niepojęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 24.02.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Niech im się do dupy dobiorą i żeby nikt już z nimi nie budował? Suzi a jaki to developer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzis 24.02.2009 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 25.02.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 kochana moja skoro tak.... to teraz grzecznie piszesz pisemko... w którym informujesz o usterkach i wzywasz do napraw ( czyli to juz mamy) , potem piszesz drugie pisemko, że jeśli nie zechcą panowie poprawić Twojego domciu to: - zgłosisz pisemna prośbę do Inspektoratu o KONTROLE JAKOŚCI WYKONANYCH ROBÓT i użytych materiałów na podstawie art 84 oraz 84a prawa budowlanego Art. 84a. 1. Kontrola przestrzegania i stosowania przepisów prawa budowlanego obejmuje: 1) kontrolę zgodności wykonywania robót budowlanych z przepisami prawa budowlanego, projektem budowlanym i warunkami określonymi w decyzji o pozwoleniu na budowę; 2) sprawdzanie posiadania przez osoby pełniące samodzielne funkcje techniczne w budownictwie właściwych uprawnień do pełnienia tych funkcji; 3) sprawdzanie dopuszczenia do stosowania w budownictwie wyrobów budowlanych. - wszystko co Inspektorat znajdzie zgłosisz im jako usterki, oczywiście z terminem naprawy na jakies 21 dni... niech się panowie wezmą do pracy i to migiem - niestety najprawdopodobniej najpierw trzeba będzie im zapłacić... - a pani kierbud przypomnij, że prawo budowlane ma także w swym spisie dział pt "odpowiedzialność zawodowa w budownictwie" a tam jest ciekawy art. 96 na mocy którego owszem można pani utrudnić żywot Art. 96. 1. Popełnienie czynów powodujących odpowiedzialność zawodową w budownictwie jest zagrożone następującymi karami: 1) upomnieniem; 2) upomnieniem z jednoczesnym nałożeniem obowiązku złożenia, w wyznaczonym terminie, egzaminu, o którym mowa w art. 12 ust. 3; 3) zakazem wykonywania samodzielnej funkcji technicznej w budownictwie, na okres od roku do 5 lat, połączonym z obowiązkiem złożenia, w wyznaczonym terminie, egzaminu, o którym mowa w art. 12 ust. 3. .... dalej, by udowodnić że pani raczej nie wykazała się dobrą wolą przy budowaniu Twego domu - masz expartyzy... oraz art 95 Art. 95. Odpowiedzialności zawodowej w budownictwie podlegają osoby wykonujące samodzielne funkcje techniczne w budownictwie, które: 1) dopuściły się występków lub wykroczeń, określonych ustawą; 2) zostały ukarane w związku z wykonywaniem samodzielnych funkcji technicznych w budownictwie; 3) wskutek rażących błędów lub zaniedbań, spowodowały zagrożenie życia lub zdrowia ludzi, bezpieczeństwa mienia lub środowiska albo znaczne szkody materialne; 4) nie spełniają lub spełniają niedbale swoje obowiązki; 5) uchylają się od podjęcia nadzoru autorskiego lub wykonują niedbale obowiązki wynikające z pełnienia tego nadzoru. no by było na tyle jeśłi chodzi o prawo budowlane ... a mamy jeszcze prawo cywilne wszak masz z panami umowe - prawda? Skutki niewykonania zobowiązań Art. 471 Dłużnik obowiązany jest do naprawienia szkody wynikłej z niewykonania lub nienależytego wykonania zobowiązania, chyba że niewykonanie lub nienależyte wykonanie jest następstwem okoliczności, za które dłużnik odpowiedzialności nie ponosi. Art. 472 Jeżeli ze szczególnego przepisu ustawy albo z czynności prawnej nie wynika nic innego, dłużnik odpowiedzialny jest za niezachowanie należytej staranności. co by Ci się tu jeszcze mogło przydać... hmmm może too Art. 480 § 1. W razie zwłoki dłużnika w wykonaniu zobowiązania czynienia, wierzyciel może, zachowując roszczenie o naprawienie szkody, żądać upoważnienia przez sąd do wykonania czynności na koszt dłużnika. można by tak jeszcze wiele rzeczy wyszperać... dziewczyno... prawnik i do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 26.02.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam Mysle ze wartu tutaj dac swoja opinie http://nierzetelnefirmy.pl/ Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.02.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Sizis, jak tam Twoje sprawy, prawnik działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.02.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Sizis, jak tam Twoje sprawy, prawnik działa ? ja też przyszłam się dowiedzieć co się dzieje mam nadzieję, że prawnik już działa i że udało ci się znaleźć jakiegojavascript:emoticon('')ś rzeczoznawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.03.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 no to smigaj z tym do sądu i pchaj sprawę dalej A swój czas i nerwy możesz wycenić dość wysoko. I kwotę zawrzeć we wniosku odszkodowawczym. Cały czas trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.03.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Pchaj do suzis do przodu! Jak to jak wycenić? WYSOKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.03.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Wreszcie doczekalam się kilku ekspertyz i mam potwierdzenie dla Sądu, że zatrzymana przeze nie kwota nie wzięła się z kosmosu. A jak wycenić nerwy, stracony czas i mozliwości? super wieści , to teraz szybciutko do sądu i walcz o swoje. Mocno trzymam kciuki, aby twój koszmar się skończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.03.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Zwabiona w komentarzach malki dotarłam do Twojego dziennika Trzymaj się Zu i nie popuszczaj draniom Powodzenia Ci życzę i wierzę mocno że wszystko znajdzie swoje szczęśliwe zakończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Skoczy 18.03.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam. To co przeczytałem i zobaczyłem... - Jestem w szoku.Mam prośbe, Wielką Prośbę.Miałem zacząć w tym roku budowe domku pod Pabianicami.Ale po przeczytaniu Twojego dziennika to kupie chyba przyczepe kępingową.A tak poważnie - moja prośba- Daj jakiś namiar na ta firmę abym ja i inni nie wkopali się.Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek331719504846 18.03.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 suzis , jak możesz to daj link do tej firmy aby ją z daleka omijać. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts