malka 21.08.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 A pokaż co tam masz może coś mi się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.08.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Ale ja nie wiem jak te cuda się nazywają Takie zielone kępki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.08.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Aga i co z tego , że nie wiesz.. ja tez nie wiem , ale sadzę zielonym do góry.. czasami jakąś nazwę poznam, niektórą zapamiętam... i tak mam zielonego całe mnóstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.08.2013 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 no toć pokaż, wyguglamy Arni - ja mam wszędzie zostawione przywieszki, albo wbite etykiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.08.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 he he...rozmowa specjalistek:) Zielonym do góry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.08.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Proszę bardzo, oto nasze bylinki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.08.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Ja tu widzę suuuper Ogrodnika, który dba o rośliny zielonego nie rozpoznaję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.08.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 ważne, że zielone ponad powierznią Malka, sorrki za zdjęcie w Twoim wewątku;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.08.2013 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Ty czuj się jak u siebie Na moje oko to rozchodniki pustynne,ale ja się nie znam, więc to może być wszystko. Ale dobrze wsadzone a ogrodnik i tak najfajniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.08.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 he he. przy naszej ilości wyjazdów i w związku z tym braków w podlewaniu to muszą być odmiany pustynne;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.08.2013 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Jeszcze lebioda daje radę bez podlewania, babka , bylica i perz a ślaz zaniedbany jest mistrzem, przetrzyma wszystko :bash: Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.08.2013 00:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) A jak już przy chwastach jesteśmy, a ja nie mogę spać (nie przez chwasty ), zrobię coś co miałam zrobić już dawno, bo srylion razy wygrzebuję te same informacje CHWASTY - WYPOWIADAM WOJNĘ http://gify.rozne.prv.pl/emot71.gif Chwastnica jednostronna http://images45.fotosik.pl/178/315f02c8a4efbe74med.jpg Aby zrozumieć jak pozbyć się chwastnicy należy poznać jej biologię. 1. Chwastnica to podgatunek trawy, a dokładniej wiechliny. 2. Chwastnica to niepożądana trawa jednoroczna. 3. Chwastnica nie przepada za niskim koszeniem. 4. Chwastnica jest wrażliwa na przymrozki. 5. Chwastnica jest azotolubna 6. Chwastnica lubi wilgotne podłoże. Teraz wyciągamy wnioski by utrudnić życie chwastnicy. Wracamy do w/w punktowania. 1. Ponieważ jest to "wiechlina" zastosowanie herbicydów odpada czyli chemicznie nic nie zrobimy. Ale..... Jest to informacja niesprawdzona do przetestowania jeśli ktoś się odważy. Jest dostępny herbicyd o nazwie Stomp 330EC, który nie niszczy kostrzew, rajgrasów. Informacja pochodzi od plantatora traw nasiennych. 2. i 3. Możemy to wykorzystać, kosząc nisko, dodatkowo wertykulować, zapobiegamy rozsiewowi. i z czasem zanikowi chwastnicy. 4. Tu jest pewien niuans, jeśli mamy niewiele do pozbycia się chwastnicy, można wykorzystać sprężone powietrze w sprayu na 100% tego nasz ulubieniec nie przetrwa. Jest to punktowe "zmrożenie" 5. Aby obniżyć ilość azotu w miejscu występowania chwastnicy, wysypujemy dolomit lub kredę ogrodniczą, bardzo obficie podlewamy. 6. Wyłączamy nawodnienie darni i regularnie kosimy. Miejsca występowania chwastnicy dziurkujmy i zasypujemy piaskiem. Chwastnica preferuje podłoże gliniaste, w piasku ustępuje innym gatunkom Stosujemy nawozy magnezowo-wapienne bez azotu. Autor - Ogród 2000 (forumogrodnicze) Lub preparat STOMP - ale zostają suche placki. Trzymać się ściśle zaleceń producenta!!!!! Rdest ptasi http://images46.fotosik.pl/1672/ebf88b7a402d5532.jpg Wyrywać, po deszczu Komosa biała http://www.bayercropscience.pl/uimages/_agrofag_zdjecia/63375538050b4815f3a9b0.jpg chesel 75 WG, Ślaz zaniedbany http://www.ior.poznan.pl/grafika,154,slaz-zaniedbany-malva-neglecta-wallr.jpg Atut bis 360 SL Tajfun 360 SL Rdest powojowy http://naturalneoczyszczanie.pl/wp-content/uploads/2011/10/rdest_powojowy.jpg Galaper strong Aminopielnik D450 SL lub rączki DO WSZYSTKICH DWULIŚCIENNYCH W TRAWNIKU Starane 250 EC, Mniszek Ultra 070 EC i najbardziej uniwersalnyBofix 260 EW Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.08.2013 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 O i to mam i to mam i to mam i jeszcze wiele wiele innych.Tylko dużo większe. Ale mam fajny ogródek nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.08.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 U mnie tylko rączki działają, a chwastnicę wycinam narzędziem do usuwania mleczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.08.2013 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 [h=3]Kalocefalus Browna[/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 22.08.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Aga i co z tego , że nie wiesz.. ja tez nie wiem , ale sadzę zielonym do góry.. czasami jakąś nazwę poznam, niektórą zapamiętam... i tak mam zielonego całe mnóstwo... Ja tez tak sadzę......i dlatego zapisuje w komentarzach co fajniejsze okazy, potem nie pamiętam nazw. A rododendron dalej z kartka wisi:D żebym wiedziała co za odmiana;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.08.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 witam sie z Panstwem. Agnes - co tam zielone za to jaki ogrodnik cudny, professional. masz jakies foteczki z kwitnienia albo zblizenia? czy tam sa tez plomyki(floksiki) chwasty posiadam wszystkie z w/w plus do tego jeszcze sporo innych, najbardziej nienawistnym mi jest chwast, ktory z lisci szczaw przypomina ale szczawiem nie jest, usuwa sie go trudniej niz mlecze wrrrrrr. i to slazowe cos mam jedno za to pieknie rozrosniete, myslalam ze to jakis kwiatek, ktory sadzilam wiosna w tym miejscu (sadzonki z biedronki) a to chwast, dzis zostanie zneutralizowany:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.08.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 zawieszki i tabliczki są u hodowców, inaczej by się pogubili w hodowanych odmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.08.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 moje zawieszki po 3 latach albo wyblakly, albo z wiatrem polecialy. tam gdzie mialam plastikowe tabliczki powbijane marker wyblakl a czesc bialy powyciagal bo przeciez to takafajna zabawa wiekszosc roslinek mam obfotografowanych z zawieszkam z nazwa to zawsze moge na zdjeciu sprawdzic. ale i tak najlepsza jest pamiec. w zasadzie prawie wszystkie nazwy mam w glowie i czasem cwicze te moja pamiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 22.08.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja hodowcą to raczej nie jestem... no chyba ze chwastów wszelakiego rodzaju;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts