Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobra, to i tak mocno humorystyczny wątek jest

Firma XX wygrała przetarg na wykonanie przyłącza do mojej działki, więc wymyśliłam sobie, że jak już będą kopać w drodze to i te 10m u mnie na działce mogą machnąć, zleciłam im tą robotę. No i wszystko było by cacy gdyby już działali, a tu ani widu, ani słychu.

I krótko mówiąc, jak XX nie ruszy z robotą, to gazownia może sie czepić niewykonania inwestycji w terminie.

Dobra, to i tak mocno humorystyczny wątek jest

Firma XX wygrała przetarg na wykonanie przyłącza do mojej działki, więc wymyśliłam sobie, że jak już będą kopać w drodze to i te 10m u mnie na działce mogą machnąć, zleciłam im tą robotę. No i wszystko było by cacy gdyby już działali, a tu ani widu, ani słychu.

I krótko mówiąc, jak XX nie ruszy z robotą, to gazownia może sie czepić niewykonania inwestycji w terminie.

nie czepi się, u nas się nie czepia. poza tym zawsze możesz cos napisac dlaczego nie wykonane w terminie np. mrozy pogoda itp. bzdety

:lol:

Braza, trzy dni później śmieje się z anegdoty, a pół Polski zastanawia się co ją rozbawiło

to dopiero śmieszne :lol2:

Bo trzy dni później przeczytałam ...:) I dobrze, bo mi na dłużej wystarczyło:wiggle: Mam opóźnienie czasowe a czasami to i umysłowe się zdarza że o zachodzącym później słońcu nie wspomnę ;) To wszystko wpływa - nie wiem jak, ale wpływa!!!

Miłego dzionka !!

Edytowane przez braza

Ooo, spóźniłam się

Pieca gratuluję :)

Zawsze możesz złożyć aneks do umowy z gazownią o przesunięcie terminu, z nimi wbrew pozoru da się dogadać, nie taki diabeł straszny

Ja przekładałam swój termin o rok, rozkładałam koszt przyłącza na raty, zawsze szli na rękę

Miłego Braza:)

Ja mam nadzieję,ze nie będzie potrzeby przesuwać terminu.

Ze strony gazowni, też inwestycja się nie rozpoczęła.

Choć dzisiejsza rozmowa z moim instalatorem nie napawa optymizmem.

W oczekiwaniu na mojego pieca, facet zaczął jakąś robotę i sam nie wie kiedy się z nią upora :bash::bash:

Ale w tak zwanym międzyczasie, zrobimy kanalizę, znaczy wpięcie w sieć, bo w miejscu szamba planuję podjazd.

Na razie dokonuję dalszej destrukcji kafli w kotłowni.

kurka ja tego nie czaje, to ile instalator potrzebuje ci piec zakladac? mi przylacze + montaz i podlaczenie pieca robili 2 dni 2 osoby ( w tym kopanie reczne pod rury)no chyba, ze ten instalator ci jeszcze c.o. robi to kolejne 2-3 dni - calosc prac max tydzien

Nie Tarcia, założenie pieca i instalacja w kotłowni, znaczy spięcie pieca z zasobnikiem i rozdzielaczem.. Też mówił,że max 2 dni, ale wiesz jak jest, nie może zostawić roboty,którą rozgrzebał. Sama bym się wściekła, gdyby mnie tak fachowiec zostawił.

Ja mogę poczekać, pod warunkiem,że nie wieczność i z pewnością,że realizacja nastąpi.

no tak, a ile mozesz jeszcze czekac? ja tak czekalam na wodnego kanalizatora i zostalam z raczka w nocniku, wtedy na gwalt szukalam hydraulika i niestety jak na gwalt to drozej ;) ale za to wybor znakomity, zarabiscie zrobil mi wode, kanalize i co

Do poniedziałku czekam na jakieś info,tyle mogę, no max do wtorku.

Robota musi być zrobiona do 22 marca.

A z hydraulikiem mamy podobne doświadczenia. Z tym,że mój pierwszy w sobotę mi powiedział,że nie przyjdzie, a we wtorek miałam umówione wylewki :bash:Więc tez na szybko pan z łapanki , na szybko,znaczy drogo, z tym,z u mnie nie tak rewelacyjnie.:rolleyes:

ja nie mialam wyjscia moj kanalizator wylew albo zawal mial (juz nie pamietam) wiec trudno go winic, sila rzeczy szybko szukalam innego - na szczescie byl niezly, choc czekalam na niego 2 tygodnie.

ale faktem jest, ze tych fachowcow, z ktorymi dobrze mi sie wspolpracowalo i tych, ktorzy sie nie zhanbili bylejakoscia bede wykorzystywac przy budowie nowego domiszcza.

ale nie ma ich zbyt wielu ;) na pewno elektryk, dekarz, ciesla, okienni, hydraulik + moi wlasni, gazownik, kominiarz, brama, brukarze, meble i zabudowy reszta raczej do wymiany: budowlancy 50/50, elewacje - never ever, tynki, posadzki, wykonczeniowcy - gdyby doopska nie dali przy gwarancji to by przeszli,

kochana jeszcze wszystko przed tobą, wykonczeniowka, elewacje, bruki itp. elewacyjnych przypilnuj porzadnie, u mnie po prostu tragedia ale ja szczegolara czepialska jestem. ale umowa to umowa obcinke im zrobilam raz za termin, dwa za spieprzenie roboty - chociaz wolalabym wszystko zaplacic ale miec zrobione dobrze. budowlancy u mnie zrobili dobrze ale wielki minus dostali za utrudnione kontakty i prowadzenie budowy zrywami - tego ja nie lubie Edytowane przez TAR

no to niezla jatka sie zapowiada, jatka rąsi oczywiscie:rolleyes: moj ukochany odwaznie wczoraj oswiadczyl, ze wykonczeniowke czyli panele i malowanie sam robi. wezmie tylko kogos do kafelek i montazu bialego, no jestem ciekawa:rolleyes: i nie planuje gladzi robic tylko super tynki (cokolwiek to znaczy ;) ). i z lapka na sercu przyznaje - tak jak moj T. maluje to malarze mogliby sie od niego uczyc. taki miszczunio jest

Prawda jest taka, że prawie zawsze naklepiej człowiek sobie sam zrobi, nikt inny tak nie będzie się starał.

Ale jakbyśmy mieli wszyscy sami budować, to każdy miałby firmę budowlaną, nie? :lol2: