Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

Fakt - ogarnięcie prądu mnie także zdecydowanie przerasta, więc też ograniczyłam się do pokazania paluszkiem.

Jak Sołtysa pytałam, usiłując zrozumieć, jak on to robi, że ogarnia, to się śmieje, że parę razy nim potrzepało i od razu wiedział co i jak... :lol2:

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Depeś, a mnie przy prądzie nie popieściło, ani raz :)

Arni, akurat kocioł mam wybrany :)

Miałam cztery typy zrobiłam wyliczankę i jest :lol:

Rasia, a co ja robię w Piotrkowie ?? :lol:

A TERAZ OGŁASZAM KONKURS

na najładniejszy ;) rozdzielacz.

pokażcie swoje :)

serio :oops:

Luka - pięknie masz powycinany styro :) ale już to mówiłam :)

Gosiek, no zacnej urody rozdzielacz :lol: powiedz mi , te rurki po prawej to zasilanie grzejników?

Jak sterujesz podłogówką, pogodowo ??

no widzisz, ja nie mam podłogówki. mam wszedzie kaloryfery i żaden rozdzielacz nie jest mi potrzebny, różnice w grzaniu załatwie sterownik pokojowy i termostaty na kaloryferach. Proste jak budowa cepa :)

Z byt trudne pytanie - to parter, gdzie grzejniki są tylko dwa, reszta podłogówka. Na górze mam kaloryfery, a tak na strzał nie mam zdjęcia tej rozdzielni na górze, musiałabym poszukać, a pogodówką ustawiam: podłogówkę, kaloryfery i ciepła wodą i mogę sobie oczywiście sama zmieniać zadane temperatury i zakres godzinowy

Gosia, a jak zmieniasz ? na kotle?

Arni, Ty masz zamontowane, ale ja nie wiem jaka jest i czy w ogóle jest pompa w kotle. Na stronie producenta nie ma nic na ten temat.

I ja mam pompę na rozdzielaczu, pytanie moje nie było czy tam ma byc,m tylko czemu ma jej nie być.

ja nie wiem czy dobrze rozumiem ale się wtrace a co mi tam :D

mam wszędzie grzejniki, 2 rozdzielacze, jeden na pietro i jeden na parter, pompa jest w kotle wiec na rozdzielaczach już niepotrzebna, na kotle mam tez sterownik którym ustawiam wszystko od wody, c.o po kolektory. mam jeszcze pomy przy kolektorach ale to cie nie interesuje, bo nie zakładasz :D rozdzielacz chyba mogę pokazac z czasów budowy.

No bo jak jest w kotle to po co druga w rozdzielaczu...?

Wychodziło by, ze dwie pompy mają pracować?

Masz już ten kocioł zamówiony? Jak przyjdzie to będzie wiadomo co i jak..

Ja temp zmieniam w dwojaki sposób.. tam gdzie mam podłaczone sterowniki pokojowe to zmieniam sterownikiem , a tam gdzie nie mam to ustawiam zaworem trójdrożnym puszczając więcej ciepłej wody w podłogę, lub mniej.. zależności od potrzeby..

Takie przekręcanie robimy w sezonie dość rzadko.. nawet bardzo....