agalind 06.02.2013 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Gratuluję To może ta parapetówa będzie jednak ciut wcześniej, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.02.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 No i masz - przepadła! Już się przeprowadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 06.02.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Chyba u Malki wyczerpał się wszelaki limit na prowizorki ! I jak już zacznie kończyć swoją budowę - to skutecznie i czerwcowe picie kawy będzie u SIEBIE ! Ja trzymam za to kciuki! ( bo ziewnik też czytałam 2 razy) bo myslałam ,że coś ominęłam i że Malka już mieszka !:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 06.02.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 malka dobrze, że podczytuję Cię co jakiś czas, bo widzę, że super nowości się szykują u Was i dlatego gratuluję i czekam na fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.02.2013 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 O matko! tfu o Malko! przypomniałaś mi że miałam miesiąc temu wysłać panu gazownikowi dane do wystawienia zaświadczenia o pozytywnej próbie szczelności gazowej dzięki jak nie wiem co! a Bardzo proszę, mimowolnie jednak trochę ta pomoc wyszła Malusia - gratuluję bardzo, bardzo!!! Zbliżać sie zaczyna ta wielka chwila, kiedy zaczniesz meble wstawiać i myśleć o przeprowadzce, Kochana!!! Ta chwila od pięciu lat się zbliża Dzięki Depeś gratulacje malko teraz ruszaj z kopyta Gratuluję - znaczy w lipcu się przeprowadzasz Gratulacje Malka!!! No to teraz ruszysz z kopyta dzieki dziewczynki witam się u Ciebie po raz pierwszy. za każdym razem jest pierwszy raz ? No dobra Malka, koniec obijania się, weź sie w końcu do jakiejś roboty na tej budowie. Nie masz za bardzo ani czasu na obijanie się ani na wymówki że nie możesz do końca czerwca sie przeprowadzić. Choćby na beton ja biorę przykład z koleżanek i nic nie umiem A na beton to bym bardzo chciała,ale ciągle cena dla mnie zaporowa. tak od razu po tylu latach skończyć i przeprowadzić się .. Malka nie chce prowizorek.... a ja boję się, ze wymyśli nowy wynajem .. na.. nie wiadomo ile.. i dla mnie to dopiero była by prowizorka.. No i Kochana.. wpisu nie dokonałaś w ziewniku.. Nic nie ma o żółtej rurce.. nie bój się, czynszu mi nie będziesz płacić a ziewnik niech sobie ziewa,póki co Gratuluję To może ta parapetówa będzie jednak ciut wcześniej, co? dzięki,ale termin parapetówki pozostaje bez zmian:) Aż takiej rewolucji bym mogła nie przeżyć No i masz - przepadła! Już się przeprowadza? Łeb się zbuntował, stado słoni w nim biegało. Nawet niebieska pigułka nie dała rady Chyba u Malki wyczerpał się wszelaki limit na prowizorki ! I jak już zacznie kończyć swoją budowę - to skutecznie i czerwcowe picie kawy będzie u SIEBIE ! Ja trzymam za to kciuki! ( bo ziewnik też czytałam 2 razy) bo myslałam ,że coś ominęłam i że Malka już mieszka !:D absolutnie limit wyczerpany Mieszka, mieszka, bezdomna jeszcze nie jestem malka dobrze, że podczytuję Cię co jakiś czas, bo widzę, że super nowości się szykują u Was i dlatego gratuluję i czekam na fotorelację Dzeki I wiecie co,teraz się zastanawiam, czy nie korzystniej było prądem grzać orientujecie się jakie są opłaty stałe za gaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.02.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Co ja widzę!!! Malcia, rozczarowujesz mnie normalnie... jak to JUŻ GAZRURKA??? I co Ty będziesz przez te 19 najbliższych lat na tej gazrurce tańczyć? . Cmoki w boki Kochana:cool:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.02.2013 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Spokojnie Rasiula, gazrurka na razie na papierze A gdzieś muszę ćwiczyć, bo ponoć w moim fitnes ma polodance ruszyć,wiec kto wie, kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.02.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Maluś jak chcesz to wygrzebię fakturę za ogrzewanie gazowe w firmie, tylko nie wiem czy oni przypadkiem nie naliczają innych opłat dla firm a innych dla ludzi. Ale z 900 zł połowa to były opłaty stałe, samo zużycie niecałe 500.Tutaj ściąga http://pieniadze.fakt.pl/Jak-zrozumiec-rachunek-za-gaz,artykuly,152994,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.02.2013 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Dzięki Aniu Firmy (na szczęście) mają inne opłaty , przynajmniej za prąd -mam nadzieję,że gaz też. Ściągę przeczytałam, alei tak nie mam pojęcia jakiej wysokości opłat się spodziewać Jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa -jak i kto wybiera taryfę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.02.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 sieciowa stała plus abonament to chyba z 15zł będzietaryfę przydzielają oni w zależności ile gazu uzywasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.02.2013 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 a skąd wiedzą ile zużywam, jak jeszcze nie zuzywam ?U mnie założyli, że będę mieć piec 24 kW - wg, mnie to stanowczo za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.02.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Malka, popatrz po taryfach. Ja w drugim roku przeszłam na taką taryfę, gdzie opłaty są nie duże ale gaz droższy. Ta taryfa jest u nas do 1200 m3, jak się przekroczy to ją zmienianją automatem. Ona jest korzystna i daje się osiągnąc przy dogrzewaniu kominkiem. Na samym gazie małe szanse. No i nie dadzą ci jej od razu, bo musisz przez rok te 1200 nie przekroczyć. W złotówkach to wyglądało tak, że za 2010 płaciłam 2400 zł, 2011 było ponad 2000 do zapłaty a 2012 - 1500, z tym, ze styczeń/luty jeszcze w starej taryfie. Więc pewnie będzie jeszcze mniej. Aaa, taryfę na początku ci narzucą. i może lepiej, bo wygrzanie nowego domu zawsze jest ciepłożerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.02.2013 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Opłaty są naliczane według taryfy dla danego regionu więc mieszkając w stolicy płacisz inną stawkę niż na śląsku, nie masz tez na to wpływu gdyż PGNiG to sam sprawdza mój M kiedyś przekopywał się przez ich 60 stronicowy cennik i poza opłatą gazu są tez inne trzy opłaty, więc nawet przy obniżce gazu o 10% rachunek spada o 3%, jednak jak twierdzi mój M to gaz jest obecnie najmniej narażony na wzrost ceny z przyczyn politycznych więc raczej jest to paliwo o stałych cenach, czego nie można powiedzieć o prądzie, którego kolejna podwyżka w czerwcu. Ps. powyższe pisał M udający A, nie biorę odpowiedzialności za stronę merytoryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.02.2013 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Malka, popatrz po taryfach. Ja w drugim roku przeszłam na taką taryfę, gdzie opłaty są nie duże ale gaz droższy. Ta taryfa jest u nas do 1200 m3, jak się przekroczy to ją zmienianją automatem. Ona jest korzystna i daje się osiągnąc przy dogrzewaniu kominkiem. Na samym gazie małe szanse. No i nie dadzą ci jej od razu, bo musisz przez rok te 1200 nie przekroczyć. W złotówkach to wyglądało tak, że za 2010 płaciłam 2400 zł, 2011 było ponad 2000 do zapłaty a 2012 - 1500, z tym, ze styczeń/luty jeszcze w starej taryfie. Więc pewnie będzie jeszcze mniej. Aaa, taryfę na początku ci narzucą. i może lepiej, bo wygrzanie nowego domu zawsze jest ciepłożerne Rany boska A ja naiwnie liczyłam ,że w 6 stówach się zmiszczę Ewa, ile metrów ogrzewasz? Mam nadzieje,że to są opłaty za miesiące gdy grzejesz,a nie cały rok. Założenie jest ,że startujemy z taryfy W3, a ja bym chciała z W2 i nie da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.02.2013 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Ogrzewanie prądem ma sens tylko wtedy gdy masz małe zapotrzebowanie na ciepło, w innym razie, mimo opłat stałych, gaz jest dużo bardziej opłacalny. Nie masz co kombinować, poszukaj tylko najtańszych wykonawców do przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.02.2013 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) Muszę OZC komuś zlecić, bo sama przez to nie przebrnę Aniu -miód na moje serce lejesz -myślałam,że znów wtopiłam. Choć teraz jak liczę ile już mnie gaz kosztował a ile jeszcze będzie -to bym miała 3 lata grzania prądem (miałam takie co -elektryczne znaczy ) Edytowane 6 Lutego 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.02.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) Ewa,a za ile miesięcy podajesz kwoty? ed Malka,a jaką masz kubaturę do ogrzania?zerknij jeszcze od tyłu w ten wątekhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?48844-Ile-gazu-posz%C5%82o-Wam-juz-w-tym-sezonie/page315 Edytowane 7 Lutego 2013 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.02.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Czesc Malka, no to gaz rurka jest GRATULOWAC - do 2032 mam nadzieje, ze ogarniesz wykonczeniowke TZn zdecydujesz sie na kolor, czas na przemyslenia jest Jakby co, to pomozecie?? Pomozemy Moj pierwszy rachunek za gaz to bylo 650zł ( niepełny listopad+grudzien), jak dostane za styczen/luty to moge dac Ci znac ile wyszlo Grzanie jakies 110 metrow podłogowki kondensatem. W domu ciepełko, pomimo masy mostkow termicznych, za ktore trzeba sie bedzie w koncu sie wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.02.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ja nie potrafię tego wszystkiego liczyć.. ale jak zastanawiałam się nad gazrurką, która od nas jest daleko.. to jej poprowadzenie, założenie ,papierologia i opłaty by nas zabiły..Stąd pomysł na pompę ciepła, którą mamy zamiar w tym roku zmajstrować.. I tak prąd mamy w taryfie G12, więc tylko koszt u nas pompy + odwiertu.. i tak spory, ale dużo tańszy niż rachunek za przyłączenie gazu, nie wspominając o tym, że ogrzewanie PC wychodzi taniej niż gaz... I takim sposobem , mam nadzieję, że na sezon 2013/2014 nie będziemy już węgla nosić... A stosunek opłaty za węgiel a za prąd do ogrzewania jest korzystniejszy niż kupienie węgla.. wychodzi taniej.. Choćby wyszło tyle samo to i tak wolimy bezobsługowa pompę, niż przerzucanie kilku ton węgla , noszenie go, palenie w kotle i papranie się z piecem i popiołem... Jeśli porównujemy gaz a węgiel.. to węgiel wychodzi taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.02.2013 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Marynata, ten wątek wałkuję od tygodni, jednak mam wrażenie,że ci panowie mówią w innym języku A kubatura -na teraz, to niecałe 300 m, docelowo 700 z hakiem MSU -dzięki kochana ja też liczę na to,że ogarnę, trochę czasu mam....trochę Ja pompy mieć nie będę, sama sobie jej nie zrobię,a na zakup solidnej pompy 40 tyś nie wydam -bo to grzanie gazem na 10 lat mam , dla mnie absolutnie nieekonomiczne - ale już Ci to mówiłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts