marcin252 31.08.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 witam, tak jak w temacie, mam już instalację i chciałbym takie coś założyć http://www.kominki.ostrowiec.pl/?id=36 , chciałbym poznać opinie użytkowników i expertów, nie wiem czy to ma sens modyfikować istniejącą juz instalację CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 31.08.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Napisz jakie miał by za zadanie taki wymiennik! Czy masz 2 układy CO ,które chcesz ze sobą połączyc ? A dotąd to jak je połączyłeś? Ja takowy będe miał,ale raczej z przymusu niż z opłacalności Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 31.08.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Raczej ma instalecje w układzie zamknietym a kominek musi zrobić w otwartym i raczej po to wymiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 31.08.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 No ale jak to działało do tej pory ?? To mnie zastanowiło ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 02.09.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 nie działało bo on chce dopiero założyć ogrzewanie kominkiem i do tej pory miał jeden układ ogrzewania. tak to zrozumiałem przynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin252 06.09.2008 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 mam normalny kocił co na węgiel-miał(śmieciuch) 2 pompy w tym jedna na ogrzewanie podłogowe, nie będę miał kominka poprostu nie wiem czy mogę to założyć i czy to coś da, jakieś zyski ciepła itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.09.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Wymiennik płytowy łączy np. układ zamknięty i otwarty ( czyli o różnych ciśnieniach roboczych). Nie daje oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 06.09.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Wymiennik płytowy łączy np. układ zamknięty i otwarty ( czyli o różnych ciśnieniach roboczych). Nie daje oszczędności Daje! Jeśli łączy centralne ogrzewanie z tańszym, niż do tej pory, źródłem ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts