Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moje czarne rosna jak szatany i przez to sa dość rzadkie , jak obrywam swieczki to dalej rosna ale i się zageszczaja dzięki temu. z kolei kosowki po to by nie robily się lyse gniazda (jutro wrzuce u siebie jakie ladne sa z nich iglaste podusie) a watereri i bosniackie dla kształtu odswieczkowywuje. i nie wyrywam wszystkich swieczek a tylko srodkowe, tam gdzie sa pojedyncze to oczywiście zostawiam

To Ty kalie posadziłaś...

A z oipisu TARci wynikało, że Ty kany posadziłaś...

Wusia.. mschnij ze dwa większe a nie podusie.. na podusi się śpi i ogląda... uzupełnij hortensjami , nie są drogie. Tak jak TARcia mówi...

Wiola zle przeczytalas ja napisałam kalie nie kany:D

Ja mam jedną ogrodowa od 3 lat i ani razu nie zakwitła.. jak teraz nic z niej nie będzie to krzak wywalam...

przestań ją ciąć , może to gatunek kwitnący na zeszłorocznych pędach :)

Wusia chcesz by hortensja wybarwiała się z różowej na niebieską?

Kup jakąkolwiek różową i jak zakwitnie podsyp ją nawozem ze związkami glinu :lol:

Ho ho, jak to ogrodowo i fachowo!

A ja niczego już nie sadzę, ja najwyżej przesadzam i usuwam, jak zbyt sie rozrosną.

U nas ogród już ze starymi nasadzeniami i czasu nie mam bawić się w kwiatki, bo muszę koszenie ogarnąć (u nas bardzo dużo) i warzywniak na polu, do tego goście, sprawy bieżące w domu i... padam wieczorem z nóg. :lol2:

niebieska jest niebieska, różowa nie zawsze się przebarwi pomimo podsypania

to jest ogrodowa, która rośnie w zasadzie w cieniu, tylko rankiem ma trochę słońca. Nawet nie podlewana za często przeżyła poprzednią ostrą zimę i w końcu pięknie zakwitła. Tylko jej sie nie tnie - kwitnie na ubiegłorocznych pędach i nie była pod włókniną, jedynie pod gałązkami świerkowymi