Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

takich samosiejek mam pelno na nowej działce, niektóre już po 1,5 metra, czesc bede musiala zneutralizować, tych najmniejszych, bo rzeczywiście cala dziale mi zarosna

To utylizuj nim osiągną wiek chyba 5 (czy 10??) lat, bo potem na każdą sztukę trzeba pozwolenie :yes:

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka, znam wiek, bo ten dąb został posadzony w dniu urodzin mojego wuja. Czyli 61 lat temu :) Sadził go mój dziadek z moim ojcem (18 lat starszym od wuja) :cool: Obwód mogę ci wymierzyć

Tarcia, sosenki samosiejki nie lubią przesadzania. Sosna ma głęboki korzeń palowy, trudno cały wyciągnąć. Czyli przesadza się raczej takie małe.

A a propos mojego wielkoluda - muszę dalmierz skołować i zmierzyć mojego delikwenta :)

Nie żartuj, sądzę, że Twój syn poradziłby sobie bez dalmierza :)

Potrzebne tylko słońce, miarka i znajomość twierdzenia o podobieństwie trójkątów.

Aha, no i oczywiście mama, do rzucania cienia równoległego do cienia drzewa :)

Wierzch, gdyby on (dąb) choć przez chwilę w ciągu dnia rzucał pełen cień, a tu ni ma, albo bym musiała po sąsiada działce biegać, albo chałupę wyburzyć ;)

A no i nie przeceniajmy zdolności młodego, on ma tylko 10 lat i woli algebrę od geometrii ;)

No tak, ale on nie jest normalnym 10-latkiem :)

a tu się zgodzę, nieźle ma zryty berecik :lol2:

A jak Cię tu już mam (jakkolwiek to zabrzmiało) to powiedz mi jakie masz zdanie o mnemotechnikach ?

a tu się zgodzę, nieźle ma zryty berecik :lol2:

Nie da się ukryć :)

A jak Cię tu już mam (jakkolwiek to zabrzmiało) to powiedz mi jakie masz zdanie o mnemotechnikach ?

Chętnie bym jakąś opanował :)

A tak poważnie, to myślę, że to rzecz warta spróbowania.

Pytam, bo dość sceptyczna jestem , a w szkole młodego będą warsztaty z technik mnemo i on się napalił, jak szczerbaty na suchary ;)

Od piątku rzuca kośćmi w każdej wolnej chwili :bash:

Przeszedł testy kwalifikacyjne , podpisałam umowę, lecz mam ciągle sześć ..nie pięć dni na rezygnację.

I tak się waham, czy nie zrobię mu jakiegoś kuku :oops:

teraz to popularne i dzieciaki uczą w szkole. dla mnie było objawieniem, jak mi koleżanka powiedziała wierszyk "łódka płynie, księżyc świeci, trójgraniasty groszek leci, główka na haczyku". Wiesz, czego on dotyczy?

teraz to popularne i dzieciaki uczą w szkole. dla mnie było objawieniem, jak mi koleżanka powiedziała wierszyk "łódka płynie, księżyc świeci, trójgraniasty groszek leci, główka na haczyku". Wiesz, czego on dotyczy?

podstawy anatomii - kości dłoni :)

potem jest "na trapezie trapeziku wisi główka na haczyku "

Edytowane przez malka

Dobra, przekonaliście mnie ;)

A serio, młody chce, ślubny mówi - dajmy mu szanse, Wierzch mówi,że kuku się nie stanie, Ewa, że to powszechne i ok - no to nie mam wyjścia ;)

No i tym oto sposobem mój piekarnik parowy poszedł się walić ;)

Wierzch, ale Ty anatomii nie miałeś ?

A my owszem :)

Ja sie metodą pokoi uczyłam historii - oczywiście wtedy nawet pojęcia nie mając,że to jakaś technika :oops:

A serio, młody chce, ślubny mówi - dajmy mu szanse, Wierzch mówi,że kuku się nie stanie, Ewa, że to powszechne i ok - no to nie mam wyjścia ;)

I bardzo dobrze. Przynajmniej chłopak czegoś ciekawego się nauczy.

Anatomię miałem, ale tego wierszyka zupełnie nie kojarzę.

Wiersze na kolejne cyfry liczby pi to tak, ale na kości nadgarstka to już niestety nie ;)

Na razie pilnie ćwiczy z kośćmi, już ma 9 - więc chyba źle nie jest :)

A nie ukrywam,że i ja się przy tym dobrze bawię :oops:

Sceptyczna byłam , bo warsztaty mają w programie elementy kinezjologii edukacyjnej, a to już mi manipulacją trąca.

Wierszyki są fajne , pamiętam kilka z zasad ortografii i datę powstania Rzymu :)