Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

kurka a myslalam, ze tylko ja tak mam, zapisuje na karteczce, karteczke bywa, ze zapomne, a jak nie zapomne to tak upchne, ze nie umiem znalezc. Ide po cos i zapominam po co, na ogol musze sie wrocic do miejsca, w ktorym mnie mysl naszla i czasami udaje mi sie odtworzyc. Jak chce cos powiedziec a mnie ktos wybije z mysli to juz kurka zapominam co to bylo :mad:

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja juz od tygodnia probuje z piechem do skornego weta pojechac i ciagle zapominam adresu albo karteczki z adresem, a w domu juz mi sie nie chce kompa odpalac by znowu posprawdzac, skleroza po prostu.

dzis juz sobie w nawigacje wpisalam wiec na pewno dojade :)

wiecie, ja się też cieszę. e nie tylko ja :) bo jak tyle nas, to może to JEST NORMA . Znaczy mamy pamięć w normie a jedynie jednostki mają POWYŻEJ normy. Ufff.

Zrobimy sobie test MoCA i opublikujemy polskie normy :lol2:

nie geriatryczny ale neurologiczny ( np. The Montreal Cognitive Assessment and its Use as an Alzheimer's Screening Test ) , ja stosuję go do oceny nasilenia otępienia. Taki skrócony mini mental :) Edytowane przez EZS

Ale dobrze kojarzę, że powtarza się słowa, klaszcze przy A i odejmuje po 7 od setki ??

Wykonywaliśmy ten test na oddziale geriatrycznym, stąd moje skojarzenia :oops:

nie, to nie to.

tu masz zapamiętać kilka wyrazów i takie podobne

nie, to nie to.

tu masz zapamiętać kilka wyrazów i takie podobne

nooo, badający mówi :dom, ryba cytryna,pacjent powtarza ....potem inne zadanie i pacjent ma powtórzyć zapamiętane słowa - też coś takiego było .

Cholera znów będę grzebać w notatkach :oops:

Przypomniałam sobie po co pojechałam do casto : :bash::bash:

ty Wiola nie masz sklerozy, ty to przeciag roztrzepany jestes i dlatego nie pamietasz.:lol2:

na szybko przeczytałam i zrozumiałam,że Wiolka ma przeciąg bo roztrzepana jest :lol2:

W sumie ;) :lol2:

Ale dobrze kojarzę, że powtarza się słowa, klaszcze przy A i odejmuje po 7 od setki ??

Wykonywaliśmy ten test na oddziale geriatrycznym, stąd moje skojarzenia :oops:

Jezu...Jezus maryja..co ja tu przeczytałąm..

matko jedyna...

Myślałam, że o poród chodzi - kleszcze przy A (założyłam, że taki położniczy greps), przy odejmowaniu 7 od setki zaczęłam myśleć..

geriatryczny jak ginekologiczny..

..wracam do łóżka.

Za wcześnie dziś jeszcze na forum;-)

Jezu...Jezus maryja..co ja tu przeczytałąm..

matko jedyna...

Myślałam, że o poród chodzi - kleszcze przy A (założyłam, że taki położniczy greps), przy odejmowaniu 7 od setki zaczęłam myśleć..

geriatryczny jak ginekologiczny..

..wracam do łóżka.

Za wcześnie dziś jeszcze na forum;-)

Padłam :rotfl::rotfl::rotfl:

Jedne ochotnicze gorące ciało , wystąp ! Trzeba dzisiaj zagrzać moje stare kości :lol2: Połowa legiszcza pusta :p

Tylko się nie pchać , po kolei , po kolei ...:cool:

padłam ponownie :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

TARcia DOBRE... :lol:

W sumie to masz racje..

Ja nie mam mało na głowie..

Dziś focus na Żelkę, potem inna mama potrzebowała pomocy, później zusy srysy, pranie, wieszanie.. obiad.. i nie powiem co jeszcze.... boo zapomniałam... Emil, mąż.. Emil..

Babcia dzwoni,, że dziadek coś pstryknął coś w pilocie, TV się zepsuł, serialów nie ma.. gnam jakieś 25km... aby zobaczyć, że TV działa... oni nie chcieli mi dzwonić, żebym wypadku nie spowodowała... ale zadanie zapisz babcie na taki i taki dzień w szpitalu na UKG.. Nosz.. gałązki opadły mi... bo oprócz tel mieli podany wewnętrzny i to za dużo cyferek..

Uśmialiśmy się.. ...

Jutro obym nie zapomniała... A z rana kontrola w szkole, bo Emil od dawna nie miał z dyr EEG Biofeedbeck , w kulki leci, potem zebranie.. i inne sprawy..

W sumie nie pracuję, a bez przerwy siedzę i coś załatwiam dzwonię... piszę mailuję...

Nie wiem jak by to było jakbym pracowała...