malgos2 09.11.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Bo w kopalniach sie maluje na czerwono i kradli farbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.11.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 No bo na kopalni, żeby ważności wyróżnić malowali na dole czerwoną farą.. Jej było pod dostatkiem.. no i każdy uszczkną ciut dla siebie .. i okna pomalował.. I tak już zostało.....okna są na Nikiszu czerwone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.11.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 A z kolejarzami to ktos Cie oklamal - moja cala rodzina to kolejarze a okna maja biale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.11.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 a na hutach na żółto, a okna mieli zielone, to skąd kradli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.11.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Jak o Nikiszowcu przeczytałam to nadrobiłam wszystkie nieprzeczytane posty (uwielbiam tę dzielnicę) Niektórych historii to szkoda komentowac:mad: Te kolorowe okna to już fajny temat, kolor w zasadzie obojętny, byle charakterystyczny i mnie się podoba:) Ceglana ściana tez bomba. Widziałam zwyką kamienicę z granatowymi oknami i szarymi drzwiami - wyglądała niezwykle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.11.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 A z kolejarzami to ktos Cie oklamal - moja cala rodzina to kolejarze a okna maja biale. a kolejarze ze Śląska ? bo moi kolejarza mieli (mają) zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.11.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 a kolejarze ze Śląska ? bo moi kolejarza mieli (mają) zielone No to moze ze Slaska, ale w Wielkopolsce na 100% nie. Wielkopolanie nie kradna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 09.11.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Mój dziadek był kolejarzem i miał białe okna-a ja zeŚląska!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 09.11.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 aż obejrzałam ten Nikiszowiec z ciekawości, super to wygląda, ale przyznać się 10 gości online - kto siedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.11.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Po prostu architekt miejski kazal malowac na zielono malka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.11.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 w zasadzie moi to też nie Śląsk a okna nadal zielone ....mam kilka fot rodzinnego domu mojej matki (rodzina kolejarska) niestety czarno białe dobra, przyjmijmy, że kradli farbę, ale kradli ją po to,żeby te okna pomalować?, to nie mogli białą jak ramy, tylko specjalnie czerwoną , dlaczego? to musi mieć jakieś głębsze znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.11.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Ale ktore ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.11.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 malka na kopalni byla czerwona farba tylko a nie do wyboru do koloru a, ze byla w nadmiarze to okna dalo sie nia odmalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.11.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 malka na kopalni byla czerwona farba tylko a nie do wyboru do koloru a, ze byla w nadmiarze to okna dalo sie nia odmalowac Dokładnie tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.11.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Bo ramy okienne (np.w Nikiszu) zawsze były białe, na czerwono malowano malowano i malują okno dookoła (to sie chyba węgarek nazywa) i parapety.I mnie zastanawia dlaczego lub po co ?Rozumiem,ktoś buchnął farbę z roboty w ciężkich czasach,ale gdybym ja miała farbę za free to bym bardziej ramami się zajęła,a nie tym co w okół nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.11.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Bo to prawdopodobnie wszystko jedna wielka sciema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.11.2012 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 No głupie jest tłumaczenie ,że ukradli to pomalowali se ramki wokół okien, a czemu nie krzyzyki na drzwiach Skądś się ten zwyczaj wziął , tylko skąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.11.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Nie mam pojęcia, ale koleżanki zapytam jej dziadkowie żyli i mieszkali tam... Fakt.. farbę mieli za free... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 09.11.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 A może po prostu nie nadawała się do drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.11.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Tez o tym pomyslalam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts