nita83 29.05.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 mi też zaraz język ucieknie taka głodna jestem i jeszcze się maltretuje i tu czytam tez się przyznaję, że czasem oszukuję i trochę barszczu z torebki dodaję, no a żurek to już w ogole, tylko z torebki, no nie poradze na to ze najbardziej mi smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.05.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Barszcz u nas Babcia zawsze gotuje krótko i na małym ogniu, mówi, że jak się mocno zagotuje to wtedy straci kolor. Mieszanki ziołowe rzeczywiście są najlepsze do gotowania, w ogóle nie używam przypraw gotowych, zioła, sól, pieprz, papryka, do niektórych potraw curry - to u nas zestaw podstawowy. Tarcia, przypomniałaś mi, muszę w piątek douzupełnić zestawy ziół i mieszanek na sprzedaż, dobrze, że już czas będzie nowe zioła suszyć, bo stare na wykończeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 29.05.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Niestety kochana Malko,odkuwacze byli szybsi i zatarli ślady swojej działalności w łazienkach w kilka godzin,więc nie udowodnię żem nieupierdliwa [ATTACH=CONFIG]192467[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 ochhhh zabrali mi szansę podziwiania ich dzieła przykre Przypomniałam sobie,że ja jeszcze Ci wiszę zdjęcia obrazów Depesia - moze to cała tajemnica -za długo gotuję ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.05.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Buraki w plastrach nie na wielkim ogniu gotuję i po jakimś czasie wlewam żurku i drugą porcje buraków, na ogniu trzymam tylko tyle aż się wywar z żurem i burakami tą drugą porcję zagotuje... nie żałuję buraków.. zazwyczaj ze dwa kg kupuję na barszcz...ZAWSZE jest bardzo czerwony.I najlepszy na drugi dzień jak tak najdzie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 żurek do barszczu czerwonego??? O kurteczka, niezły patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 29.05.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Malka-weszłam w butach:)gratuluję trawniczka, wschodzi?????Moim zdaniem wszystko zależy od buraków:) Ale barszcz lubi grzybka,kwasek cytrynowy,cuuukier(nie bój Się ) i jabłko w ćwiarkach:)Jak nie ma koloru-dodaję konkentrat z Krakowa:)Smacznego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 29.05.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 cuuukierJadłam u ciotki zupę pomidorową z cukrem,jaka pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszna.... sama nie potrafię powtórzyć tego smaku,chociaż ona mówi że nic nie robi tylko łyżkę cukru dodaje i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Prababko -lało dwa dni, trawnik wyglądał jak pole ryżowe Mam nadzieję,że jak słonka trochę dostanie, to się puści -świntuch Czy ja już mam pisać książkę "barszcz czerwony na milion sposobów " ?? Cukier daję do kremu z kalafiora i szparagowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 29.05.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Dobre pomysły rodzą Ci się na poczekaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.05.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Malka - wg Babci najważniejsza tajemnica koloru to krótkie i nie mocne gotowanie. Myslę, że zna się na tym. Faaajny barszcz robi, bez dodatku instantów i koncentratów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 29.05.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 DPS-iu,jasne ,że Babcia ma racje:)Idzie do piwniczki i wybiera ciemne ,soczyste buraczki:)A prababka i Malka idą do sklepu ,przynoszą myślą-buraki,a co drugi to różowy ,jakiś pastewny,do kosza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.05.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 a ja czerwony barszcz uwielbiam bez mięsa. Czyli woda od buraków zakwaszony zielonym agrestem prosto z krzaczka, i zabielony śmietaną. Jeszcze można jabłuszko włożyć, jak akurat jest na drzewie (takie niedojrzałe) I tłuczone ziemniaczki do tego. Chyba zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 ....na milion dwa sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 29.05.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 A każdy sprawdzony:)EZS-już bym zjadła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.05.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 O! Ewci przepis mi się podoba! I wygląda na szybki i prosty... tylko skąd wziąć tek krzaczek agrestu;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.05.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Malka ty pisz już te ksiazke kucharska o zupach mój kremik brokulowy wyszedl pyszny, nazarlismy się jak tuczniki, na ciasto nie było już miejsca:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.05.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 no, krzaczek agrestu jest z tyłu domu a jabłuszka z przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 29.05.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Figa,sprawdziłam u siebie-z przodu kostka brukowa,z tyłu trawa:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 u mnie z przodu Sajgon z tyłu Chiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.