Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie kibel a umywalka :lol2: alergia cie powalila:rotfl:

Cholera, pisałam przecież, że na oczy mi się rzuciła;)

Aga dwie stówy za kibelek :lol2: to ja biorę 100 i bedę sprzedawać okazyjnie po 4 stówy :lol2:

U nas dziś znów leje. I zimno tylko 12 stopni.

A ja miałam ambitny plan wsadzić dziś moje trawy

No tez mi sie coś tanio wydawało;)

Malka, ja wczoraj szpinak sadziłam w strugach deszczu :sick:

Kabiny szukasz? Mój priorytet był - dach i brak listew alu. Dach, bo lubię ciepełko podczas mycia a brak listew, bo się naczytałam o ich myciu. Znalazłam w necie taką. faktycznie, tafle łączone są na uszczelki i ma szklany dach a do tego parownice, co bywa pomocne przy przeziębieniach. Ma jeden feler jednak - fatalnie wyprofilowany brodzik, tak, że woda nie spływa i trzeba wycierać po każdym myciu, wrrr. No i z czasem coraz bardziej się boję, że jak stracę równowagę i się o nią oprę, to się rozleci, kiedyś mi się w głowie zakręciło (chora byłam) i wolałam walnąć o podłogę, byle kabiny nie dotykać!. I żadnych rurek dla niepełnosprawnych nie da się zamontować, jak chodziłam o kuli, to zrozumiałam jakie to ważne. Włażenie do niewysokiego nawet brodzika z jedną nogą sprawną i bez solidnego podparcia to koszmar. To takie przemyślenia odnośnie kabin. Teraz bym robiła bez brodzika, murowaną plus same drzwi i... daszek :)

Ja właśnie jestem w przededniu robienia łazienki..

Znaczy po wakacjach mam nadzieję..

I właśnie zastanawiam się nad brodzikiem czy dawać czy nie.. jak tak to taki na 2,5 cm.. tylko w zasadzie sama blacha.. bo nie mam pojęcia jak sprawuje się takie tylko szkło na samych kaflach...

Ja w zasadzie pitole kabinę.. nie cierpię prysznica.. kocham wannę... kabina w drugiej łazience... I sama nie wiem jakie szkło i co na podłogę.. jaka porcelana itd...

Może zostawić temat łazienki za rok:rolleyes:

Ja właśnie takich samych drzwi i jednej ścianki szukam.

Rozważam cały czas czy płytki kłaść czy niski brodzik. Cenowo lepiej wychodzi odpływ liniowy i płytki, tylko czy mi się takie rozwiązanie podoba ?? nie bardzo, kojarzy mi się ze zbiorowym prysznicem w pierdlu :rolleyes:

A niski brodzik zabija cenowo, więc pewnie będzie wersja ekonomy z odpływem

Brodzik się łatwiej myje. dlaczego nie chcesz wymurować trzeciej ściany? Wtedy jest kwestia samych drzwi i jest prosto je przyczepić. Chyba, zeby zrobić dwie ściany jako drzwi... może i byłoby wygodnie. A rurę do trzymania do ściany murowanej przyczepić (mam obsesję :o)

to ja, i mówię to serio, bym kupiła dwoje drzwi i nie wstawiała brodzika. Drzwi, jak są wahadłowe, można otworzyć do wnętrza kabiny i masz i powierzchnię łazienki większą :) A jak jest brodzik, to trzeba dbać, żeby poza nie nakapała woda, żeby było szczelnie itd. Przy odpływie w podłodze sprawę załatwia odpowiedni spadek a drzwi nie muszą być szczelne. To tak na marginesie.

Ooo dwoje drzwi.. nawet o tym nie pomyślałam.. nawet jak ktoś na wózku, to drzwi otwierasz i nawet na stołku kogoś umyjesz...

Miałam ostatnio problem z myciem się mojej babci i dziadka ponad 80 lat oboje.. Malka mówiła co dobre do wanny.. jaki fotelik, krzesełko.. Kupowałam, przywoziłam .. wszystko złe... W końcu wkurzyłam się i kupiłam taki podest jak dla dzieci z Ikei ten wyższy,... po nim wejdą do wanny, druga osoba przełoży do wanny i jest krzesełko w wannie do siedzenia.. I bingo.. to się babci nadaje... I prysznic wówczas dla takiej osoby byłby super...

Ale ja chcę kabinę niesymetryczną 120x100, bez żadnych ramek, rameczek i innych pierdół,coby nie szorować jej szczoteczką do zębów .

Profil U jest wklejony między kafle na ścianie i w niego wsunięta jest ścianka kabiny

coś jak tu

http://www.dubielglass.pl/products_img/1002_0.jpg

tyle,że ja muszę mieć drzwi.

Więc jedna,krótsza ścianka jest fix druga fix 20 cm, a do tego 100 cm drzwi

No właśnie.. chciałabym poznać opinie dziewczyn , które mają kafle w kabinie jak się zachowują, jak fugi , czy drugi raz zrobiły by kafle na podłodze... czy może dały by ten niziutki brodzik.. cena nie pamiętam ile ten z kaldewei

Gdybym mogła cofnąć decyzję,dałabym brodzik.

U mnie nie było od początku przy wylewkach mowy o odpływie w podłodze i niestety poziom kabiny musiał być podniesiony lekko i dodany próg.A i tak odpływ kupiłam bardzo niziutki-5,5 cm.

Nie wiem czy widać coś na tej focie(sorki,ale podłoga jeszcze tutaj brudna i bez silikonów)

[ATTACH=CONFIG]197673[/ATTACH]

Brodzik jest jednak bardziej estetyczny,chociaż droższy,ale nie zawsze da się montować ten cieniutki.

Mozaikę mam basenową,brzydka,ale typowa do długiego kontaktu z wodą i antypoślizgowa.

Jeszcze co prawda nie użytkuję,ale w wątkach o takim prysznicu nikt się nie uskarżał na to żeby coś działo się z płytkami albo fugami.W sumie woda szybko odchodzi.

Malka,Koło ma ścianki i drzwi do kompletowania.

I tu jeszcze jest konfigurator ścianek i drzwi sanswiss

http://www.sanswiss.pl/pl/#konfigurator/kabiny-prysznicowe

ale pewnie już do tego dotarłaś.

Na podłogówce możesz postawić ściankę murowaną.

Zrobiłam szyby,bo mam małe łazienki i wydawało mi się że murowane ścianki zawalą optycznie pomieszczenie,ale jak teraz tak patrzę na te szyby i mam w perspektywie realne ich mycie,to nie jestem pewna czy zrobiłam dobrze.

Co do profili w fudze-u mnie profile przykręcone są na płytki i wcale nie jestem pewna czy na głębokość są one tak cienkie że ukryłyby się pomiędzy płytkami.Szczególnie profil ścienny.Sprawdzę.

Edytowane przez marynata

Dzięki Marynata.

A użytkujesz już tą łazienkę?

Chodzi mi też o to jak będą się fugi zachowywać po latach, jak szkło...

Ja nie cierpię kabin.. kocham wannę.. ale mąż się uparł.. i powiedziałam mu, że będzie używał, będzie mył..

On może i tak.. chłopaki już nie... :(

Mam w kabiny:

1 - brodzik z płytek, fugi posmarowane mazidłem z Sann Profi i jest ok, płytki 60x30

2 - niski brodzik

I muszę przyznać, ze wolę brodzik z płytek. Drugim razem robiłabym tylko z płytek.

Choć największy kłopot nie w czyszczeniu brodzika, tylko szkła.

Edytowane przez agalind