Lukarna 26.06.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 A wsadzić się możesz w polar jedynie:) Cześć księzniczko łabędzi:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.06.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 nie kibel a umywalka alergia cie powalila:rotfl: Cholera, pisałam przecież, że na oczy mi się rzuciła;) Aga dwie stówy za kibelek to ja biorę 100 i bedę sprzedawać okazyjnie po 4 stówy U nas dziś znów leje. I zimno tylko 12 stopni. A ja miałam ambitny plan wsadzić dziś moje trawy No tez mi sie coś tanio wydawało;) Malka, ja wczoraj szpinak sadziłam w strugach deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.06.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 to ty przeziebiona moze jestes a nie alergia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.06.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Od kwietnia mnie trzyma, wiec na pewno alergia. Zreszta u mnie najgorzej mają sie oczy, zapalenie spojówek na okrągło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.06.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Kabiny szukasz? Mój priorytet był - dach i brak listew alu. Dach, bo lubię ciepełko podczas mycia a brak listew, bo się naczytałam o ich myciu. Znalazłam w necie taką. faktycznie, tafle łączone są na uszczelki i ma szklany dach a do tego parownice, co bywa pomocne przy przeziębieniach. Ma jeden feler jednak - fatalnie wyprofilowany brodzik, tak, że woda nie spływa i trzeba wycierać po każdym myciu, wrrr. No i z czasem coraz bardziej się boję, że jak stracę równowagę i się o nią oprę, to się rozleci, kiedyś mi się w głowie zakręciło (chora byłam) i wolałam walnąć o podłogę, byle kabiny nie dotykać!. I żadnych rurek dla niepełnosprawnych nie da się zamontować, jak chodziłam o kuli, to zrozumiałam jakie to ważne. Włażenie do niewysokiego nawet brodzika z jedną nogą sprawną i bez solidnego podparcia to koszmar. To takie przemyślenia odnośnie kabin. Teraz bym robiła bez brodzika, murowaną plus same drzwi i... daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.06.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja właśnie jestem w przededniu robienia łazienki.. Znaczy po wakacjach mam nadzieję.. I właśnie zastanawiam się nad brodzikiem czy dawać czy nie.. jak tak to taki na 2,5 cm.. tylko w zasadzie sama blacha.. bo nie mam pojęcia jak sprawuje się takie tylko szkło na samych kaflach... Ja w zasadzie pitole kabinę.. nie cierpię prysznica.. kocham wannę... kabina w drugiej łazience... I sama nie wiem jakie szkło i co na podłogę.. jaka porcelana itd... Może zostawić temat łazienki za rok:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.06.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja właśnie takich samych drzwi i jednej ścianki szukam. Rozważam cały czas czy płytki kłaść czy niski brodzik. Cenowo lepiej wychodzi odpływ liniowy i płytki, tylko czy mi się takie rozwiązanie podoba ?? nie bardzo, kojarzy mi się ze zbiorowym prysznicem w pierdlu A niski brodzik zabija cenowo, więc pewnie będzie wersja ekonomy z odpływem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.06.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Brodzik się łatwiej myje. dlaczego nie chcesz wymurować trzeciej ściany? Wtedy jest kwestia samych drzwi i jest prosto je przyczepić. Chyba, zeby zrobić dwie ściany jako drzwi... może i byłoby wygodnie. A rurę do trzymania do ściany murowanej przyczepić (mam obsesję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.06.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 No właśnie.. chciałabym poznać opinie dziewczyn , które mają kafle w kabinie jak się zachowują, jak fugi , czy drugi raz zrobiły by kafle na podłodze... czy może dały by ten niziutki brodzik.. cena nie pamiętam ile ten z kaldewei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.06.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 ja mam z płytek, fugi zanim używać zaczęłam zamalowałam takim impregnatem z SanProfi i zadowolona jestem, jak sprzątam mopem wjadę umyję płytki opłukam i posprzątane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.06.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Nie mam jeszcze kabiny, ale nie wiem co by się miało stac, żebym zrezygnowała z takiej murowanej, bez brodzika - taka mi się marzy i już. Maleczka, podaj jeszcze proszę tytuł tej książki o matmie,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.06.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Książka to "Matematyka daj się uwieźć", jest też Fizyka Ewa, nie mogę wymurować ścianki, bo a) za mała łazienka, b) mam podłogówę, więc stawianie ścianki z kg odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.06.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 to ja, i mówię to serio, bym kupiła dwoje drzwi i nie wstawiała brodzika. Drzwi, jak są wahadłowe, można otworzyć do wnętrza kabiny i masz i powierzchnię łazienki większą A jak jest brodzik, to trzeba dbać, żeby poza nie nakapała woda, żeby było szczelnie itd. Przy odpływie w podłodze sprawę załatwia odpowiedni spadek a drzwi nie muszą być szczelne. To tak na marginesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.06.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ooo dwoje drzwi.. nawet o tym nie pomyślałam.. nawet jak ktoś na wózku, to drzwi otwierasz i nawet na stołku kogoś umyjesz... Miałam ostatnio problem z myciem się mojej babci i dziadka ponad 80 lat oboje.. Malka mówiła co dobre do wanny.. jaki fotelik, krzesełko.. Kupowałam, przywoziłam .. wszystko złe... W końcu wkurzyłam się i kupiłam taki podest jak dla dzieci z Ikei ten wyższy,... po nim wejdą do wanny, druga osoba przełoży do wanny i jest krzesełko w wannie do siedzenia.. I bingo.. to się babci nadaje... I prysznic wówczas dla takiej osoby byłby super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.06.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ale ja chcę kabinę niesymetryczną 120x100, bez żadnych ramek, rameczek i innych pierdół,coby nie szorować jej szczoteczką do zębów .Profil U jest wklejony między kafle na ścianie i w niego wsunięta jest ścianka kabinycoś jak tu http://www.dubielglass.pl/products_img/1002_0.jpg tyle,że ja muszę mieć drzwi. Więc jedna,krótsza ścianka jest fix druga fix 20 cm, a do tego 100 cm drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.06.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 profil jak profil, widzisz, ze tam są też okucia? I to boli cenowo. Nie wiem, czy na kawałku 20 cm zrobią dziury pod okucia z dwóch stron. Lepiej całe otwierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.06.2013 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ewa o coś takiego mi chodzi,tyle, że te profile są w fudzehttp://www.krainalazienek.pl/img/towary/1/2012_07/120-Kabina-prysznicowa-kwadratowa-120x80-cm-1.jpg i drzwi na dłuższym boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 26.06.2013 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) No właśnie.. chciałabym poznać opinie dziewczyn , które mają kafle w kabinie jak się zachowują, jak fugi , czy drugi raz zrobiły by kafle na podłodze... czy może dały by ten niziutki brodzik.. cena nie pamiętam ile ten z kaldewei Gdybym mogła cofnąć decyzję,dałabym brodzik. U mnie nie było od początku przy wylewkach mowy o odpływie w podłodze i niestety poziom kabiny musiał być podniesiony lekko i dodany próg.A i tak odpływ kupiłam bardzo niziutki-5,5 cm. Nie wiem czy widać coś na tej focie(sorki,ale podłoga jeszcze tutaj brudna i bez silikonów) [ATTACH=CONFIG]197673[/ATTACH] Brodzik jest jednak bardziej estetyczny,chociaż droższy,ale nie zawsze da się montować ten cieniutki. Mozaikę mam basenową,brzydka,ale typowa do długiego kontaktu z wodą i antypoślizgowa. Jeszcze co prawda nie użytkuję,ale w wątkach o takim prysznicu nikt się nie uskarżał na to żeby coś działo się z płytkami albo fugami.W sumie woda szybko odchodzi. Malka,Koło ma ścianki i drzwi do kompletowania. I tu jeszcze jest konfigurator ścianek i drzwi sanswiss http://www.sanswiss.pl/pl/#konfigurator/kabiny-prysznicowe ale pewnie już do tego dotarłaś. Na podłogówce możesz postawić ściankę murowaną. Zrobiłam szyby,bo mam małe łazienki i wydawało mi się że murowane ścianki zawalą optycznie pomieszczenie,ale jak teraz tak patrzę na te szyby i mam w perspektywie realne ich mycie,to nie jestem pewna czy zrobiłam dobrze. Co do profili w fudze-u mnie profile przykręcone są na płytki i wcale nie jestem pewna czy na głębokość są one tak cienkie że ukryłyby się pomiędzy płytkami.Szczególnie profil ścienny.Sprawdzę. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.06.2013 02:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Dzięki Marynata. A użytkujesz już tą łazienkę? Chodzi mi też o to jak będą się fugi zachowywać po latach, jak szkło... Ja nie cierpię kabin.. kocham wannę.. ale mąż się uparł.. i powiedziałam mu, że będzie używał, będzie mył.. On może i tak.. chłopaki już nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.06.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Mam w kabiny: 1 - brodzik z płytek, fugi posmarowane mazidłem z Sann Profi i jest ok, płytki 60x302 - niski brodzik I muszę przyznać, ze wolę brodzik z płytek. Drugim razem robiłabym tylko z płytek. Choć największy kłopot nie w czyszczeniu brodzika, tylko szkła. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts