Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do akwarium Lecty

lecta

Recommended Posts

O, jakos wczesniej przeoczylam ten link :oops: :oops: , fajna stodola :D

I podloga betonowa :wink: , widzisz?!

Kuchnia podoba mi sie chyba najbardziej, calosc jest jakby za elegancka dla mnie - choc oczywiscie wynajac cos takiego na wakacje - przyjemnie by bylo :)

nie ściemniaj :o :lol: tylko opowiadaj co tam z architetami? jak sprawy sie toczą? zimą nie pracujecie?

I dziękuję za rzeczowy komentarz. takie lubię. Mam wrażenie, że jestem zmęczony i już błądzę. Wasze wrażenia, uwagi, podpowiedzi pomagają mi dużo w odnalezieniu się we właściwych relacjach do tego co tam sobie w głowie kombinuję. No ale dość o mnie. Opowiadaj ! 8)

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kaloryfery to jedyne co mi do głowy przychodzi to puscic w podłodze poziome rury... W jednej sypialni zamiast tego obok wyjścia na balkon dałbym podłogowy (wiem drogi, ale taki mały obok drzwi to nei wiem czy nie będzie po prostu robil za wirnik i rozgrzewał prawe skrzydło szyby zespolonej w drzwiach... :) Ale to musi sie wypowiedzieć ktos kto sie zna na strumieniach ciepłą... gdziem tam beda stały łóżka?

Okno w łazience faktycznie mozna zrobic luksferami (Małgos) albo po prostu wstawic jedną całą matową szybe zamiast zwyczajnej. Jeśli przepadasz za zdobnictwem na matowej szybie mozesz sobie wygrawerować rytowaną wersję 'Pocałunku' Muncha :)

Pięknie masz (okolice) duzo sie naogoladalem tych gor przy okazji grzebania w projektach roznych architektów... piekny kontekst do zycia miec neidaleko cos tak spektakularnego.

Myslalam w tym kierunku, ale to juz bylaby zmiana w elewacji, a im (architektom) sie po prostu nie chce skladac jakichs tam koniecznych papierow.

A tego okna w lazience nie da sie przerobic na luksfery jakies, co by sasiadom golizna nie swiecic, ale projekt zachowac? :roll:

Przewidziane jest okno jakies takie specjalne przeciwpoz bo ten sasiadujacy budynek jest bardzo blisko. Otwieralne tylko do mycia (?!). Mozna oczywiscie bez specjalnych problemow wstawic szybe maloprzezroczysta.

Problem tylko w tym, ze w tej lazience moim zdaniem brakuje troche scian. No i sa tez inne ograniczenia, np. kibelek musi byc na tej scianie co jest przwidziany ze wzgl. na piony.

kaloryfery to jedyne co mi do głowy przychodzi to puscic w podłodze poziome rury...

Wiesz, po przemysleniu, rury poziome za bardzo mnie nawet nie martwia, ale piony - w srodku scian :( I ta cena :evil:

I co sie robi z takimi pionami katon-gipsem? Znowu udawac ze to element dekoracyjny??

Wiec nawet zastanawiam sie czy nie zostwic tych *!%*&ç*ch kaloryferow tam gdzie sa. Ale czy uda sie urzadzic te sypialnie?

W jednej sypialni zamiast tego obok wyjścia na balkon dałbym podłogowy ...

.. gdziem tam beda stały łóżka?

Ten akurat najmniej mnie martwi - to pokoj goscinno-telewizyjno-biurowy :-? :-? (ma swoja droga troche funkcji...) i bedzie tylko rozkladana sofka.

Pięknie masz (okolice) duzo sie naogoladalem tych gor przy okazji grzebania w projektach roznych architektów... piekny kontekst do zycia miec neidaleko cos tak spektakularnego.

No nie?? :D

Ale Ty tez masz gorki - nizsze ale za to z wlasnych okien, no i te "moje" jednak silnie kojarza sie z opakowaniem od czekolady :wink: a moze tylko ja mam takie skojarzenia? :) :wink:

Kibelek da sie wstawic wszedzie, gdzie jest rura 200-tka albo gdzie jest do niej dojscie. U mnie jest np. w miejscu gdzie nikt inny w bloku nie ma... :roll: Moze cos sie da pokombinowac jednak?

Architekci powiedzieli ze tylko tam. Rury sa tylko w tej grubej scianie dzielacej lazienki. Moje jedyne info o instalacjach pochodzi z dodatku do muratora i tam stoi ze kibelek powinien byc nie dalej niz 1 m od pionu, jesli dobrze to pojelam.

Aha, no i kibelki w obu lazienkach nie moga byc do siebie dokladnie plecami bo nie zmiescilyby sie stelaze.

A Ty- masz dalej niz 1 m, albo jakis inny patent?? Dzieki za odpowiedzi!

Ja mam podlaczony kibelek do rury sciekowej wannowo-umywalkowej (cos tam cieli i jakis trojnik czy cos wstawili)... Nikt tak nie ma, ale rura jest wystarczajaco gruba i jest OK ponoc. Moze to byc metr, nie wiem dokladnie, jak te rury przebiegaja... :roll: Wiem tylko, ze nie bylo to skomplikowane, bo ci co to robili nie byli nawet hydraulikami.

• 9 months później...
  • 2 months później...