Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ta pierwsza fotka pokazuje obraz trawy prawie 1,5 m-ca po wysianiu - trawy niby super, zarabiscie drogiej (tej samej, ktora ma Malka tyle, ze odmiana gazonowa), podloze przygotowane zgodnie ze sztuka a wyrosly same chwasty - niestety

postanowilismy zrobic dosiewke zupelnie innej trawy, uniwersalnej i trafilam wlasnie na Geolie (potrzebowalam trawy na cito i nie mialam czasu na doktoryzowanie sie o trawach) i wg. mnie to jest porzadna trawa, źdzbla sredniej wielkosci, elastyczne, wytrzymale, soczyscie zielone, wzrost szybki, regeneracja bardzo szybka.

podloze mamy kiepskie, piaszczyste na to przywiezli nam podobna chałe jak Malce (oprocz kamieni bylo rowniez kruszone szklo - ziemia reklamowana, bo zaplacilismy jak za czarnoziem, na szczescie kase odzyskalismy), miejsce kiepskie, wietrzne w miejscach gdzie rosnie 80% trawy latem patelnia

ale efekt jest, trawka to dzialka mojego meza, ja sie nie wtryniam, nie nawoze, nie kosze - moje sa rabatki :D

nasza działka to była łąka z ogromną ilością koniczyny, mniszka i zielsk wszelakiej maści.

wokół domu mąż stwierdził, że zabronuje i poleje randapem. i efekt jest taki, że nie rośnie tam teraz nic oprócz właśnie skrzypu.:p

a w innym miejscu, gdzie nie robiliśmy nic, tylko kosiliśmy zrobił się ładny trawaniczek, taki jak pokazała Tarcia.

także czasami chcąc dobrze można przekombinować, a dobre rozwiązania okazują się najłatwiejsze.

Malka a lebiodkę, to chyba na sałatkę możesz wykorzystać. i zupę. ;)

Jak maz zaczal kosić ta ląke to jakoś specjalnie nie wierzyłam, że cos z tego wyjdzie. Teraz stwierdzam, ze cale szczescie tego kawalka nie przkopalismy, bo pewnie bysmy piaskownicę mieli z domieszką chwastow i gdzieniegdzie trawy;)

Tam głownie rosnie koniczyna. Dziei temu nawet jak jest upal ten kawalek jest zawsze zielony, w odroznieniu od "nowego trawnika";)

Kamila mech to raczej wapnem a nie azotem, chyba że coś przeoczyłam.

kurcze wczoraj wieczorem zmęczona byłam i rzuciło mi się w oczy azot, ale już nie pierwszy raz to przeczytałam

aa i wapno można chyba tylko sypnąć na śnieg..

Edytowane przez Kamila i Marcin

Mam ciepłą wodę :)

Umyłam się jak biały człowiek, w ciepełku i w pozycji wyprostowanej (nie ma jak zlew gospodarczy) :)

Wpadłam tylko się pochwalić i uciekam dalej walczyć z łazienką :)

ALE TUŻ TUŻ, JUŻ ZA MOMENCIK ......

WU.. dzięki.. poczytam jeszcze i zastosuje...

a pro po mojego trawnika..

15 lipca było:

DSC04377.JPG

dziś jest:

2013-08-23%252012.44.00.jpg

2013-08-23%252012.44.05.jpg

ta zieleńsza trawka to w większości koniczyna..

musze przyznać, że widać różnicę.. słabo nawoziliśmy trawnik i zapewne dlatego ma taki kolor.. ale jestem dobrej myśli i wierzę, że na wiosnę będzie jeszcze lepiej.. baaa nawet na jesień :)

już nie zaśmiecam...

Malko czekam na dalsze wpisy w ziewniku..

Budowlany weekend za mną ...uffff

Kora rozsypana na prawie wszystkich rabatach, powsadzane zaległe i nowo nabyte chwasty, prócz kilku, których nie znam i nie wiem gdzie je posadzić :rolleyes::rolleyes:

Ale może Elfir pomoże :)

Trawa wykoszona (to był mój pierwszy i ostatni raz - chyba nie ma bardziej odmóżdźającego zajęcia, jak bycie wyprowadzanym przez kosiarkę na trawnik :rolleyes::rolleyes:), żołędzie wygrabione (dlaczego ja nie pozwolę wyciąć tego dębu :bash::bash::bash:)

Łazienka opłytowana, zagruntowana, kamień zaimpregnowany, podejścia wody do umywalki naprawione (lało się :mad:)

Kratki i drzwiczki rewizyjne komina kotła, osadzone (nobel dla twórcy piany montażowej ), obudowa wodomierza wykonana :)

a potem już tylko się leniłam :lol2:

Aaaaa i jeszcze na megapromo kupiliśmy w auchanie frogowe fotele.

Znaczy wykupiliśmy :lol2: wszystkie trzy sztuki (chciałam cztery :( )

A weszliśmy po hurtową ilość wody i papier toaletowy :rolleyes:

a fotele takie - w kolorze mocno frogowym, baaa nawet rzekotkowym

http://www.hiperpromo.pl/public/images/prods/sources/201305/63ec94e42afc2cfe8dd5d5ee2079b32d.jpg