himalaya 08.11.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Dużymi krokami zbliża się kolejny TOP Wszechczasów. Głosować http://lp3.polskieradio.pl/topnotowanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.03.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 W środę, 20 marca 2013 roku, minie 50. lat, odkąd Piotr Kaczkowski po raz pierwszy zasiadł przed radiowym mikrofonem. Pierwszą zaprezentowaną przez niego wówczas piosenką była "Love Me Do" Beatlesów. W przeddzień jubileuszu, we wtorek, 19 marca o godzinie 21.00 Piotr Kaczkowski będzie gościem Jerzego Sosnowskiego w "Klubie Trójki". Środa, 20 marca, upłynie pod znakiem ulubionej muzyki dziennikarza i wspomnień. Przez cały dzień będzie można wysłuchać utworów związanych z Jubilatem, które Redakcja Muzyczna specjalnie wybrała z myślą o nim. Będzie można także wysłuchać specjalnego cyklu audycji Michała Margańskiego o najsłynniejszym głosie polskiego eteru pt. "50 lat przed mikrofonem. Jubileusz Piotra Kaczkowskiego". Każdy odcinek to opowieść o jednej dekadzie z zawodowego życia dziennikarza. Będzie można ich wysłuchać w porannym i popołudniowym "Zapraszamy do Trójki" oraz w audycjach: "Do południa", "Trzy wymiary gitary" oraz "Program Alternatywny". Sam Piotr Kaczkowski poprowadzi jak zawsze środowe wydanie "W tonacji Trójki" o godzinie 15.00. 50 lat.. Matko 200 lat i dużo zdrowia Panie Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 20.03.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Pan Piotr ułożył listę 1011 "ukochanych utworów". Chciałbym tę listę zobaczyć, ba - posłuchać. Taka mała namiastka: 50 to za mało! Liczymy na więcej. Tego i zdrowia życzymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.03.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 oj, zakręciła się dzisiaj łezka .......słuchałam,słuchałam i również życzę zdrówka i wielu miłych dni Panie Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.03.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Przyznaję, słuchając miałam gardło ściśnięte wzruszeniem.Radiowa Trójka, audycje Piotra Kaczkowskiego...to kawał mego życia.Życzę sobie i wszystkim miłośnikom głosu Pana Piotra,by wzruszał nas do końca świata i o trzy dni dłużej. Panie Piotrze, przesyłam podziękowania i życzę zdrowia i wielu, wielu lat na antenie Trójki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.03.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 50 lat ciekawe czy wtedy pana Piotra w przedszkolu słuchałem kurcze w maluchach byłem, pamiętam tylko Czerwonego kapturka z małego trzeszczącego krążka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.10.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Ojej. No fajna ta nowa płyta Wagli. A Stelmach tym swoim nawiedzonym głosem pytał przed chwilą Waglewskiego o gitarę, którą dostał w Berlinie - że taka niesamowita i na pewno ma nieeesaaaamowitą historię.... A Waglewski tym swoim nie-nawiedzonym głosem mówi : no , na pewno. Ale jej nie znam , bo była po niemiecku napisana )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.01.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku życzy Pogram III Polskiego Radia http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Piotr-Kaczkowski-stracil-etat-w-Polskim-Radiu,wid,16306992,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 08.01.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 OŚWIADCZENIE DYREKCJI PROGRAMU 3 POLSKIEGO RADIA W związku z komentarzami na forach internetowych oraz informacjami prasowymi, które pojawiły się po ostatnim wydaniu audycji "MiniMax" Piotra Kaczkowskiego, Dyrekcja Programu 3 czuje się zobowiązana do poinformowania Słuchaczy o kulisach tej sprawy. Jest nam ogromnie przykro, iż nasz Kolega i Nauczyciel Piotr Kaczkowski dwukrotnie w ostatnich tygodniach posłużył się anteną Programu 3 w osobistej sprawie. Poinformował Słuchaczy o swoich uczuciach: niezadowolenia, zawiedzenia i upokorzenia z powodu nieprzedłużenia mu na kolejny rok umowy pracowniczej. 1. We wrześniu 2011 roku Piotr Kaczkowski, z własnej inicjatywy i ku zaskoczeniu Kolegów z Programu 3, zdecydował o przejściu na emeryturę. Pobieranie emerytury oznacza rezygnację z umowy o pracę na czas nieokreślony. Dwukrotnie, w latach 2012 i 2013, Zarząd Polskiego Radia podpisał z Piotrem Kaczkowskim czasowe umowy pracownicze, umożliwiające mu korzystanie nie tylko z uposażenia emerytalnego, ale także z pensji oraz honorariów za audycje. Na kolejną prośbę Piotra Kaczkowskiego o przedłużenie umowy o pracę (z którą zwrócił się w grudniu 2013 roku), Zarząd Polskiego Radia nie wyraził już zgody. Podkreślono, że "podjęta decyzja dotyczy kwestii pracowniczych, związanych z zatrudnieniem na 2014 rok”, przewidującym redukcję etatów. Jednocześnie Zarząd Polskiego Radia wyraził "zadowolenie z planów kierownictwa Trójki, dotyczących dalszej działalności antenowej red. Piotra Kaczkowskiego". 2. Uznając niekwestionowane zasługi Piotra Kaczkowskiego dla Programu 3 i całego Polskiego Radia, Dyrekcja Programu zaproponowała mu umowę o współpracy, gwarantującą wyjątkowo dogodne warunki. Dyrekcja Trójki dołożyła wszelkich starań, by wynegocjować dla Piotra Kaczkowskiego - i z Piotrem Kaczkowskim - specjalną umowę, w której uwzględniono wszystkie jego prośby, zastrzeżenia i postulaty i której brzmienie zostało z nim uzgodnione. Gwarantuje ona Piotrowi Kaczkowskiemu obecność antenową w dotychczasowej formie (audycje: „MiniMax”, współprowadzona - zgodnie z jego propozycją - z Leszkiem Adamczykiem i środowe wydania 'W tonacji Trójki') oraz wynagrodzenie – godne honoraria autorskie (niezależnie od pobieranej przez niego emerytury). Negocjacje Dyrekcji z Piotrem Kaczkowskim trwały wiele dni i ostatecznie, 24 grudnia 2013 roku, Piotr Kaczkowski zaakceptował wszystkie postanowienia umowy i ją podpisał. 3. Pragniemy dodać, że od lat, stale współpracują z Programem 3 bez etatu: Wojciech Mann, Jan Chojnacki, Jan Ptaszyn Wróblewski, Marcin Kydryński, Piotr Metz, Artur Orzech czy Hirek Wrona. Chcemy też dodać, że dziennikarzami, którzy przeszli na emeryturę i nadal prowadzą swoje audycje na antenie Programu 3 są między innymi: Wiktor Legowicz (wieloletni Dyrektor Programu 3), Marcin Wolski, Henryk Sytner, Barbara Podmiotko, Andrzej Zakrzewski czy Irena Neneman. 4. Dyrekcja Programu 3 wyraża zdziwienie całym zamieszaniem wokół sprawy. Audycje Piotra Kaczkowskiego były, są i będą na antenie Programu 3. Magda Jethon – Dyrektor – Redaktor Naczelna Programu 3 Polskiego Radia Anna Krakowska – Z-ca Dyrektora – Redaktora Naczelnego Programu 3 Polskiego Radia Anna Burzyńska – Sekretarz Programu 3 Polskiego Radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.01.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Dzięki Zochna za te wyjaśnienia, bo było mi smutno. Sam Kaczkowski już przed świętami coś półgębkiem bąknął, a ostatnia nagonka na 3 jakoś taka przykra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 08.01.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 To nie takie proste. Poinformował Słuchaczy o swoich uczuciach: niezadowolenia, zawiedzenia i upokorzenia z powodu nieprzedłużenia mu na kolejny rok umowy pracowniczej.Pan Piotr całe swoje radiowe życie informował słuchaczy o swoich uczuciach. Dotyczyło to zarówno muzyki jak i otaczającego świata. Ja słuchałem tej audycji i wcale nie było tam mowy o upokorzeniu. Zawiedzionym miał prawo się czuć, przecież On jest znakiem firmowym Trójki dla wielu słuchaczy starszego pokolenia. P.K. po prostu wyraził swój żal, iż pewien etap Jego życia ma za sobą i to wszystko. Myślę, że jego słowa zostały źle zrozumiane i stąd to całe zamieszanie. A najważniejsze jest to: Audycje Piotra Kaczkowskiego były, są i będą na antenie Programu 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 09.01.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 To nie takie proste. Pan Piotr całe swoje radiowe życie informował słuchaczy o swoich uczuciach. Dotyczyło to zarówno muzyki jak i otaczającego świata. Ja słuchałem tej audycji i wcale nie było tam mowy o upokorzeniu. Zawiedzionym miał prawo się czuć, przecież On jest znakiem firmowym Trójki dla wielu słuchaczy starszego pokolenia. P.K. po prostu wyraził swój żal, iż pewien etap Jego życia ma za sobą i to wszystko. Myślę, że jego słowa zostały źle zrozumiane i stąd to całe zamieszanie. A najważniejsze jest to: dzieki za mercy street, jola_krzysiek:) bilety juz mam na maj:D a co do Pana Piotra....jak wchodził do sali, z której prowadził program, podobno mówił dzień dobry domku....... i łezka mi sie zakręciła w oku:( fakt, PK to znak firmowy Trójki.... a jak jest naprawdę, to wie On i szefostwo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.01.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Co ja tak późno tu...? Trójki słucham od wczesnych lat 70. Powtórka, Mini max, powieść w odcinkach, audycja popołudniowa, lista. itp, itd.... A dzisiaj - Szydło moja miłość... czasami jak się nasłucham muzy w Jej audycjach to jak słucham tego gdzieś indziej to po skończeniu utworu brakuje mi jej głosu... tak jakby był dalszą częścią pieśni. Metz-guru, Baron z poczuciem humoru, Niedźwiedź nudnawy , duet Mann i Anna fajnny:), i tych audycji tyle dobrych i jeszcze lepszych... i Wojtek raz mi odpowiedział na maila, raz się dodzwoniłem ! , i Agnieszcze raz rękę uścisnąłem dziękując za muzę (na Openerze:) i te uczty wieczorne ... ech, życie bez Trójki byłoby smutne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makówa1719512101 28.03.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 O, widzę, że są też inni fani Trójki Ja bardzo lubię. Metz, Mann (nawet w duecie z Gacek , Kaczkowski, Chojnacki, Kydryński. Lubię też audycje Sosnowskiego i Bugalskiego Z dawnych czasów pamiętam jeszcze audycje Pawła Kostrzewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.04.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 O, widzę, że są też inni fani Trójki Ja bardzo lubię. Metz, Mann (nawet w duecie z Gacek .... O, No Ja nie mogę tej Gacek.. ani w duecie ani solo .. Jak Mann to wytrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.04.2014 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Jest okazja to muszę się pożalić na Gacek... strasznie podpadła mi w zeszłym roku. Była w trasie z czy na pierwszy koncert męskiego grania i przejeżdżali gdzieś na południu kraju koło hotelu, który chwalił specjalnością swojego kucharza potrafiącego piec torty w różnych kształtach przybierane lukrem i takie tam - i właśnie pani Gacek prowadząca audycję z drugim prezenterem bezlitośnie wyśmiewała się z takich tortów Było to bardzo żenujące. Mnie się zrobiło przykro w imieniu tego cukiernika i jego wypieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 27.04.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja tam swój gust wychowałem na Top Tlen i Studio el-muzyki.... Jerzego Kordowicza to po głosie z tłumu bym wyłuskał... Heh... Już nie te czasy... A Beksiński? Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 20.12.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Trójkowe licytacje na rzecz dzieci chorych na raka sprawiaja,że moja wiara w człowieka rośnie - ludzie biorący w nich udział są wspaniali,wrażliwi i hojni.Uwielbiam Trójkę również za to.A dzisiaj piękne,świąteczne granie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolnando 18.01.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Cały czas słucham, w samochodzie, w domu w pracy. Jedyne polskie medium na które nie żal wydawać abonamentu RTV ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 20.01.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Uwielbiam uspokajający głos Niedźwieckiego Barona prowadzącego Listę; Kubę Strzyczkowskiego - za warsztat dziennikarski w "Za a nawet przeciw '' ; Katarzynę Dobroń - za nieprawdopodobny optymizm i nastawienie do życia ( chociaż niektórych irytuje ); I specjalistkę od języka polskiego - (chwilowa amnezja - uciekło mi nazwisko ); Nie mogę znieść Anny Gacek, no nie mogę ... kompletnie mi nie pasuje do tego radia począwszy od tembru głosu po sposób wysławiania; Ernesta Zozunia - oj strasznie mi zaszedł na skórę jak zastępował Kubę Strzyczkowskiego; A Pana Manna - lubiłam, bardzo , a teraz zaczyna mnie coraz bardziej irytować jego luzacki sposób prowadzenia audycji ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts