Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

Uff, odetchnęłam, czyli mogę moją nadal spokojnie ubierać w Wigilię. I nie wyjdę na żywą skamielinę :) Ze względu na tradycję, of koza. Bo co innego sugeruje domowy tekst miesiąca, czyli 'Mamo, jak będę taka stara jak ty...', od ciekawskiej pięciolatki.

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tradycja rzecz święta - u mnie też zawsze się praktykowało ubierani choinki w wigilię. Chociaż w zeszłym roku jakoś taki chwilę wcześniej ubraliśmy... W tym roku będzie też chyba nieco wcześniej - w sobotę biorę się za wycinanie (mam taki zasobnik z choinami za płotem, który sąsiadka pozwoliła likwidować sukcesywnie :D ).

ja też w wigilię, no może w tym roku ciut przed :) A w markecie w sobote miałam takie same instynkty!!! Koszmar, co ci ludzie tam robią???? Pojechałam drugi raz w niedzielę, weszłam do sklepu jako pierwsza i zanim przyjechała reszta już mnie nie było :) Jedyna metoda..

Niechęć do koszmaru zakupów przedświątecznych w dziko kłębiących się tłumach to jeden z powodów (poza rodzinną tradycją) dla których u nas w domu Św. Mikołaj przynosi duże prezenty, a pod choinką lądują malutkie od Aniołka. Pierwszy jest duży i silny i może sporo udźwignąć, a drugi jest tak efemeryczny, że tylko drobiazgi może przynieść.

A ja kocham sklepy internetowe ,poza spożywką kupuję tam dosłownie wszystko ...ale w tej materii to ja mało kobieca jestem -pasjami nie cierpię zakupów w marketach vel galeriach. I niema znaczenia czy idę po chleb czy po buty.

Ja też je kocham i cały okrągły rok tak wszystko kupuję, a w okresie mikołajowo/świątecznym na nic nie mogę się zdecydować, a potem jest tak późno, że nie ma szans na terminową przesyłkę i zostają zwykłe sklepy.

O ja też sklepów nie cierpię i to przez calutki rok. Zakupy robi M. Ja tylko po budowlanych lubię łazić (ale nie kupować bo mnie obsługa dobija) :oops:

Ja w ogóle świąt nie lubię żadnych. To chyba przez kindersztubę, że na święta to MUSI być posprzątane, okna pomyte, szafki poodsuwane i pomyte, wszystko z szafek etc.. Czyli zachrzan. Mycie podłogi na 5 minut przed wigilią bo na święta nie może być nieumyta. itd. (to samo w sylwestra).

A potem ganianie po rodzinie, dzielona wigilia, pół tu pół tam i wracam z ulgą do pracy żeby odpocząć.

Szkoda mi dzieciaków tylko bo one z "magii świąt" to tylko świąteczne bajki mają. Choinki w tym roku nie ma bo miejsca nie ma a bombki nie wiadomo gdzie, ciasteczek nie ma bo boję się wynajmowany piekarnik odpalać (poza tym w tej koszmarnej kuchni robienie czegokolwiek to masakra). Będą piekły ciasteczka i ubierały choinkę u babci na szczęście.

To ja też w sieci dużo kupuję.. jest OK...

Spożywka .. dwa sklepiki osiedlowe wystarczą + Lidl + Biedronka.. tu robi się zakupy szybko, parking niezapchany, jest dobrze...

Na targ muszę po śliwki i inne suszone podjechać... Tu mnie zdeptają, sponiewierają, i nie ma gdzie zaparkować, noo chyba, że wcześnie podjadę.....

Czyli ja zakupy zrobię w 2-3 godziny max ...

No i docisnęło mnie, musiałam powędrować trochę po centrum handlowym. Zastanawia mnie, czemu musi być tak tam gorąco. Czy koniecznie sprzedawcy muszą latać w podkoszulkach, a ja umierać w zimowych butach i targać kurtkę pod pachą? Mnie temperatura prawie zabiła, a skutkiem czego skróciłam shopping to minimum.

cześć niezakupoholiczki ;)

zerknijcie tu,proszę :) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210342-Fundacja-albo-Stowarzyszenie-Pomagaj%C4%85cych-Forumowicz%C3%B3w-dobry-pomys%C5%82&p=5689157#post5689157

i jesli podoba się inicjatywa -jakiś głosik poparcia możecie zostawić ? :lol2:

idę po gripeksa :oops:

zabije dziada, który mi wirusa sprzedał :mad::mad:

widziałam Arni :)

Chcesz jeszcze jednego ? :) Mam nawet dwa, drugi podobno to bakteria :) To promocja, bardzo sie oplaca ...Postaram sie wyslac laczami, zebys nie musiala gdzies po ich odbior lazic...

Dorcia aż tak Malci nie lubisz , że zabić ją chcesz?????????

Słyszałam jak Ona dzisiaj mówi.. masakra,....

Dorcia z miłości chciała mnie dobić, co bym się już nie musiała meczyć;)

jakiś wysyp jest, nie dość, że rodzina chora wokół, to jeszcze pacjenci przychodzą! chorzy!

uzbroiłam się w maseczkę :)

chorzy pacjenci :o toż to jakiś dramat ;)

Macia - głos zabrałam !

A Tobie na noc wysyłam po łączach dobre zdrowe fluidy

coby ranek przyjaźnie - bez gripexu - był przez

Ciebie witany !!:D

Dzięki słonko :) oby się spełniło...na razie muli mnie strasznie, mam nadzieję,że się nie rozpanoszy na dobre....

Choc dziś rano mi prawie skali na termometrze brakło - znaczy walczy me biedne ciało, oby zwalczyło dziada :)