TAR 12.06.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Ja to w ogóle na początku miałam w projekcie olej i tak było wszystko robione pod konkretny piec olejowy,odprowadzenie spalin,woda etc,a ten gaz to wyszedł w trakcie i takie się zrobiło masło maślane i jeszcze mam podłączenia pod solary,a hydraulik mnie straszy że jak założymy solary to jeszcze dodatkowe urządzenia dojdą :bash: to ja chyba już nie chcę tych solarów,tylko mogłam mniejszy zasobnik brać gdyby nie one,albo piec przepływowy :bash: człowiek uczy się całe życie poka to drewno jakie urzadzenia dojda pod solary?, malutka skrzyneczka z pompami i sterowniczek, solary warto miec, jestem przeszczesliwa od paru tygodni zuzycie gazu zerowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 12.06.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 dziewczeta nauka tych sterowniczkow to banal, ha ha ha i to ponure ha ha malutka skrzyneczka z pompami i sterowniczek cd ha ha jak ja widzę te wszystkie ciśnieniomierze to od razu przed oczami mam wielki wybuch pod ciśnieniem a tak przy okazji-macie jakieś czujniki dymu i gazu?? Malka,drewno piękne,ale pokaż na realnej focie a nie z int Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.06.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 marynata wierze, ze dasz rade mam czujnik gazu i czujnik stezenia co2 , nie lubie kominkow i zazyczylam sobie , a co wolno mi nieprawdaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.06.2013 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 dziewczeta nauka tych sterowniczkow to banal, takie madre bestie na pewno szybko zalapia. cio to za drewno, meranti czy inne jakies? dziekuję,że we mnie wierzysz Malka,drewno piękne,ale pokaż na realnej focie a nie z int A to jak przywiozę, Bo jeszcze jest na składzie Oczywiście kupione przez net , jak większość moich rzeczy. Mam nadzieję,że będzie równie ładne jak na fotce, merbau, to merbał, co tu się doktoryzować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.06.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 jak potrafisz zaimportowac skrzynke na forum to co mam nie wierzyc:rotfl: merbau o to mi chodzilo, skad merani:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.06.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Malka, przyszłam zobaczyc to dżewo. Merbau jak sie patrzy. W jakiej konfiguracji będzie, bo to że w łazience to juz wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.06.2013 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 W konfiguracji na powierzchni płaskiej dolnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.06.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Ooo to u mnie też merbau na powierzchni płaskiej w łazience... znaczy na blacie... Kocham to drzewo.. i miało być na salonach.. ale niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.06.2013 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 a u mnie i blat i podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 12.06.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 mam czujnik gazu i czujnik stezenia co2 a jakiś model konkretniej albo co,bo pogubiona już jestem i wolę polegać na tych co już przekopywali temat Malka,sorki że załatwiam tu swoje sprawy,ale nie ma swojego wewątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.06.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Drzewo na podłodze, toż to jawna rozpusta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.06.2013 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 a jakiś model konkretniej albo co,bo pogubiona już jestem i wolę polegać na tych co już przekopywali temat Malka,sorki że załatwiam tu swoje sprawy,ale nie ma swojego wewątka No to czas najwyższy byś założyła swój watek ale używaj sobie mojego do woli - już piec kupiłam z polecenia Tarci, więc i czujki pewnie tez polecą te co u Niej Drzewo na podłodze, toż to jawna rozpusta;) taka rozpustna jestem, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.06.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 i tu mnie macie, nie wiem:oops: to kupowal elektryk i nie interesowalo mnie jakiej firmy, miało dzialac i nie zrujnować mojego wtedy już dość cienkiego portfela. ale jak chcecie to się jutro w pracy kolegi podpytam o dobre. niezle co2 ma gazex i dość tanie, gazowe chyba tez maja w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 12.06.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 To gdybyś była tak miła to poproszę jak kolega w temacie.A czy masz na baterie te czujki czy do gniazdka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.06.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 chyba na kabelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.06.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 jakie urzadzenia dojda pod solary?, malutka skrzyneczka z pompami i sterowniczek, solary warto miec, jestem przeszczesliwa od paru tygodni zuzycie gazu zerowe A jak nie mam nic pod katem solarów zainstalowane tylko gazem grzeję i na gazie gotuję, to teraz można solary instalować? Dodatkową instalację robić? I czy to się jeszcze opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 12.06.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Można Gosiek,koleżanka właśnie teraz zakładała do istniejącej już instalacji.Z tym że ona wodę grzała prądem,to na pewno dużo skorzysta. Czy się opłaca hmmmm,na pewno opłaca się jak jest kilka osób w domu. Że solary stanieją liczyć także nie ma co i w związku z tym np odkładać montaż,bo nie stanieją. Właśnie unia nałozyła wysokie cło na jakieś chińskie solary,bo były...........za tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.06.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 (edytowane) marynata chyba nie na solary (kolektory słoneczne) a na panele (ogniwa) fotowoltaniczne, solary tanieją wiem, bo pamiętam jakie zaporowe ceny były jeszcze 10 - 15 lat temu. Oplaca się jeśli jeszcze dostaniesz dofinansowanie to super. i Gosiu jaki masz zbiornik na wode jedno czy dwuwezownicowy? Edytowane 12 Czerwca 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.06.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 A jak nie mam nic pod katem solarów zainstalowane tylko gazem grzeję i na gazie gotuję, to teraz można solary instalować? Dodatkową instalację robić? I czy to się jeszcze opłaca? nie za bardzo, bo nawet jeżeli gazu nie używasz, to opłata przesyłowa jest i to nie mała do zapłacenia co miesiąc. Nawet jak cię w domu nie ma. . Ja mam najmniejszą taryfę (do 1000 m3) i wtedy ta opłata stała jest mniejsza, ale i tak jest. A solar też kosztuje. Solary, wydaje mi się, opłaca się przy pompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 12.06.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 A to może faktycznie panele. Ale solary chyba nie stanieją,bo są wciąż dofinansowywane(10 lat temu to była jednak nowość). To jak z dopłatami do kredytów mieszkaniowych,one trzymają ceny mieszkań na wariackim poziomie,bo kredyty dobrze idą przy dopłatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts