Wit 03.10.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Potrzebuję zbudować drogę utwardzoną na działce rolnej. Długość ok. 100 m. Szerokość pasa na drogę 4m.Jak to się robi? Jakie materiały się używa?Czy można zrobić tylko pasy pod koła (taniej?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jArti2 03.10.2003 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Ja robiłem pasy, głębokie na 1.5 sztycha, wysypywałem tam gruz a potem na to kliniec. Betoniarki ubiły i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wit 03.10.2003 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 A ile to kosztowało? Jakie były wymiary szerokość/odstęp tych pasów?Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.10.2003 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 1 - nie wsypuj gruzu 2 - wykorytuj fadromą warstwę humusu, w zamian wsyp tłuczeń fi 30-60mm, więcej dowiesz się jak w funkcji szukaj wpiszesz np. droga dojazdowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.10.2003 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 mi ostatnio gmina tak zrobiła, wykorytowała humus i na 40 cm nawiezli zwira z huty to ubito, droga jest ok w najgorsze deszcze jest sucha, odcinek 80 m kosztował 4 tys ( gmine nie mnie - droga na szczescie była gminna..napisałam skarge do strazy pozarnej i zrobiono mi dojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 04.10.2003 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2003 I droga zapewne w dni słoneczne pyli się jak cholera..... Ja użyłem na podbudowę żwiru 2-16 a na górę destrukt asfaltowy i mimo jeżdżenia betoniarkami po drodze po deszczach (a teren mokry) nic jej nie jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.10.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 alex nie pyli sie a w te ulewy była sucha...to nie zwir z elektrociepłowni, ale z huty i nie zwir a wielkie kawały czegos tam...młotami to skruszono a nastepnie gasienice wyrównały,....droga jest ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jArti2 05.10.2003 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 Korytowanie 90 m (2 pasy szerokie na 70cm - odstęp pomiędzy nimi 100 - 110 cm): 1. 3 dni pracy (12 godzin) dwóch robotników (3*60*2) 2. Gruz wyłącznie betonowy - nie ceglany (za darmo z rozbiórki, 2 kamazy transport 2*70, 6 przyczepek samochodowych z budowy u kolegi - praca własna). Gruz betonowy jest w porządku. 3. Kliniec (tłuczeń) frakcji 5-6cm - taki jak na podkładach kolejowych (ok. 27 ton ceny nie pamiętam + 2 dni pracy 2 robotników na rozrzucenie 2*60*2). 4. Drogi nie ubijałem, zrobiły to 30 tonowe betoniarki To tyle. Droga w pełni się sprawdziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts