Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

mi też zaraz język ucieknie taka głodna jestem i jeszcze się maltretuje i tu czytam

tez się przyznaję, że czasem oszukuję i trochę barszczu z torebki dodaję, no a żurek to już w ogole, tylko z torebki, no nie poradze na to ze najbardziej mi smakuje :D

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Barszcz u nas Babcia zawsze gotuje krótko i na małym ogniu, mówi, że jak się mocno zagotuje to wtedy straci kolor.

Mieszanki ziołowe rzeczywiście są najlepsze do gotowania, w ogóle nie używam przypraw gotowych, zioła, sól, pieprz, papryka, do niektórych potraw curry - to u nas zestaw podstawowy.

Tarcia, przypomniałaś mi, muszę w piątek douzupełnić zestawy ziół i mieszanek na sprzedaż, dobrze, że już czas będzie nowe zioła suszyć, bo stare na wykończeniu... :D

ochhhh zabrali mi szansę podziwiania ich dzieła :(

przykre :(

Przypomniałam sobie,że ja jeszcze Ci wiszę zdjęcia obrazów :oops:

Depesia - moze to cała tajemnica -za długo gotuję ??

Buraki w plastrach nie na wielkim ogniu gotuję i po jakimś czasie wlewam żurku i drugą porcje buraków, na ogniu trzymam tylko tyle aż się wywar z żurem i burakami tą drugą porcję zagotuje... nie żałuję buraków.. zazwyczaj ze dwa kg kupuję na barszcz...

ZAWSZE jest bardzo czerwony.

I najlepszy na drugi dzień jak tak najdzie ..

Prababko -lało dwa dni, trawnik wyglądał jak pole ryżowe ;)

Mam nadzieję,że jak słonka trochę dostanie, to się puści -świntuch ;)

Czy ja już mam pisać książkę "barszcz czerwony na milion sposobów " ?? ;)

Cukier daję do kremu z kalafiora i szparagowej.

Malka - wg Babci najważniejsza tajemnica koloru to krótkie i nie mocne gotowanie.

Myslę, że zna się na tym. ;)

Faaajny barszcz robi, bez dodatku instantów i koncentratów. :D

a ja czerwony barszcz uwielbiam bez mięsa. Czyli woda od buraków zakwaszony zielonym agrestem prosto z krzaczka, i zabielony śmietaną. Jeszcze można jabłuszko włożyć, jak akurat jest na drzewie (takie niedojrzałe) I tłuczone ziemniaczki do tego. Chyba zrobię :)