markoto 08.04.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 kurka a myslalam, ze tylko ja tak mam, zapisuje na karteczce, karteczke bywa, ze zapomne, a jak nie zapomne to tak upchne, ze nie umiem znalezc. Ide po cos i zapominam po co, na ogol musze sie wrocic do miejsca, w ktorym mnie mysl naszla i czasami udaje mi sie odtworzyc. Jak chce cos powiedziec a mnie ktos wybije z mysli to juz kurka zapominam co to bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.04.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 ja juz od tygodnia probuje z piechem do skornego weta pojechac i ciagle zapominam adresu albo karteczki z adresem, a w domu juz mi sie nie chce kompa odpalac by znowu posprawdzac, skleroza po prostu. dzis juz sobie w nawigacje wpisalam wiec na pewno dojade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.04.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 UuuufffffNaprawdę się cieszę, ż:yes:e nie jestem sama.. i że to nie tylko ja zapominam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.04.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 wiecie, ja się też cieszę. e nie tylko ja bo jak tyle nas, to może to JEST NORMA . Znaczy mamy pamięć w normie a jedynie jednostki mają POWYŻEJ normy. Ufff. Zrobimy sobie test MoCA i opublikujemy polskie normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2013 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 I będziemy klaskać przy A ?? Kurde, Ewa ale to chyba geriaryczny test, nie?? Ja się jeszcze nie kwalifikuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.04.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) nie geriatryczny ale neurologiczny ( np. The Montreal Cognitive Assessment and its Use as an Alzheimer's Screening Test ) , ja stosuję go do oceny nasilenia otępienia. Taki skrócony mini mental Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2013 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ale dobrze kojarzę, że powtarza się słowa, klaszcze przy A i odejmuje po 7 od setki ?? Wykonywaliśmy ten test na oddziale geriatrycznym, stąd moje skojarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 wole nie sprawdzac bo mi wyjdzie ze jestem za bardzo otepiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.04.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ale dobrze kojarzę, że powtarza się słowa, klaszcze przy A i odejmuje po 7 od setki ?? Wykonywaliśmy ten test na oddziale geriatrycznym, stąd moje skojarzenia nie, to nie to. tu masz zapamiętać kilka wyrazów i takie podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.04.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Podoba mi się... Tylko aby nie wyszło, ze za bardzo jestem otępiona... Ale może to już norma.. jeszcze nie geriatria ale i nie powyżej normy.. No bo co się będziemy wychylać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.04.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 ty Wiola nie masz sklerozy, ty to przeciag roztrzepany jestes i dlatego nie pamietasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2013 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 nie, to nie to. tu masz zapamiętać kilka wyrazów i takie podobne nooo, badający mówi :dom, ryba cytryna,pacjent powtarza ....potem inne zadanie i pacjent ma powtórzyć zapamiętane słowa - też coś takiego było . Cholera znów będę grzebać w notatkach Przypomniałam sobie po co pojechałam do casto : :bash: ty Wiola nie masz sklerozy, ty to przeciag roztrzepany jestes i dlatego nie pamietasz. na szybko przeczytałam i zrozumiałam,że Wiolka ma przeciąg bo roztrzepana jest W sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.04.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ale dobrze kojarzę, że powtarza się słowa, klaszcze przy A i odejmuje po 7 od setki ?? Wykonywaliśmy ten test na oddziale geriatrycznym, stąd moje skojarzenia Jezu...Jezus maryja..co ja tu przeczytałąm.. matko jedyna... Myślałam, że o poród chodzi - kleszcze przy A (założyłam, że taki położniczy greps), przy odejmowaniu 7 od setki zaczęłam myśleć.. geriatryczny jak ginekologiczny.. ..wracam do łóżka. Za wcześnie dziś jeszcze na forum;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 08.04.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jedne ochotnicze gorące ciało , wystąp ! Trzeba dzisiaj zagrzać moje stare kości Połowa legiszcza pusta Tylko się nie pchać , po kolei , po kolei ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2013 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jezu...Jezus maryja..co ja tu przeczytałąm.. matko jedyna... Myślałam, że o poród chodzi - kleszcze przy A (założyłam, że taki położniczy greps), przy odejmowaniu 7 od setki zaczęłam myśleć.. geriatryczny jak ginekologiczny.. ..wracam do łóżka. Za wcześnie dziś jeszcze na forum;-) Padłam :rotfl: Jedne ochotnicze gorące ciało , wystąp ! Trzeba dzisiaj zagrzać moje stare kości Połowa legiszcza pusta Tylko się nie pchać , po kolei , po kolei ... padłam ponownie :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 08.04.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ty masz padać , ale na moje legiszcze a nie u siebie w domu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2013 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Adaś,TY chciałeś gorące ciało, a ja zdrowa jak ryba -zero gorączki Nie kwalifikuję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.04.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 a ja mam drrrreszcze;-) Teraz już wracam do wyrka.Obśmiana taka;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 08.04.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam u Ciebie,Malka http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/u045.gif chyba sie też nie nadaję,bo Fenix wolisz pewnie bez skarpetek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.04.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 :lol2::lol2::lol2::lol2: TARcia DOBRE... W sumie to masz racje.. Ja nie mam mało na głowie.. Dziś focus na Żelkę, potem inna mama potrzebowała pomocy, później zusy srysy, pranie, wieszanie.. obiad.. i nie powiem co jeszcze.... boo zapomniałam... Emil, mąż.. Emil.. Babcia dzwoni,, że dziadek coś pstryknął coś w pilocie, TV się zepsuł, serialów nie ma.. gnam jakieś 25km... aby zobaczyć, że TV działa... oni nie chcieli mi dzwonić, żebym wypadku nie spowodowała... ale zadanie zapisz babcie na taki i taki dzień w szpitalu na UKG.. Nosz.. gałązki opadły mi... bo oprócz tel mieli podany wewnętrzny i to za dużo cyferek.. Uśmialiśmy się.. ... Jutro obym nie zapomniała... A z rana kontrola w szkole, bo Emil od dawna nie miał z dyr EEG Biofeedbeck , w kulki leci, potem zebranie.. i inne sprawy.. W sumie nie pracuję, a bez przerwy siedzę i coś załatwiam dzwonię... piszę mailuję... Nie wiem jak by to było jakbym pracowała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts