Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR-a co w tym kremiku????

Brokuły, boczek i cebulka... i grzanki jakieś tam.. :cool:

bardzo cieniuśkie, prawie przezroczyste plasterki boczku wedzonego podsmażone z cebulka na czipsy, ulozone na dnie miseczki, zalane kremem, do tego pare ugotowanych w calosci rozyczek brokula i posypane gotowymi chrupiącymi grzankami o smaku "srodziemnomorski" .czyli kremik z wkladka, przyznaje ze wstydem obzarlam się nieziemsko:oops: niby mala miseczka ale bardzo syte to było

Edytowane przez TAR

Miałam burzę na sucho ,bez deszczu i nie mogę się jakoś przebić przez net,gubi mnie...

TAR-dziękuję.jutro się objem-ładnie mi ten kremik pachnie:)

Malka,niedługo Ci trawa urośnie taaaka,bez chloru:)

Jak ja patrzę na wasze rośliny-to Wy z nimi chyba gadacie dużo.U mnie dobrze ,za dobrze rośnie tylko srebrny świerk co to miał być miniaturowy(ma już 3 piętra):rolleyes:

Czy przez tydzień deszczy chodzisz na działkę i robisz zdjęcia?

Rośnie coś.. jakieś źdźbło..?

Ja o fotki poproszę...

I masz farta.. podlewać nie musisz.. podlane jest aż nadto...

Zobacz co znalazłam

Bo jest za miękka i dość łatwo ją zarysować.

Żywica nadaje się pod warunkiem, że zaakceptujesz jej wady. Biała, idealnie gładka żywica z natury rzeczy będzie podatna na zarysowania. Jeśli tylko nie chodzisz po mieszkaniu w butach (a i gościom każesz je ściągać), pedantycznie będziesz czyścić każde drobinki piasku, podfilcujesz wszystkie meble itd to rób. Jeśli jednak nie zamierzasz tego robić, daj sobie spokój i połóż np białe płytki.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?26067-ju-nie-kawalerka-%29/page6

Nie robię fotek, by się nie dołować.

Wylazły jakieś zapyziałe kępki,wygląda to jak niedorobione pole ryżowe

Sprawdziłam, mam w mieszance gatunki traw, które kiełkują nawet po 21 dniach,więc jeszcze nie panikuję - czekam.

Wątek o żywicy czytałam,z tym,że żywica, żywicy nie równa.

Skoro stosuje się ją na halach gdzie jeżdżą samochody i wózki widłowe, to śmiem wątpić,że bardziej zaszkodzą jej buty, niż ubłocone koła.

Oglądałam i macałam żywicę (dokładnie tę, którą będę miała) w mieszkaniu mojego wykonawcy. Ma ona już parę ładnych lat, nie jest w żaden sposób konserwowana, a zarówno domownicy jak i macacze, nie zdejmują butów :)

Była w idealnym stanie, mimo ,ze szurałam ubłoconym traperem żaden ślad nie został - poza błotem :oops:

Edytowane przez malka

Malka,w domo plus w którymś odcinku (postaram się poszukać) była babka która ma jak pamiętam całą podłogę w białej żywicy i ta żywica zmieniła kolor,ta babka mówiłą że to naturalna reakcja żywicy że matowieje i kolor zmienia.

Dom był bardzo drogo urządzony,także nie podejrzewam jej o oszczędności :???:

A Ty jaki kolor planujesz,bo nie doczytałam?

Z drugiej strony to skoro u kogoś masz okazję pomacać to bierz :???: jak człowiek tak będzie rozmyślał nad ewentualnymi konsekwencjami każdej swojej decyzji,to tylko parę materiałów budowlanych zostanie do wyboru na cały dom.

Ja tam mam całą kotłownię pomalowaną na biało,wszyscy załamują ręce,ja jeszcze nie ha ha

Edytowane przez marynata

Marynata, żywica epoksydowa zmienia kolor pod wpływem promieni uv, biała zółknie,szara zielenieje.

Dlatego odpuściliśmy epoksyd.

Wolę trochę dopłacić i mieć żywicę uv stabilną, która nie zmieni koloru.

Z tego też powodu, nie będzie jednak w połysku - lecz w satynie,ten połysk z czasem się wyciera (na ścieżkach komunikacyjnych), psując efekt całokształtu. *

A kotłownię też mam białą, bielutką :)

Wusia, Luka - no na razie nie będę się rzucać z dachu poczekam, poczekam :)

Teraz głównie na słońce, bo.....kiełkowanie traw (szybkość) jest wprost proporcjonalne do wilgotności i temperatury.

*wszystkie informacje pochodzą od mojego pana żywicznoposadzkowego