malka 26.02.2013 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 oooooo Luka, dzieki za zainteresowanie , tym jakże dręczącym mnie dylematem, ale skoro dokonałam wyboru, to z chęcią się decyzją z Tobą podzielę Wybrałam Junkersa Cerapur Smart 14 kW, jednofunkcyjny, do tego będzie zasobnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.02.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nooo Malko droga. Jak to jednofunkcyjny z zasobnikiem to chyba taki jak ja potrzebuję... Jezu niech juz wróci ten hydraulik i mi powie co i jak. Chociaż to w sumie ja mu powinnam powiedziec czego chcę, prawda? Albo zrobię tak: zapytam go co on myśli potem napiszę tutaj Wam i potem dopiero będę dalej z nim gadać... ps. piekny ten Twój kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.02.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Jednak 1f... Masz zasobnik, pewnie, że tak. Tylko o kołderce pamiętaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.02.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Malka dobry wybor, ja na swoim rozdziolku nie mam pompy i tych manomentrow, nie mam podlogowki, wystarcza pompa w kotle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 26.02.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 to podłogówka + grzejniki, nie? Właśnie chodziło mi o pompę i termometry , skoro większość ich nie ma to czy są niezbędne?? Tak,mam kilka wyjść pod grzejniki,chociaż nie jestem pewna czy w ogóle je zamontuję. Na drugie pytanie nie znam ha ha odpowiedzi,pewnie zaraz bardziej obcykanie kobitki coś nam powiedzą też się chętnie dokształcę,chociaż łeb mam już coraz bardziej kwadratowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.02.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 To na dole to rotametry, służą do ustawiania wielkości przepływu, ale właśnie też się zastanawiam czy są konieczne. Czytałam, że jeśli pętle są równej długości to można je sobie darować, natomiast przy różnej długości przepływ ustawia się właśnie rotametrami. No i też nie wiem co z pompą, jak jest w piecu to dublować ją przy rozdzielaczu czy nie. I czy pompa w piecu da radę obsłużyć 2 piętra czyli 2 rozdzielacze? Potrzebujemy zaufanego fachowca do weryfikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.02.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 :confused::confused::confused: nie wiem o czy mówicie malka z zasobnik nowy kupujesz czy wykorzystasz ten co masz? Gratuluję zakupu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 4 na 6 instalatorów stwierdziło,że mam nie kupować rotametrów, bo są zbędne, przepływ da się ustalić bez nich, a w moim przypadku to ponad 2 stówki w kieszeni. Mam przeliczoną pompę pieca i obsłuży piętro i poddasze, w razie W pompę zawsze mozna dołozyć ( robi się plombę z 2 zaworami kulowymi), ja pompę mam na rozdzielaczu- będzie wymontowana. Ewa,mój zasobnik ma kołderkę za suwaczek, niemniej chyba dobrze mu zrobię i zabuduję go (raczej średnio estetyczny element wystroju wnętrza) i dam jeszcze warstewkę wełenki mineralnej. Tarcia - jakby co 0 to Twoja wina będzie Nita, zostawiam ten , który mam. A dlaczego jednak jednofunkcyjny ? Po obliczeniu zapotrzebowania na ciepło wyszło mi,że modulacja 2f jest za mała. Minimalna moc 7,3 kW, przy moim zapotrzebowaniu w wersji pesymistycznej 6. Nie mam ochoty komina grzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.02.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 no to Malcia już niedługo na betonik:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 na betonik to 4 dychy muszę uciułać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.02.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nieee. nie na beton.. Widziałam Malkę dzisiaj w czapce... ....ładną ma czapkę.. Mój dzieć był mocno poruszony... i kompletnie nie kuma, że ktoś inny ma zadania i inne priorytety i zasady... Dobrze, że zakupy zrobiłam zaraz to zajął się wybieraniem pamelo.. a ze sklepu przechwycił go ślubny.. ja do Ikei podjechałam, jak wróciłam to młody spał aż chrapał.. do tej pory śpi.. w opakowaniu bo pewnie tylko na chwilkę się położył.. Zaraz idę go budzić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.02.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 No dokladnie tak! Ja tam jak Wusia mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 znaczy Emil obrażony na złą matkę młodego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.02.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 DOBRA, MOZE BYC NA MNIE kondenstata masz czy zwyklaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 kondensata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.02.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 to komin do niego zrob dwuplaszczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.02.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 i nie zamawiaj oryginalnego z junka a podjedz do jakiejś hurtowni wentylacyjnej niech ci wyprodukują, dużo taniej wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.02.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nie nie obrażony.. ale zadziwiony.. , że jak to...?On tego kompletnie nie kuma.. to się mu w głowie nie mieści... potem po drodze męczył mnie, że do Marty musimy jechać.. Bardzo mu się chciało jakiegoś wyjścia.. ale on nie myśli, że inne dzieci lekcje robią.. po powrocie padł i śpi do tej pory.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.02.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Malka normalnie na ten betonik co go już masz teraz Ci ciepło w pupkę będzie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.02.2013 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 to komin do niego zrob dwuplaszczowy Nie ma potrzeby, wystarczy zwykła kwasówka, mam wkład ceramiczny w kominie, tamtędy bedzie ciągnął powietrze, a 80 kwasówą wypluwał co zbędne. No i 1/3 ceny, a za komin już swoje zapłaciłam, nie Nie nie obrażony.. ale zadziwiony.. , że jak to...? On tego kompletnie nie kuma.. to się mu w głowie nie mieści... potem po drodze męczył mnie, że do Marty musimy jechać.. Bardzo mu się chciało jakiegoś wyjścia.. ale on nie myśli, że inne dzieci lekcje robią.. po powrocie padł i śpi do tej pory.. w zasadzie, to ferie skończyły się dwa dni temu a już mają tak dopieprzone lekcji, że do połowy marca mamy zajęcie na długie zimowe wieczory Malka normalnie na ten betonik co go już masz teraz Ci ciepło w pupkę będzie:rotfl: ja jastrych mam teraz na betonik czas przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts