Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szukam takiej ładniejszej do kuchni, choć za 70 do garażu to jeszcze nie spotkałam - a zabrzmiało bardzo interesująco. Przynajmniej nie trafiłam na takiego, co chciałby tylko 30m2 robić. Ale słabo szukałam, bo ja wciąż na odległym etapie jestem. A i kuchnia z kolei mała, więc nie wiem, czy ktoś się podejmie.

Jest w Będzinie firma - nazywa się... tu malka rzuca się na swój dysk zewnętrzny zwany kalendarzem...

nazywa się Remest - oni robią małe powierzchnie, w różnych technologiach, więc i w róznych cenach.

Niestety to jedna z tych firm "jutro zadzwonimy" i na tym się kończy współpraca.

A może ja miałam pecha.

Z informacji z bieżącej strony rozumiem, że w Malkowie bedzie piękna żywiczna podłoga .... Nieśmiało .... bardzo nieśmiało .... zażyczę sobię fotorelacji, oczywiście gdy już bedzie się Tobie chciało fotorelacjonować ....

Agdusie sami wylewali łazienkę. Na piaseczku i muszelkach :) Ja też mam zamiar sama zalać korek w łazience... No, ale przy salonie to może faktycznie bym przemyślała. Albo nauczyła się na pomieszczeniu gospodarczym :)

Jak sie moge odezwac, to ja jestem za satyna, matem, półmatem, półpolerem, wszystko procz pełnego połysku

W calym domu mam tylko kilka metrow w polysku (w lazience ) i szlag mnie trafia, wszystko, doslownie wszystko widac, nawet najmniejszy wlos i paproch, kazde najmniejsze zabrudzenie jakbym miała sobie zafundowac takie samo po calosci, nie dałabym rady. Wiadomo,żywica to inna bajka niz gres, ale połysk to połysk.

J ale połysk to połysk.

Nie da się ukryć ;)

Przypomniało mi to wizytę w pewnym szacownym uniwerku na niedalekim Wschodzie. Wszystko było odpicowane na wysoki połysk. Łącznie z sufitami w kibelkach, które cudownie odbijały, to co się w nich działo. Z niskości podłogi ( a sufit na dobrych 4 m był) wyglądało właśnie jak jakaś żywica, w idealnej połyskliwej prawie jak lustro żywicy.

A dar przekonywania...

Znaczy , sugerujesz,że powinnam przekonywać wykonawcę, że marzę o tym, by WŁAŚNIE ON u mnie pracował ????

sorrry, ale oni nie są kimś wybitnym, a ja nie jestem headhunterem :)

Z informacji z bieżącej strony rozumiem, że w Malkowie bedzie piękna żywiczna podłoga .... Nieśmiało .... bardzo nieśmiało .... zażyczę sobię fotorelacji, oczywiście gdy już bedzie się Tobie chciało fotorelacjonować ....

Jeśli tylko będzie techniczna możliwość, obfocę wszystkie etapy po kolei :) specjalnie dla Ciebie :lol:

Agdusie sami wylewali łazienkę. Na piaseczku i muszelkach :) Ja też mam zamiar sama zalać korek w łazience... No, ale przy salonie to może faktycznie bym przemyślała. Albo nauczyła się na pomieszczeniu gospodarczym :)

Ewa,może na 10 metrach bym się skusiła sama to robic,ale ja mam 100 m i to mnie przerasta, tym bardziej,że jeśli zdecydujemy sie na połysk (choć molestuję ślubnego by odpuścił), to naprawdę musi być wykonane idealnie

Jak sie moge odezwac, to ja jestem za satyna, matem, półmatem, półpolerem, wszystko procz pełnego połysku

W calym domu mam tylko kilka metrow w polysku (w lazience ) i szlag mnie trafia, wszystko, doslownie wszystko widac, nawet najmniejszy wlos i paproch, kazde najmniejsze zabrudzenie jakbym miała sobie zafundowac takie samo po calosci, nie dałabym rady. Wiadomo,żywica to inna bajka niz gres, ale połysk to połysk.

a to sobie wydrukuję i powieszę mężowi nad łóżkiem :lol"

A ta żywica to różne kolory ma? Na zewnątrz też można kłaść?

całą paleta RAL i można na zewnętrzu - świetnie wyglądają tarasy i podesty w ogrodzie :)

Malcia fajnie Cię było usłyszeć :) buziole zostawiam :D

i wicewersja :)a tak w ogóle, to dawno się nie widziałyśmy, może czas to zmienić, hę??

Nie da się ukryć ;)

Przypomniało mi to wizytę w pewnym szacownym uniwerku na niedalekim Wschodzie. Wszystko było odpicowane na wysoki połysk. Łącznie z sufitami w kibelkach, które cudownie odbijały, to co się w nich działo. Z niskości podłogi ( a sufit na dobrych 4 m był) wyglądało właśnie jak jakaś żywica, w idealnej połyskliwej prawie jak lustro żywicy.

o rajciu.... lubię połyski, ale tak po całości, to chyba przytłaczające musi być, czułą bym się jak w puszcze :oops:

dzień dobry się z Państwem :)

Czy u Was też tak zimno ?? brrrr

u nas w miare cieplo, slonce zapowiadaja, choc za oknem czarna chmura :D

ja jeszcze technicznie -- jak taka zywica zachowuje sie do mycia? jak posadzka techniczna czy jak panel/drewno/kaflon chodzi mi o tzw. poslizg.

Malcia jak bedziesz u tego rozpasanego / lub nie (wstawisz wlasciwe pozniej) kawalera, to zapytaj, no chyba ze wiesz :)

Tarcia, ale w sensie czego to mycie ?

No bierzesz mopa i jedziesz,połysk trzeba wytrzeć na sucho,a mat i satynę można zostawić do wyschnięcia.

W dotyku jest jak gres, ale jakby trochę miękki.Nie to,że plastyczny, ale ...no kurdę nie umiem wyjaśnić.

Nie będę ściemniać, wybrałam taki rodzaj posadzki właśnie ze względu na łatwość utrzymania w czystości - zero fug, jednorodna gładka powierzchnia i można zasuwać w szpilkach :lol:

pytam w sensie poslizgu z tym mopem, dla przykladu mam u siebie 2 rodzaje paneli jedne myje sie duzo gorzej niz drugie wlasnie przez rodzaj materialu i ten poslizg. to samo z kaflami jedne drugim nierowne. ja to lubie zeby latwo sie mylo i oporow za duzych nie mialo. stad pytanie o poslizg. posadzka przemyslowa tez niby gladka i jak to opisujesz jak guma a mycie jej to harowa.

mopem :D

wiesz ja sie po prostu uzeram z moimi saloonowymi panelami i nieszczesnym gresem kuchennym (kochany maz wybieral, wyglad boski, uzytkowanie - do d..py)

podlogi w pozostalych miejscach myja sie praktycznie same minuta osiem i zrobione a salon z kuchnia bujam sie ze 2 godziny. stad te pytania, moze i glupie ale dla mnie istotne :D