malka 26.04.2013 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Gosia, ale to tegoroczne zdjęcie ??? Wiem,że niebieskie też są, ale moja babcia zawsze "glinowała" i się pięknie przebarwiały. Ja miałam jedną gigantyczną hortensje, jesienią wykopałam podzieliłam na 4. Trzy zostały u mnie- mają piękne pączki Aaaaa i brzoskwinia już kwitnie:) A teraz mniej sympatyczna wiadomość - strzeliła mi dwuotworowa dokrętka do rozdzielacza na gwincie. I do jasnej cholery od kilku dni nie mogę kupić pojedynczego elementu wartego kilkadziesiąt zł. Wszyscy z uporem maniaka chcą chcą mi sprzedać cały uzbrojony rozdzielacz a wodasięlejjjjjjeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.04.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 ja mam horty ale nie mam pojecia czy to ogrodowe czy inne i nie wiem czy ciac czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.04.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Malcia.. cięłam..bo to było z 3-4 lata temu.. i jeszcze nie wiedziałam... Za to gęściejsza powinna być... Marta.. a jakie masz? O rurce nie pomogę.. nie znam się... może i dało by się zrobić.. w końcu to tylko rurka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.04.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 dwuotworowa dokrętka - google nie ma pojęcia co to markoto pokaż foty to ocenimy jakie one są i czy ciąć malka u mnie się nie chciało sprawdzić, choć próbowałam zawzięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Marta rzuc fotka, jakby nie patrzec ogrodowki maja inne liscie no i kwiaty ofkors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.04.2013 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Wiola, to nie rurka,to element rozdzielacza niestety. Gosia,może to od ph ziemi też zależy - nie wiem A jak już chwaliłam sie młodym, a jesteśmy przy roslinkach,to opowiem Wam historie sprzed kilku dni. Młode miało sprawdzian z przyrody, jedno z poleceń brzmiało - podaj pięć roślin, występujących w okolicy, które są trujące dla człowieka. No i młode między innymi wymieniło owoce jarząbu pospolitego. I niespodzianka, dla niego - pani nie uznała mu tej odpowiedzi. Co zrobiło młode ? przygotował referat na temat toksyczności kwasu parasorbinowego i uzbrojony w taką widzę poszedł dziś do szkoły. Ciekawa jestem co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.04.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 współczuję nauczycielce:lol2: Gosiek cudna Twoja hortensja:lol: Macia ja wiem że nawożąc odpowiednio można zmieniać kolor kwiatów ale ta konkretna odmiana sama sobie zmienia kolorki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.04.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Malka.. rurka/dynks.. to skrót myślowy... Noo i ciekawe co pani na to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.04.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) Marta rzuc fotka, jakby nie patrzec ogrodowki maja inne liscie no i kwiaty ofkors jedna mam chyba lime tzn taka co odbija zawsze z ziemi a nie na galazkach to jest taka co sie ja tnie?? to ta http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_0844.jpg a ta ma biale kwiatki a potem sie na rozowo przebarwiaja http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_2885.jpg a ta chyba anabelka tu za młodu http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_0822.jpg http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_2884.jpg te sie nie tnie?? Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Martus odwrotnie, ta co odbija od ziemii to ogrodowa jest i tej sie nie tnie (to na pewno nie moze byc limetka) a takie co puszczaja na galazkach to mozna ciac, zawsze wiosna, wtedy sie rozkrzewia przepieknie a kwitnienie ma imponujace. ale mozesz zdjecia pokazac nawet bez lisci to mozna po galazkach okreslic jaka to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.04.2013 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Marta, te stożkowe to chyba będa bukietowe -te się tnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.04.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Z tego co pamiętam to kupowałaś limonki i anabelki... podobne kupowała Efi... I te się chyba tnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 drzewiaste/wiechowate/bukietowe - tnie sie - te stozkowe to raczej na pewno, anabelki takze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 słuchajcie a co to znaczy jak hortensja placze. jedna z moich hort drzewiastych zostala przycieta i placze, na galazkach jest pelno kropel, sa mokre i tylko jedna tak ma - bialy na pewno nie obsiural - nie siegnąlby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.04.2013 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Tarcia, a poobcinałaś jej żywe pędy ? Raczej tak,więc wycieka woda z ranek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 no drzewiaste maja wszystkie zywe pedy, ja je skracam przed rozpoczeciem wegetacji, z 60 szt. tylko ta jedna tak swiruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.04.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 a może ma problemy emocjonalne??? ja się Dzień dobry z Wami:D aż muszę TAR do Ciebie zajrzeć, musisz mieć przecudne pole hortensjowe:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 u mnie za zywoplot robia i pare sztuk na rabatach porozmieszczane, moze gdzies fote znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.04.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 u mnie za zywoplot robia i pare sztuk na rabatach porozmieszczane, moze gdzies fote znajde ojej, jak znajdziesz to wrzuć proszę, bardzo ciekawa jestem jak to wygląda, bo musi być cudnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.04.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Martus odwrotnie, ta co odbija od ziemii to ogrodowa jest i tej sie nie tnie (to na pewno nie moze byc limetka) a takie co puszczaja na galazkach to mozna ciac, zawsze wiosna, wtedy sie rozkrzewia przepieknie a kwitnienie ma imponujace. ale mozesz zdjecia pokazac nawet bez lisci to mozna po galazkach okreslic jaka to. moze nie limetka ale najpierw jest jasna a potem przebarwia sie na zielono i ona nie ma w ogole galazek tylko takie badylki i z nich nigdy nic nie wyrasta tylko odbija od ziemi czyli te pozostale ciac, przycielam im tylko koncowki z kwiatami co mi zostaly z poprzedniego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts