Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKIEJ GRUBOSCI POWINNY BYC FUNDAMENTY I JAK GŁEBOKO

Recommended Posts

No nie śmiejcie się.... Nie widzicie, że to pierwszy post chłopaka.

Wymiary fundamentów masz podane w projekcie budowlanym domu. Podobnie jest z wymiarami ław fundamentowych na których stawia się fundamenty, zbrojeniem które trzeba w nich zastosować, itd.

Jednymi słowy w projekcie masz wszystkie ważne informacje dotyczące konstrukcji budynku, instalacji, izolacji, dachu, itd.

A najwięcej info praktycznych i pomocnych znajdziesz tu na forum. Uwierz mi, skarbnica wiedzy i porad. A że czasami pojadą trochę po człowieku :lol: :lol: :lol:

Przyzwyczaisz się :wink:

No nie śmiejcie się.... Nie widzicie, że to pierwszy post chłopaka.

Wymiary fundamentów masz podane w projekcie budowlanym domu. Podobnie jest z wymiarami ław fundamentowych na których stawia się fundamenty, zbrojeniem które trzeba w nich zastosować, itd.

Jednymi słowy w projekcie masz wszystkie ważne informacje dotyczące konstrukcji budynku, instalacji, izolacji, dachu, itd.

A najwięcej info praktycznych i pomocnych znajdziesz tu na forum. Uwierz mi, skarbnica wiedzy i porad. A że czasami pojadą trochę po człowieku :lol: :lol: :lol:

Przyzwyczaisz się :wink:

Odniosłem wrażenie ,że kolega chce obciąć koszty od fundamentów począwszy :lol:

Jakby tu kto napisał ,że 30/40 to pewnie by się tego złapał i trzymał :cry: :roll:

Pozdrawiam