Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bez zdjęć :(

siedemdziesiąt cztery razy zagrabić ziemię

tyleż samo razy zawałować

wysiać trawę siewnikiem

pierwszy raz wzdłuż drugi w poprzek

podlać (mnie się fuksnęło, bo kwadrans po wysianiu spadł deszcz i nadal pada) :)

dziękować, dziękować, poinstruuję stosowne osobniki co i jak maja zrobić :lol2::lol2:

Jaką ja zrobiłam głupotę nawożąc ziemię :bash::bash:

Nie dość ,że rozplantować to trzeba było, to jeszcze okazało się, że jest sto razy gorsza od tej co miałam :mad:

NIta, aaaaa i jeszcze przed grabieniem i wałowaniem, całość glebogryzarką trzeba by potraktować (my dwukrotnie gryźliśmy) wybrać chwasty i kamienie.

i ja miałam równy trawnik... 5 lat temu. Niestety przez 5 lat kretowiska na zewnątrz a korytarze krecie i inne pod spodem zamieniły moją równą powierzchnię w góry i doły. Trudno. To ja mam działkę a nie działka mnie ;) zresztą pomagam kretom, bo ciągle coś przesadzam, przenoszę i już nie chce mi się dziur zasypywać i dosiewać...

To u mnie rok 2009 teraz.

Malka biję pokłony za ten równiutki trawnik aż mnie plecy i ramiona współczulnie bolą jak na to patrzę.

Ale wiesz, że w 2014, no najdalej 2015, ten równiutki trawniczek będziesz kasowac i robić rabaty, żeby tylko trawy nie kosić :lol2: Przygotuj sobie zawczasu listę roślin zadarniających :)

A to jeszcze zapytam: czym leczysz ogrodowe zakwasy?

Rasia dzięki :)

zanim trawkę zasiałam trzeba było uporać się z tym

DSC00068.jpg

niby niewielka górka, ale ponad 40 ton było.

Ale o tej pomyłce już gdzieś pisałam - ziemia porażka, ta która była na działce jest po stokroć lepsza, ale cóż...

Może trawka wyrośnie :)

Ania nie wierzę, takiego sajgonu na pewno nie masz :lol2:

A duży trawnik był planowany od samego początku,pewnie trochę się zmniejszy, gdy stanie taras w ogrodzie i docelowy garaż - ale to pieśń przyszłości, na razie trzeba się za dobrą kosiarką rozejrzeć :)

Zakwasy są tylko przez pierwsze dwa dni, potem już tak boli,że nawet nie masz siły z tym walczyć :lol2:

ps skopałam coś z fotkami ta z 2011 też chyba jest z 2012:rolleyes:

wstawiam więc inną

Edytowane przez malka