Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pożyczka na samochód

chcemydom

Recommended Posts

Witam.

Znajomy chciałbym wziąć pozyczkę/kredyt na zakup samochodu. Brakuje mu ok. 10 tys. zł.

Czy możecie wskazać jakiś bank tudzież inne źródło z którego można uzyskać pożyczkę na taki cel? Na pewno możliwości jest wiele. Ważne aby tylko było bardziej konkurencyjne od innych. (Myślę, że to nie musi być koniecznie kredyt tematyczny.)

• 2 weeks później...
nie wiem jak będzie z 10tys.zł ale osobiście szybko potrzebowalem gotówki 5 tys.zł i u znajomego w sklepie wziąłem na raty grzejniki za 5tys zł ... oczywiście grzejników nie brałem, tylko kasę... musisz szukać , jak ktoś ma sprzedaż ratalną to ma marżę od kredytu którą płaci mu bank...oczywiście płaci z twojej raty;)...no ale masz gotówkę w parę dni;)

Ja na rozpoczecie budowy wzialem niewielki kredyt hipoteczny (70tys). Reszte mialem sfinansowac ze srodkow wycofanych z Kasy Mieszkaniowej oraz z biezacych zarobkow. Kasa na budowe szybko topniala, wiec zamiast brac kolejne kredyty hipoteczne (bo tanie) po prostu chodzilem do banku i podwyzszalem kwoty kredytu odnawialnego (bo tak bylo prosciej, jedyne kryterium to wplywy na konto). Najsmieszniejsze jest to, ze mogli mi dac "na gebe" tyle samo kredytu odnawialnego, ile mialem juz u nich kredytu hipotecznego (przy ktorym dwa miesiace zbieralem rozne papierki) :)

Gdy jednak kupowalem samochod, to wzialem drugi kredyt hipoteczny, bo finasowanie tego z kredytu odnawialnego byloby za drogie.

pozdrawiam

Konrad