malka 08.04.2009 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Idź na konsultację , ja z moim młodym bujałam sie pół roku i nikt nie wiedział o co chodzi, a głuchł z dnia na dzień.Mają (tam w Chorzowie) sprzęt z prawdziwego zdarzenia, pół godzinki badań i wszystko bedziesz miała czarno na białym. Nie warto czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Jej sie strasznie zpychaja uszy, co kilka miesiecy znowu ma czopa w uchu wtedy slyszy coraz gorzej, po wyczyszczeniu jest dobrze. Ale to chyba nie jest normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.04.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 markoto - to tak jak moja córcia. Przez trzy lata ganiania po lekarzach i dopiero dotarliśmy do rewelacyjnej pani laryngolog, która od razu stwierdziła, że Ola ma trzeciego migdała, który nadawał się tylko do wycięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Troche boje sie tegp wycinania, bo z tego co czytam to traumatyczne przezycie dla dziecka i rodzica U Malki to byl lajcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.04.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 markoto - traumatyczne przeżycie jest jak wycinają taki migdałek na żywca. Idź z małą na badania bo szkoda dziewuszki i jej słuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Po swietach mam wizyte u tej moje laryngolog, popytam co ona mysli o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2009 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Marta, big lajcik ale rozmawiałam wczoraj z mamami dzieciaków, które były operowane w tym samym dniu co młody (mielismy wczoraj wizyty kontrolne), wszystkie dzieciaki w dniu operacji doszły do siebie, zero komplikacji, a jaki komfort zycia Nie ma co demonizować, moje zdanie jest takie, potwierdził to lekarz i pielęgniarki - przygotowanie emocjonalne dziecka do operacji czyni cuda. Wiesz, które dzieciaki najgorzej przechodzily czas po zabiegu ? te , którym rodzice wciskali kit, że nic wielkiego się nie dzieje, te, które nie rozmawiały o tym ani z rodzicami, ani z lekarzami. Nie wiedziały co je czeka , a strach paralizuje. Dzieciak z sali wracał z płaczem, krzykiem i łzami podrażniał gardło,następował krwotok, ten powodował wymioty, te zaś ból itd. Jeśli dziecko wie co się będzie z nim działo, będzie znało każdy krok po kolei, nie bedzie zaskoczone, trzeba pozwolic dziecku porozmawiać z lekarzem prowadzacym, potem z anestezjologiem, nawet jeśli ma naszym zdaniem "głupie" pytania - niech pyta, ma prawo wiedzieć co i jak. Moje młode pytało i dostawało odpowiedzi, nie był zaskoczony, przez co spokojny. Przyniosło efekty, same pozytywne efekty, choc nie ukrywam, ze lekarze byli zaskoczeni pytaniami (anestezjolog zrobił karpika jak usłyszał pytanie, czy znieczulenie bedzie wziewne, czy dożylne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2009 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Po swietach mam wizyte u tej moje laryngolog, popytam co ona mysli o tym. ile razy byłaś już u "swojej laryngolog " ? moze czas skonsultowac to z innym lekarzem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Bylam chyba z 2-3 razy, na ogol bylo zapalenie ucha i niedosluch, okazywalo sie ze ma czopa, wyciagala jej i bylo ok, mowila ze ma co 4 miesiace na czyszczenie ucha przychodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Bylam chyba z 2-3 razy, na ogol bylo zapalenie ucha i niedosluch, okazywalo sie ze ma czopa, wyciagala jej i bylo ok, mowila ze ma co 4 miesiace na czyszczenie ucha przychodzic. i tak do przepraszam "usranej śmierci" ma te uszy czyściś. Nie lepiej poszukać przyczyny, niz leczyć objawowo. Lekarzem nie jestem, ale cos niecoś wiem na temat. Moze to poprostu niedrozność jest kanału słuchowego lub trąbki Eustachiusza. To da sie "naprawić" - i nie ma na co czekać , bo cudowne uzdrowienia to 2 tysiące lat temu były , nie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Czyli mam do tego nzozu dzwonic i do Twojego lekarza sie zapisac?? On laryngolog jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.04.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Hejka. Jestem pod wrazeniem mlodego malka. Fajnie, ze wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2009 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Czyli mam do tego nzozu dzwonic i do Twojego lekarza sie zapisac?? On laryngolog jest?? Albo do innego specjalisty. Ten nasz to tylko (drab ) prywatnie przyjmuje, ale mozna się na wizyte z NFZ zapisać do innego np dr Wełniarz -tez miałam z nim przyjemność (serio ), to on operował małego. Ale dr Kawalski, ponoc najlepszynm diagnostą jest w tych sprawach. Poradnia - najlepsza w w kraju (ranking chyba Rzeczpospolitej), ja tez moge polecic z własnego doświadczenia. Moim zdaniem chodzenie do jednego lekarza, który ma juz "diagnoze " postawioną jest bez sensu, u nas by się mój głupi upór, głuchotą młodego zakończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisz prosze jakie jest koszt wizyty prywatnej, moze byc na priv A jak wizyta priv to zabieg tez priv czy z kasy juz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.04.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 kusssffaa i łod 14.23 ciicchhhhoo niiooo gwosdsik..kaj zes jest..bydziem sietluc albo cio rabanu trrza narobic )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.04.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 No to ja ten raban robię http://www.toys4boys.pl/Szokujacy-budzik-o283.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.04.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Moje młode pytało i dostawało odpowiedzi, nie był zaskoczony, przez co spokojny. Przyniosło efekty, same pozytywne efekty, choc nie ukrywam, ze lekarze byli zaskoczeni pytaniami (anestezjolog zrobił karpika jak usłyszał pytanie, czy znieczulenie bedzie wziewne, czy dożylne ) młody normalnie rulez chyba fanką zostanę się uśmiałam markoto - koniecznie umów się z innym laryngologiem. Naprawdę nie ma co męczyć córci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.04.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Umowie sie na pewno, zostalam przeszkolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.04.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 U nas też to bardzo długo trwało zanim trafiliśmy w końcu do dobrego laryngologa, który od rzau rozpoznał co się mojej córci dzieje. Najewżniejsze to trafić do dobrego lekarza czego Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.04.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Z tego co pisze Malka to bardzo dobry specjalista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts