Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze: Marzenia o H2 kontra partacze...

suzis

Recommended Posts

...nieee, noooo...toż to nie jest partactwo....toż to dywersja w czystej postaci... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ludziska !- zbierzmy sie w kilka osób i efektownie rozp....my tę ich siedzibę...zeby już nigdy nikomu...zaraz- zaraz , gdzieś jakieś dwa granaty w odświetnym garniturze...jakby mi sie plątały... :roll: :roll: :roll: nieeeee, noooo...czegos takiego jak żyję nie widziałem !!!! moja złość nie ma granic ! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po przeczytaniu...

Żona płacze - ja otworzyłem flaszkę... siedzimy i milczymy... mamy stan zero w poniedziałek zaczynamy stawiać mury... mam wielką nadzieję że wywalczysz swoje, że wszyscy potencjalni klienci tej firmy uciekną a każdy powie to sowjej rodzinie znajomym, lekarzowi, konduktorowi w pociągu itd. Mam nadzieje że firma tyle Ci zapłaci że ogłosi upadłość, mam nadzieję że kierownik budowy i inspektor nadzoru pójdą siedzieć, mam nadzieję.... można by w nieskończoność...

Walcz, wygraj i nie zapomnij....

Dodałem wątek do obserwowanych - to co Ci zrobili jest tak straszne, ewidentne... chcę zobaczyć jak dostaną za swoje

Trzymamy kciuki

--

A&A

Ło matko jedyna....

Minęło 15 minut od kiedy skończyliśmy oglądać twój dziennik, zdarzyłem już pozbierać szczękę z podłogi, kobieta poszła po tabletki antydepresyjne, przeciwbólowe i po litra wódki, bo tego wszystkiego na na trzeźwo nie da się ogarnąć. Jesteśmy w takim szoku, że pierwsze zdanie brzmiało - k**** chyba u nas tak nie będzie?! W sumie nie wiemy, ale wiemy jedno... Gdyby nie ty na pewne rzeczy w ogóle w trakcie budowy moglibyśmy nie zwrócić uwagi... Dziękujemy, że mogliśmy obejrzeć ten horror, dochodzimy do wniosku, że nawet w hollywood jeszcze takiego nie stworzyli...

Łączymy się w żalu( ale nie z powodu tego, że twój dom taki powstał - bo to dobro materialne, wierzymy, że dasz rade!) - żal nam tej śmierdzącej, zawszawionej, partackiej firmy, która nie potrafiłaby nawet z piasku zamku na plaży zbudować. A smród niech wieczny się za nimi ciągnie!!! Amen

I jak tu ni kur........ &&^$^&%W#@$%^&&*(^$^&*9!!!!

Poczytałem i mi sie budowlanki odechciało :-? Kur.... tylko remont na wiosne ale z tego co widze..............lepiej dnuchać na zimne

.....................................................................

Mój 1 wpis: WALCZ WALCZ WALCZ

.....................................................................

Szukam sprawdzonej umowy o roboty budowlane. Macie cos żeby wykorzystać?

noooooo, ale z tego co widać to albo pani przynajmniej w teorii wie czym się zajmuje jej firma.... albo ktoś jej powiedział co ma mówić.... bo okno w którym siedzi ni jak się ma do okien w domu Suzis :x

tak czy siak jej teoria, a domek naszej Suzis - to dwie różne rzeczy :o

... ja mam pytanko: skoro można wchodzić na budowę obejrzeć osiągnięcia budowlane firmy PARTNER HAUS to czy do Ciebie droga Suzis ktoś przyszedł obejrzeć co oni nawyrabiali ? pochwalili się komukolwiek swoją inwestycją za Twoje pieniądze?

... i jeszcze jedno.... skoro ze stowarzyszeniem łatwiej... co sama pani Solecka podkreśla - to czy owo stowarzyszenie prowadzi jakąkolwiek kontrolę tego co robią jej zrzeszeni swoim klientom ?

i jeszcze te słowa....

bo klienci też nie zawsze płacą terminowo... to już na prawdę może wkurzyć inwestora, kiedy pani Solecka pięknie prosi o pieniążki za swoją solidną pracę, a inwestorowi w zamian daje to....

oto okna w moim wykuszu:

http://img398.imageshack.us/img398/1415/dsc0225fx8.jpg[/qote]

nooo to powiem szczerze ręce opadają .... a może by się wybrać do tego stowarzyszenia... popytac o jakiś ja wiem certyfikat czy co ?

To ja już chyba wiem kto budował, a raczej uczył się budować za moje pieniądze:

http://firma.onet.pl/257,68,8,43743966,0,5113374,0,forum2.html

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to o to chodzi....

pozwolę sobie zacytowac

Sposób na dużą kasę dla firm

Prywatne, budowlano-remontowe firmy zakładają stowarzyszenie np. Łódzkie Stowarzyszenie Budowlane. Wpisują między innymi w status działania stowarzyszenia, że zamierzają szkolić bezrobotnych w charakterze np. fliziarza, hydraulika, budowlańca lub cokolwiek innego i co? Biorą z urzędu bezrobotnych na szkolenia. Unia im płaci za szkolenie kasę (i to nie małą)bo aktywizują bezrobotnych, Urząd daje prawie darmowego pracownika, a robota firmy idzie do przodu szybciej dzięki taniej sile roboczej. Każdy jest zadowolony a kasa płynie i to nie mała do kieszenie firmy. Kto jest zainteresowany? To nie blef, przemyślcie to sobie.

~openmind , 16.05.2008 11:17

to w takim razie jak się do tego ma to co pani z Partner House powiedziała o swoich pracownikach?

Firmy zrzeszone w nim współpracują ze sobą - nie zawsze jeden wykonawca jest w stanie zapewnić wszystkich pracowników i musi szukać podwykonawców. Wtedy liczy się to, że można zwrócić się do firmy sprawdzonej, zaufanej, a nie brać pracowników "z łapanki".

no ale skoro tak jest, że to bezrobotni po byle kursie - bo zapewne papieru mistrzowskiego nikt tam nie daje, bez doświadczenia idą budowac ludziom domy... to to nie jest łapanka....? :o

wszak taki bezrobotny się brzytwy czepi by siebie i rodzinę ratować, a co dopiero takiego stowarzyszenia :o

no i potem niedziwota, że bezrobotny acz przeszkolony np kierowca czy piekarz robi coś takiego :o

http://img72.imageshack.us/img72/1482/dsc8023up9.jpg

oj nie powiem... ma tam ktoś łeb do interesów... kasa z Unii, prezes Stowarzyszenia, firma budowlana... hm......

żartem powiem, że trzeba by pomyśleć o domu pogrzebowym, by móc zarobić jeszcze na klientach którzy schodzą na zawał widząc swoje domy :x

Ty na poważnie czy to taki czarny humor?

BTW: Oczywiście masz rację i jestem po Twojej stronie. Zapłata za wykonanie tego domu prawdopodobnie się nie należy. Tu sąd rozstrzygnie czy to czasem nie firma będzie musiała Ci zwrócić jakieś pieniądze...

ale w tej chwili większość niedoróbek jest do poprawienia.

Najważniejsza rzecz to zagęszczenie piasku pod chudziakiem. Ta część stropu z betonu komórkowego zamiast Terivy też mnie niepokoi... ale krzywe ściany (pójdzie tylko więcej tynku) niechlujnie wmurowane pustaki? Przyjdzie styropian z zewnątrz i będzie ok.

Źle zakotwione ścianki działowe będą na pewno pękać w miejscu styku więc to do poprawki.

Krzywo osadzone okna? Wymontować i osadzić na nowo itd... Ten domek można poprawić - nie sądzę że nadaje się tylko do rozbiórki.

Ja bym do poprawek wziął już inną firmę (bo obecna będzie robić po najmniejszej linii oporu) no i mam nadzieję, że Sąd stanie po Twojej stronie co do do tego kto musi zapłacić za poprawki .

Generalnie chyba nie ma budowy idealnej. Najważniejsze żeby konstrukcyjnie było w porządku. Nad estetyką można jeszcze popracować (tynki,jastrych) - oczywiście że przy prostych ścianach tynkowanie będzie tańsze bo i robocizna tańsza (mniej roboty) i materiału pójdzie mniej. Dlatego koszt wykończenia przy tak niechlujnie wykonanych ścianach będzie wyższy i ktoś będzie musiał za to zapłacić. I dlaczego niby miałabyś być to Ty?

Niestety Sąd tu będzie musiał to ustalić. A to trwa...

Nie chciałbym Cię dodatkowo dobijać ale zerknij w umowę kredytową. Masz w niej termin zakończenia inwestycji. Możesz go przeciągnąć zapewne o parę miesięcy... ale raczej tylko tyle. I jak bank zorientuje się, że Twoja inwestycja nie jest dobrym zabezpieczeniem Twojego kredytu i stanęła może zażądać natychmiastowej spłaty... Czas tu gra na Twoją niekorzyść.

Szczerze współczuję. Pozdrawiam.

P.

Suzis, ale nie mozesz widziec wszedzie ukladow, nie wierze, ze w Lodzi jest jedna firma budowlana i akurat ona jest niezatapialna. Bez jaj. W wymiarze sprawiedliwosci kochana jest bardzo duza rotacja, ekipy sie wymieniaja z kazdym ministrem, zawsze jest jakas wyzsza instancja, no nie mozesz tak siedziec i czekac i sie zamartwiac, ze wszystko jest z gory ukartowane i finito. :evil: :evil: :evil:

Musi być gdzieś ta sprawiedliwość. Będzie trzeba, to będzie i Strasburg.

I tu zaczynasz rozsadnie mowic. :wink:

Wiesz, oni sie moze wszyscy znaja, ale jest jakas konkurencja, ktora chcialaby ich wykonczyc, sa sady... Rownie dobrze Ty mozesz miec rozne znajomosci - kazdy jakies ma. :roll:

Musi być gdzieś ta sprawiedliwość. Będzie trzeba, to będzie i Strasburg.

I tu zaczynasz rozsadnie mowic. :wink:

Wiesz, oni sie moze wszyscy znaja, ale jest jakas konkurencja, ktora chcialaby ich wykonczyc, sa sady... Rownie dobrze Ty mozesz miec rozne znajomosci - kazdy jakies ma. :roll:

W tym tkwi problem, że w tej Łodzi to człowiek sam jak palec...

No nie mow... Nie taka ta Lodz mala... :roll: :roll: :roll:

• 2 weeks później...

domyślam się, że suzis jest tylko znajomą tych co budowali domek którzy teraz mają przez nią problemy, bo pewnie partacze zagrozili, że podadzą ich do sądu przez ten dziennik. A suzis pisała w pierwszej osobie żeby ciekawiej wyglądało.

Co nie zmienia faktu, że opisywanie prawdy w internecie (nawet jeżeli ta prawda jest bolesna dla partaczy) nie jest na razie w Polsce zabronione więc suzis i jej znajomi nie mają się czego obawiać...

zgadłem suzis?

Wszystkie zdjęcia, które zamieściłam są prawdziwe a ich własciciele nie mają nic wspólnego z moimi komentarzami i zdarzeniami zasłyszanymi przeze mnie w tej sprawie.

A właściciele wiedzą, że pisałaś ten dziennik ?

pozdrawiam, majki

/edit/

A z ciekawości, wystąpiło jakieś zdarzenie, że musiałaś się publicznie przyznać, że to nie Twoja budowa ?