Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja też wzrokowiec :)

Do dziś pamiętam ryciny pantofelka i układu oddechowego żaby z podręcznika biologii :)

A jak wkuwałam anatomię, to całą łazienkę miałam"wytapetowaną" mięśniami z zaznaczonymi przyczepami :lol2:

Jesuuu jak moja rodzina to zniosła ??

o trzecia zmiana się zaczęła - Dorka przyszła :)

Kości ręki ułożone są w dwu szeregach i kolejno nazywają się

szereg blizszy : łódeczkowata, księżycowata, trójgraniasta i grochowata

Szereg dalszy czworoboczna większa (łac trapezium), czworoboczna mniejsza (łac. trapezoideum) , główkowata i haczykowata

łódka płynie, księżyc świeci, trójgraniasty groszek leci

na trapezie, trapeziku, wsi glówka na haczyku :)

najlepiej ogarnięte z całęj anatomii kości?:lol2:

No może jeszcze czaszka :oops:

Jakoś mi się tu trafia zawsze w godzinie duchów.

Boski ten wierszyk. I przy okazji się czegoś nowego nauczyłam, choć czy zapamiętam to nie wiem.

Mogę się odwdzięczyć, co prawda we wrażym języku, ale fajne - sposobem na zapamiętanie układu planet. Trzeba co prawda wprowadzić poprawkę na to, że już nie mamy dziewięciu, tylko osiem planet - ostatnia się nie liczy:

Mein Vater erklärt mir jeden Sonntag unsere neun Planeten.“ (Merkur, Venus, Erde, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto)

tia, przypomina mi to mój wylot za drzwi z lekcji chemii za powtarzanie słynnego dogmatu w nieco zmienionej formie - 'pamiętaj chemiku zawczasu -wlewaj wodę do kwasu'... - dobrze mi szło, prawie pół klasy zapamiętało to w tej wersji.

Idę Malka z tą kotłownią,chociaż nie jest jeszcze całkiem skończona.Gazu puszczonego jeszcze nie mam,ale jet grzałka elektryczna w baniaku.

Jakbyś miałą ochotę na pytanie typu "do czego to"to nie do mnie :oops: wygląda mi to wszystko jak instalacja na promie komicznym,łeb mi puchnie jak to będzie obsługiwać (na razie mam tylko komendę od hydraulika-jak chcesz ciepłą wodę to włącz grzałkę do kontaktu :oops:)

k11.jpg

k22.jpg

k33.jpg

k44.jpg

Edytowane przez marynata

Marynata - ślicznie, brawa dla hydraulika :)

Niewielu robi rurki w poziomach

http://www.ekskluziff.pl/public/images/foty/175_zdjecie3_thumb.jpg

;)

To kiedy gaz ???

Ja dziś zamówiłam materiał na samopoziom i kupiłam drewno do łazienek :)

Zawsze to krok bliżej końca.

No i uwaga uwaga

DESZCZ DZIŚ NIE PADA

Malka,kuzwa że niby sfuszerowane te rurki :eek:

to ja się nie znam!!!!!!

ale jakby połączył piec baniakiem nie w poziomie :???:

Gaz już jest w skrzynce,czekam na umowę,kwestia tygodnia,chociaż jak mam grzałkę to ciśnienia na gaz już takiego nie ma :???:

Właściwie teraz latem to gaz mi potrzebny tylko do odbioru domu.

Jeszcze musi przyjść serwisant pieca,popodbijać wszystko,podyktować mi co tam muszę wiedzieć,nauczyć mnie obsługiwać elektroniczne sterowniki na piętrach,potem znowu hydraulik uruchomić wszystko i podyktować mi jak mam kręcić temi rurkami i co co zamyka a co co otwiera i jak się filtry obsługuje :bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash: ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bash:

Tarcia, Ty przewidziałaś, bo Depeśka mieszała, a a jak On miesza, to nie ma totamto :)

Marynata, mnie wszystkie papiery podbił autoryzowany instalator, natomiast autoryzowany serwisant przyjdzie tuz przed przeprowadzką (od dnia przybicia przez niego pieczątki liczy się gwarancja)

Więc cała nauka obsługi też przede mną :mad:

Łączę się z Tobą w bólu :oops:

Ja to w ogóle na początku miałam w projekcie olej i tak było wszystko robione pod konkretny piec olejowy,odprowadzenie spalin,woda etc,a ten gaz to wyszedł w trakcie i takie się zrobiło masło maślane i jeszcze mam podłączenia pod solary,a hydraulik mnie straszy że jak założymy solary to jeszcze dodatkowe urządzenia dojdą :bash::bash: to ja chyba już nie chcę tych solarów,tylko mogłam mniejszy zasobnik brać gdyby nie one,albo piec przepływowy :bash::bash:

człowiek uczy się całe życie :sick:

poka to drewno :popcorn:

U mnie miał byś ekogroch i też wszystko pod niego przygotowane. Komin, siła, zasobnik, doprowadzenie wody itepe.

A wyszedł gaz.:) i milion zmian :bash::bash::bash::bash:

Ale dobrze będzie, nie??

takie dzewo http://www.parkietyegzotyczne.pl/uploads/katalog/merbau/warstwowa-lakierowana/ms/0000000085_merbau_lakier.jpg