Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

**Lista rzeczy niezb?dnych **

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Polecam wszystkim.

Jak nabyłam, to sama nie mogę zrozumieć, dlaczego tak póżno.

To cud, naprawde.

Mam najprostszą, Polara, kupioną za 1200 zł, i prawie mogę powiedzieć, że ją kocham.....

A poza tym faktycznie dobry, lekki odkurzacz i dobre żelazko.

I pralka z programem 30 minut i dobrym wirowaniem

Poza tym faktycznie warto pomyśleć o pomocy domowej.

Ja praktykuję to od 2 tygodni. Miła studentka przychodzi raz na tydzień i myje podłogi, łazienki itp.

Dzieki temu mam sobote dla dzieci.

Ciekawe czy dalej będzie tez tak fajnie.

No i w moim miescie to nie jest drogie.

a co było w tej "Usterce"
"Profesjonalna" właścicielka firmy sprzątającej zatrudniała studentki, które o sprzątaniu wiedziały tyle, ile mój kot o kosmosie. Brud z obrazów ścierały za pomocą śliny, paprochy z podłogi wmiatały pod dywan, za książkami zostawiały grudu kurzu a po zmywaniu podłogi zostawały smugi, jak po remoncie :lol: I takie inne różne też :D

Nabieracie się na "Usterkę"?? Przecież to widać po obejrzeniu 2-3 programów, że oni biorą ludzi z ulicy, którzy w ogóle nie znają się na tym, co mają zrobić, płacą im za barachło, które odstawili i nic z tego nie wynika. W głowie się nie mieści, żeby nawet najgorszy fachowiec pracował tak, jak oni to pokazują. Chyba płacą im więcej za najgłupsze pomysły. Pseudo-ekspert wytyka braki, które każdy widzi na pierwszy rzut oka, a widzowie się podniecają.

Ten program powinien kształcić. Powinni pokazywać, jak rozmawiać z takimi wykonawcami i kształtować u widzów zachowania asertywne. Nadawałoby się to do oglądania, gdyby w każdym programie był choć jeden dobry wykonawca. Można by się przynajmniej nauczyć jak coś wykonać.

Przepraszam, że odbiegłam od tematu.

Nabieracie się na "Usterkę
Nie powiem, że wierzę w 100% (jako i w TV w ogóle), ale o różnych "fachowcach" można sobie poczytać wcale niemało nawet na tym forum. A żeby tak jeszcze zrobić rachunek sumienia i dołożyć wieści od rodziny i znajomych, to nazbierało by się całkiem, całkiem.

Gość mamoot

O TVN można powiedzieć wiele, tylko nie to że to rzetelna stacja :evil:

Jednak w "Usterce" jest sporo prawdy; nie wierzę, że pokazują nam wszystko co nakręcili, nie wierzę też że części nie inscenizują. Są odcinki słabe, są i świetne, a "alchemia oszustwa" w odcinku o naprawie TV była super...

W sumie - kto się nie "przejechał" osobiście, ten ma szansę się czegoś dowiedzieć... nam nie zaimponują :) nie takie rzeczy widzielim... :wink:

• 1 month później...
  • 5 weeks później...