Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sprawdziłam serwis, sprawdziłam dostępność i cenę części zamiennych i wszystko mi pasuje, tylko tyle, że to rodzimy sprzęt , a co do naszych to kupa uprzedzeń jest i zero merytoryki w opiniach :(

znaczy niektóre znaczki są wazne. Kiepskie opinie słyszałam o znaczkach Wolfa, też coś nie tegoez o Ulricha... Ja miałam kryterium hmm może nietypowe, ale odrzuciłam z mety wszystkie włoskie. Wyszłam z założenia, ze we włoszech jest ciepło, to co oni się znają na piecach :) Za to rozważałam naszego Termeta. polska firma spod łodzi, jednofunkcyjne mają podobno niezłe, choć nie mają bardzo skompikowanych programatorów (jak ktoś szuka). Ale termet przegrał u mnie brakiem zasobnika. I w zasadzie został mi na placu Junkers, Vailant i Viessman. Z tego wiesiek miał największy zbiornik, więc został on :)

Dla mnie prostota tego kotła to zaleta :)

Zasobnik mam -tylko pytanie, czy bedą ze sobą współpracować (Termet ma zasobniki dedykowane)

Ma regulator pogodowy (co chcę mieć), pokojowy (co chce mieć) działa w ogrzewaniu mieszanym, przez zawór trójdrożny i moze współpracować z solarami.

Czyli wszystko czego szukam

Ten kociołek

http://www.termet.com.pl/pl/produkty/gazowe_kondensacyjne_kotly_co/jednofunkcyjne/Ecocondens_20_JF/

aha i jakieś medale w ubiegłym roku zdobył

Edytowane przez malka

Prosty sterownik?

Prosty w obsłudze?

Części tanie?

Kocioł tani?

Instalator polecił? i to nie jeden?

Zasobnik mas.

Da się pod ten zasobnik go podłączyć?

Myślę, ze tak.. pod wszystkie się da.. bo niby czemu nie..

Rurki da się wszystkie wkręcić...

To bierz jak to na tak wszystko...

jak 5 lat temu rozważałam kocioł, to współpracował z niededykowanymi. To była pierwsza rzecz, którą mi polecili instalatorzy forum.

Ale zawsze możesz zrobić tak - zadzwonić do termeta i zapytać - że masz zasobnik i szukasz kotła, który będzie z nim współpracował. Jeżeli będzie, to rozwazasz kupo, jeżeli nie będzie, to szukasz dalej. Zobaczysz, co odpowiedzą ;)

zasobnik niededkowany do kazdego pieca :)

co do termeta, to zdania są dość podzielone. Z jednej strony u moich rodziców taki 1 funkcyjny chodzi chyba 10 lat i jeszzce się nie zepsuł. Z drugiej strony, to przez prostotę może palic trochę więcej gazu. Bo nie ma jakiś tam szykan. Nie wiem, co znaczy trochę ... U rodziców pali duuużo więcej, ale nie da się porównać, bo dom kiepsko ocieplony i znacznie większy.

nie, moi rodzice mają zwykły. Jest prosty jak budowa cepa, ojciec sam czysci palnik :)

Ale pamiętaj, że kupiony ponad 10 lat temu.

czy aby jesteś pewna tego kondensata? no, przy grzaniu 200m to może i tak, przy 100 to trochę przerost formy

Ja może naiwnie, ale liczę na to,że to 100 m to jednak przejściowe jest :) i kiedyś otworzymy dziurę w salonie i będzie 200, a kubatura ponad 700

Mam nadzieję,że stanie się to wcześniej niż kocioł będzie nadawał się do wymiany ;)

Ten kocioł (wg cennika producenta) kosztuje 5964,27 brutto -jak za kondensata jednofunkcyjnego, to nie jest zła cena.Może bez rewelacji, ale nie jest źle :)

I tak szukam dalej :lol2:

Malcia... mieszkanie też miało być tylko na chwilkę... ;)

A tak serio.. to nie wiem co ja bym zrobiła...

Ja chcę już na kawkę do Ciebie przyjechać.. ale na niebudowę a do domu z kanapami. i ... no niech będzie ten beton czy żywica czy co tam ma być.. o9bym już miała do Was podjechać...

A dzisiaj tam jechałam ze starszakiem , pokazywałam Wasz obecny bakolon i jak masz daleko do domu.. i dom, a właściwie jego dach tak w przelocie bo w prawo skręcałam.. ;)

No i jakby co to bym wówczas mogła na kawkę wpaść..

Właśnie w mojej bańce jest nalewka z wiśni i wiśnie z tej nalewki..

Pyyyszne.. :lol:

w nalewce się nie wykąpie ,znaczy nie ma rzeczy niemozliwych,ale waniać mogę nieco ;)

Wiesz co, ja mam wrazenie,ze Ty masz większe parcie na moją przeprowadzkę niż ja :lol2: