TAR 23.08.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 oooo wlasnie Gosiu Geolia. u mnie na tych fotkach tez Geolia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.08.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Cześć o poranku Tar piękny trawnik aż się chce na bosaka polatać Kamila mech to raczej wapnem a nie azotem, chyba że coś przeoczyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.08.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 ta pierwsza fotka pokazuje obraz trawy prawie 1,5 m-ca po wysianiu - trawy niby super, zarabiscie drogiej (tej samej, ktora ma Malka tyle, ze odmiana gazonowa), podloze przygotowane zgodnie ze sztuka a wyrosly same chwasty - niestety postanowilismy zrobic dosiewke zupelnie innej trawy, uniwersalnej i trafilam wlasnie na Geolie (potrzebowalam trawy na cito i nie mialam czasu na doktoryzowanie sie o trawach) i wg. mnie to jest porzadna trawa, źdzbla sredniej wielkosci, elastyczne, wytrzymale, soczyscie zielone, wzrost szybki, regeneracja bardzo szybka. podloze mamy kiepskie, piaszczyste na to przywiezli nam podobna chałe jak Malce (oprocz kamieni bylo rowniez kruszone szklo - ziemia reklamowana, bo zaplacilismy jak za czarnoziem, na szczescie kase odzyskalismy), miejsce kiepskie, wietrzne w miejscach gdzie rosnie 80% trawy latem patelnia ale efekt jest, trawka to dzialka mojego meza, ja sie nie wtryniam, nie nawoze, nie kosze - moje sa rabatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.08.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 nasza działka to była łąka z ogromną ilością koniczyny, mniszka i zielsk wszelakiej maści. wokół domu mąż stwierdził, że zabronuje i poleje randapem. i efekt jest taki, że nie rośnie tam teraz nic oprócz właśnie skrzypu. a w innym miejscu, gdzie nie robiliśmy nic, tylko kosiliśmy zrobił się ładny trawaniczek, taki jak pokazała Tarcia. także czasami chcąc dobrze można przekombinować, a dobre rozwiązania okazują się najłatwiejsze. Malka a lebiodkę, to chyba na sałatkę możesz wykorzystać. i zupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.08.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 My sialismy trawę od frontu i z boku z różnym skutkiem. Chwastom na pewno się podoba, za to ja miałam juz dość. Dlatego z tyłu domu zaczęlismy kosić to co tam rosło i mamy taki "trawnik";) http://img836.imageshack.us/img836/9433/idvh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.08.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 co chcesz? bardzo ladny trawnik z domieszka kwiatkow nie wiem czemu ale mnie koniczyna bardzo sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.08.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Jak maz zaczal kosić ta ląke to jakoś specjalnie nie wierzyłam, że cos z tego wyjdzie. Teraz stwierdzam, ze cale szczescie tego kawalka nie przkopalismy, bo pewnie bysmy piaskownicę mieli z domieszką chwastow i gdzieniegdzie trawy;) Tam głownie rosnie koniczyna. Dziei temu nawet jak jest upal ten kawalek jest zawsze zielony, w odroznieniu od "nowego trawnika";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 23.08.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) Kamila mech to raczej wapnem a nie azotem, chyba że coś przeoczyłam. kurcze wczoraj wieczorem zmęczona byłam i rzuciło mi się w oczy azot, ale już nie pierwszy raz to przeczytałam aa i wapno można chyba tylko sypnąć na śnieg.. Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.08.2013 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Mam ciepłą wodę Umyłam się jak biały człowiek, w ciepełku i w pozycji wyprostowanej (nie ma jak zlew gospodarczy) Wpadłam tylko się pochwalić i uciekam dalej walczyć z łazienką ALE TUŻ TUŻ, JUŻ ZA MOMENCIK ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.08.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Znaczy instalator się sprawił? Ale Ci fajnie Czyżby szykował nam się nowy wpis w Ziewniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.08.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Kamila i Marcin jak masz mech w trawniku to raczej nawozem z dużą ilością żelaza są takie do trawników i po meszku :lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 23.08.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 WU.. dzięki.. poczytam jeszcze i zastosuje... a pro po mojego trawnika.. 15 lipca było: dziś jest: ta zieleńsza trawka to w większości koniczyna.. musze przyznać, że widać różnicę.. słabo nawoziliśmy trawnik i zapewne dlatego ma taki kolor.. ale jestem dobrej myśli i wierzę, że na wiosnę będzie jeszcze lepiej.. baaa nawet na jesień już nie zaśmiecam... Malko czekam na dalsze wpisy w ziewniku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.08.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Malka jak Ty się doczekałaś to może i dla mnie jest szansa co? A w ogóle to Ty tu bywasz czasem na dłużej czy tylko wpadasz z doskoku szykujac wielką niespodziankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.08.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 A ja siedziałam na Malkowym Trawniczku, a bosymi stopami biegałam po TARciowym, Wusia też ma już ładny.. Nooo fajnie jest mieć zielony trawniczek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.08.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 super Malka, gratuluję ciepłej wody, juz niedługo kąpiel w pianie, achh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.08.2013 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Budowlany weekend za mną ...uffff Kora rozsypana na prawie wszystkich rabatach, powsadzane zaległe i nowo nabyte chwasty, prócz kilku, których nie znam i nie wiem gdzie je posadzić :rolleyes: Ale może Elfir pomoże Trawa wykoszona (to był mój pierwszy i ostatni raz - chyba nie ma bardziej odmóżdźającego zajęcia, jak bycie wyprowadzanym przez kosiarkę na trawnik :rolleyes:), żołędzie wygrabione (dlaczego ja nie pozwolę wyciąć tego dębu :bash:) Łazienka opłytowana, zagruntowana, kamień zaimpregnowany, podejścia wody do umywalki naprawione (lało się ) Kratki i drzwiczki rewizyjne komina kotła, osadzone (nobel dla twórcy piany montażowej ), obudowa wodomierza wykonana a potem już tylko się leniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.08.2013 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 I szybsza niż błyskawica Elfir, już mi powiedziała co toto kupiłam Pierwszy to Axillaris Leucothoe , a drugi Leucothoe walteri var. Rainbow. Czad -liściaste zimozielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.08.2013 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Aaaaa i jeszcze na megapromo kupiliśmy w auchanie frogowe fotele. Znaczy wykupiliśmy wszystkie trzy sztuki (chciałam cztery ) A weszliśmy po hurtową ilość wody i papier toaletowy a fotele takie - w kolorze mocno frogowym, baaa nawet rzekotkowym http://www.hiperpromo.pl/public/images/prods/sources/201305/63ec94e42afc2cfe8dd5d5ee2079b32d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 26.08.2013 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 HA! Mam taki sam jeden żab:lol2: . Jest mega wygodny!!! Tylko, że nie chce się z niego wstawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.08.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Malcia a ty wiesz ze kiscienie tez maja kwiatki???:D:D , u mnie tak kwitly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts