Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

ja mam w jednej brodzik plaski

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_7622.jpg

a w drugiej z kafli

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_7621.jpg

ten brodzik plaski jest rzadko uzywany , korzystamy wlasciwie tylko z tej kabiny z brodzikiem z kafli, ja tam jestem zadowolona, fakt ze od czasu do czasu trzeba przemyc przy profilach i fugi ale robie to bardzo sporadycznie, wspomagam sie plynami do odkamieniania i parownica wiec nie jest to specjalnie uciazliwe

My korzystamy wlasciwie tylko z prysznica wiec uzytkowany jest codziennie, szklo jest super, wystarczy po kapieli sciagaczka zebrac wode to kwestia nawet nie minuty i wyglada jak po umyciu

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arnika my mamy kabinę bez brodzika z drzwiami wahadłowymi półokrągłymi.. w zasadzie byłoby wszystko ok, ale po paru miesiącach użytkowania coś zaczęło strzelać w jednych drzwiach i zaczęły sprężynować, potem na dole odłamał się maleńki kawalątek plastiku i drzwi co prawda otwierają się i zamykają lekko, ale trzeba uważać, bo nie są cały czas na swoim miejscu tzn lekko wychodzą ze swojej pozycji jak je się otwiera czy zamyka na ścianę, jak zamykamy kabinę to wsio ok, nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć, być może po prostu miałam felerny model.

aaa witam się :)

Ewa o coś takiego mi chodzi,tyle, że te profile są w fudze

http://www.krainalazienek.pl/img/towary/1/2012_07/120-Kabina-prysznicowa-kwadratowa-120x80-cm-1.jpg

i drzwi na dłuższym boku

No to pchasz się w to, co ja mam. Tylko ja mam brodzik. I to jest właśnie rodzaj kabiny, że wolałam walnąć w podłogę i skręcić nogę zamiast się oprzeć o kabinę :) Tylko ja mam 4 ściany tak łączone, na tylnej do panela a na górze szklany dach, to też troszkę trzyma.

że wolałam walnąć w podłogę i skręcić nogę zamiast się oprzeć o kabinę :)

i dlatego ja zrobiłam ścianki murowane, zeby się móc o ścianę spokojnie oprzeć...

Kurcze EZS tylko nie wiem czy o tych samych sytuacjach myslimy...

:lol2::lol2::lol2:

Przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać:)

Dzięki Marynata.

A użytkujesz już tą łazienkę?

Chodzi mi też o to jak będą się fugi zachowywać po latach, jak szkło...

Ja nie cierpię kabin.. kocham wannę.. ale mąż się uparł.. i powiedziałam mu, że będzie używał, będzie mył..

On może i tak.. chłopaki już nie... :(

Arnika,jeżeli boisz się o to że stanie się coś z fugami,to możesz pod prysznicem położyć dwie-cztery duże płytki i będziesz miała prawie bez fug.Odpływ wtedy musi być zrobiony przy ścianie i nie powinno być problemu ze zrobieniem spadku takimi płytkami

Z innej beczki- w basenach przecież też są fugi.

i dlatego ja zrobiłam ścianki murowane, zeby się móc o ścianę spokojnie oprzeć...

Kurcze EZS tylko nie wiem czy o tych samych sytuacjach myslimy...

:lol2::lol2::lol2:

Chyba nie, temperaturę miałam wtedy i chora byłam okrutnie, ledwie na nogach stałam :)

No i wyszło nam tu, że TARcia nam się po więzieniach szlaja... :lol2:

Proszę o więcej za i przeciw brodzikom i kaflom i jaką kabinę dobrą a nie rujnującą kieszeni wybrać...

U mnie będzie odpływ jeśli będą kafle w środku kabiny , bo już jest na kratką przygotowane... no i wyjdzie, że jak w więzieniu ;)

Wiola ja wiem tylko jedno, ze nie chce metalowej. moze i fajna, moze i trwala ale cholera sliska jak wegorz. u ciebie w wannie moje cielsko zachowywalo sie jak mydlo, nieeeee za duzy ma poslizg. w brodziku metalowym przy moich sklonnosciach do upadkow niechybnie bym sie albo polamala albo bezzebna zostala :D

Wiola ja wiem tylko jedno, ze nie chce metalowej. moze i fajna, moze i trwala ale cholera sliska jak wegorz. u ciebie w wannie moje cielsko zachowywalo sie jak mydlo, nieeeee za duzy ma poslizg. w brodziku metalowym przy moich sklonnosciach do upadkow niechybnie bym sie albo polamala albo bezzebna zostala :D

:rotfl:

taa, a pewnie w realu to TARcia ma 30 kilo żywej wagi:) i o cielsku tu prawi;)

Mam w domku trzy prysznice:

1. z brodzikiem akrylowym, z trzech stron murek i szklane drzwi z białymi ramkami na wejście

2. cały w gresie, z siedziskiem w gresie, trzy ściany murowane plus szklane szerokie i bezramkowe drzwi na wejście

3. cały w mozaice na ziemi, z małym narożnym siedziskiem, jedną ścianą w płytkach i kawałkiem niewysokiej półokrągłej ścianki, czyli właściwie całkowicie otwarty na łazienkę

Jak dla mnie nie ma różnicy gdzie biorę prysznic:no:... notomiast jest różnica w myciu szyby bezramkowej i z ramkami, a właściwie to utrzymanie samych ramek jest beznadziejne:yes:. Najwygodniejsze natomiast są duże prysznice z siedziskiem, bez dwóch zdań:). Z moich dwóch lepszy jest ten z dużym i szerokim, przy sypialni mam mniejsze siedzisko i narożne i zamiast na nim siadać zastawiam je szamponami, płynami i odżywkami... na moje 4litery miejsca się robi za mało;). Bardzo łatwo utrzymuje się w czystości gres, kamień i fugi pod prysznicem:yes:. A gres i kamień są mniej śliskie od brodzików, czy akrylowych, czy tym bardziej stalowych. Jedna zasada: na podłodze nie wolno kłaść nic polerowanego!!! (jeśli Wam życie miłe oczywiście;)).

I nadal jestem głupia w kwestii prysznica.

Za to zmajstrowałam takie

CIMG9523.JPG

CIMG9524.JPG

CIMG9528.JPG

CIMG9529.JPG

w ilości sztuk trzech

i do tego 16 gigantycznych słoneczników z biedronką :)

Fotki nie pokażę, bo wszystkie w kupie (w wiadrze do segregacji) stoją na balkonie zczajone przed Frankiem = cholernie posmakowały mu liście prosa :mad:

Malcia ja od 20.00 majstrowałam ilość 6 wiązanek z róż z biedronki po 7 sztuk były i tego co nacięłam w ogródku.. żurawki, funkia, tawuła.. dobrze, ze miałam w domu coś do przystrojenia...

Mam dość...

Mnie się podoba.. inni mnie nie interesują...

Po ile były słoneczniki?

NIta, ale że co ?? fatalnie, czy obleci ??

siatka jest w kolorze czosnku :)

Arni, od 1,5 do 5, zależy od wielkości - ja wzięłam te największe, bo reszta to pojedyncze kwiaty, więc zależało mi by coś poza długą łodygą było ;)

Ale czosnki są prześliczne i gigantyczne - średnica tak koło 20 cm :o

Nie wiem czy to tu ale chciałem podzielić się swoimi odczuciami odnośnie Twojego Ziewnika:

Muszę stwierdzić że czytało się jak dobry kryminał Czytałem i nie mogłem się odciągnąć, lecz nadal ciekawi mnie parę spraw:

-widzę że 5 lat trwa ta przygoda, jak teraz prezentuję się domek (nie dodawałaś dawno żadnych zdjęć)?

-bardzo piękny dach czy wrzucisz już go w całej okazałości?

-Co z Panem P. czy odpowiedział za swoją niekompetencję?

PS: dobry wybór że postawiłaś na gaz - ale czy kocioł Junkers to już inna sprawa...

Pozdrawiam i życzę ci jak najszybszego wprowadzenia się ze ślubnym