Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJKA - elitarny klub słuchaczy budujących:-)

coulignon

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
O kurcze, fajny temat. mam nadzieję, że mogę sie zapisać do Trójkowego grona. Trójki słucham od wczesnych lat 80tych ( z małą przerwą). Uważam, że nie ma lepszego radia w naszym kraju. Kilka postów wyżej zauważyłem dyskusję na temat M.Niedźwieckiego i muszę przyznać, że jakoś nie żałuję jego odejścia z tego radia. fakt..., wychowałem się na Liście Przebojów Trójki, można powiedzieć, że Niedźwiecki ukształtował mnie muzycznie. Ale te ostatnie lata to wg mnie nie była już Lista Trójki tylko Lista Przbojów Marka Niedźwieckiego. Miałem wrażnie, że narzuca słuchaczom swój gust muzyczny, a z lansowaniem Katie Melua to już najnormalniej przegiął. Baron doskonale daje radę.

• 2 months później...
Nowy szef "Trójki" Jacek Sobala wprowadza od marca nowy program publicystyczny. I nowych prowadzących, w większości z "Rzeczpospolitej". - "Trójka" musi być mądra - uzasadnia Sobala.

Prowadzącymi w nowym paśmie audycji publicystycznych, jak napisała "Rzeczpospolita", mają być: Tomasz Sakiewicz, redaktor naczelny "Gazety Polskiej", Daniel Passent z "Polityki", Andrzej Jonas, redaktor naczelny "Warsaw Voice", oraz być może Stanisław Janecki, b. redaktor naczelny "Wprost". W piątek program będzie miał aż dwóch gospodarzy. W tych rolach czwórka z "Rzeczpospolitej": Bronisław Wildstein, Marek Magierowski, Tomasz Wróblewski i Rafał A. Ziemkiewicz.

...

...

Dziennikarze w "Trójce" są oburzeni: - Sobala, przyjmując nowych współpracowników, te koszty zwiększa. Sobala oddaje program ludziom spoza "Trójki", i to w większości o zdeklarowanych propisowskich poglądach. A przy milczącej aprobacie lewicy programowo skręca na prawo - mówi jeden z dziennikarzy.

...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7585838,_Trojka__skreca_w_prawo_.html

• 2 weeks później...

podobno przeziębiony z lekka jest ... :roll:

mam nadzieję, że to nie dyplomatyczna choroba po tym wywiadzie w Newsweek'u i że wróci...

... Małż też trójkowy, choć bardzo tęskni za Markiem.

Marek wraca na antene 01 kwietnia ) To nie prima aprilis :)

Czytałam wywiad z M. Podjął decyzje o powrocie i podpisał umowe jeszcze z stara dyrekcją.

To słyszeliscie:

http://duzepe-igs-djspox.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvMTcyODgsdXR3b3IsMTU4NDAxLmh0bWw=

reakcja radiowców poprzednio uraczonych obecnym dyrektorem Trójki :-?

Ja odwrotnie - dla mnie "nowa" Trójka jest strawna jedynie wieczorami i nocą, za dnia za wiele gadaniny

Właśnie słucham "Strefy rokendrola wolnej od Angola" i chichram się co chwila :lol: bo taka muza niemalże nie występuje w tym mainstreamowym eterze ;)

a jak mnie 3-ka nawet nocą znudzi, to przerzucam na >> http://www.polskieradioeuro.pl