Lukarna 29.05.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Ja sie dopiero po slubie od tesciowej dowiedzialam ze mozna zupe na kostkach:-DTakieo_O oczy zrobilam;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.05.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 hehe to tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.05.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 kostki uzywam raczej do dosmaczenia, dzis zrobie tylko bulionik warzywny czyli wlosczyzna w mieszance z hortexu, nac pietruchy i dosmacze jakims warzywkiem/wegeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Jaja sobie robicie ?? Wydawało mi się,ze pokolenia naszych matek po takie rzeczy nie sięga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.05.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 nie robie na kostce ale jak sie ma juz rosol to zrobienie botwinki to pikus a brokulowa to tez chyba na rosole bo jak inaczej? nie stosuje tez wegety ani warzywka, kupuje mieszanke suchych warzyw i sol albo sos sojowy, zdrowe warzywko bez benzoesanow i innych syfow na all mozna kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.05.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 no ja padłam jak moja teściowa na wigilię zrobiła barszcz z torebki i kostki do tego rosołowe ale tak w ogole to ona bardzo dobrze gotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.05.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 no u mnie tesciowa, ktora jest na emeryturze to bialy barszcz na wielkanoc robi z torebki, dosmacza tylko po swojemu, makowki na boze narodzenie z gotowego maku , sosy z torebki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.05.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Ja żurek z torebki też robię, inaczej byłby niezjadliwy:D A na rosole to każdą zupę można ugotować, ja już wypróbowałam ogórkową, kartoflankę i kalafiorową (z mrożonki, przyznaję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Moja tesciowa z postepem idzie;-)Nawet z fejsbukiem i emajlem daje rade;-) ulatwia jej to szpiegostwo towarzysko-kulturalne:@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 dobra, kajam się, ja czerwony barszcz doprawiam takim z torebki Może nawet nie o smak chodzi, ale o kolor, bo mi jakiś taki szaro-zielony czasem wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 aaa czerwony to ja robie z flaszki ale ze mnie taka kucharka jak z koziej... no wiecie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.05.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 czyli kazda z nas ma swoje patenty na pyszna zupencje. Marta mieszanke ziol to ja wole sama zrobic lub u Depesi zamowic czyli z pewnego zrodla. a ty wiesz skad te twoje ziola z all pochodza i czym byly szpikowane? lyzka wegety krzywdy mi nie zrobi, uzywala babcia, mama i ja tez uzywam. Malka zeby wydobyc kolor z barszczu mozna dodac soku z cytryny, do botwinki wrzucam tez zawsze jednego pokrojonego buraka wlasnie dla kolorystyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.05.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 dobra, kajam się, ja czerwony barszcz doprawiam takim z torebki Może nawet nie o smak chodzi, ale o kolor, bo mi jakiś taki szaro-zielony czasem wychodzi To tak jak ja, kolorować troszkę muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 próbowałam cytryny i octu i tak mam kolor.....hymmmmmm żurowo pokrzywowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.05.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 hmm, ja mam kolor buraczkowy a jak dodam smietany to ciemnorozowy a jak sie doda lyzke czy dwie winiary instant to tez tragedii nie ma przeciez. zebysmy codziennie te bezoensany- czy jak im tam- jadly. mnie na przyklad nie smakuje zupa doprawiona maggi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Barszcz czerwony robię klarowny, do krokieta albo pasztecików.I właśnie winar dodaję, co by barszcz przypominało z wyglądu.Bo smak jest całkiem całkiem, ale głupio obiad jeść po ciemku, albo z zamkniętymi oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.05.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 moze za mocno gotujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 jezu glodna jestem:-S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.05.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 ja tez , zwlaszcza ze mialam dzis tyko danio do zjedzenia:bash: zapomnialam sniadania z domu. odliczam po prostu minuty do ucieczki na weekend, a jeszcze po drodze szybkie zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 nie wiem co żle robię, ale mam wrażenie,że to od buraków zależy. Czasem jest ok, a czasem nie. Ale nie będziemy się doktoryzować nad barszczem dziś zrobię szczawiową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.