Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I ja kosić trawę lubię.. to jest fajna praca i chodzenie przy okazji...

Czyli muszę powiedzieć Malkowemu Mężowi, że jego żona ma niezbyt dobrą kosiarkę.. nich się facet wykaże i zakupi nową..;) tak jak z łopatą;)

Noo i jak tam podłogi? widać światełko w tunelu? jaki termin?

Kasia, a potrzebujesz też zwierza ??

Będziesz maiła pretekst by przyjechać :)

Cześć Niteczka :)

No jest 1 września, a ja w ciemnej dupie jestem, podłogi nadal nie zrobione. :mad:

Jedyne skończone pomieszczenie to kotłownia ( choć jeszcze muszę fugę na podłodze położyć i sufit pomalować.

Choć szczerze przyznam,że wczoraj poczułam zmęczenie materiału i musiałam wrzucić na luz.

Pojechałam odmóżdżyć się łowiąc ryby - tego potrzebowałam.

Arni - koszenie to zadanie ślubnego, a kosiarka gdyby dupiata była, to choć pchać by ją trza, a ta franca sama jeździ.

Debilnie się czułam, gdy kosiarka wyprowadzała mnie na spacer ;)

Podłogi ponoć 9 września mają być - pożyjemy zobaczymy

nooo to dobrze, że samojezdna jest, a tylko ona wyprowadza na spacer... poczułabyś różnice, gdybyś i pchać i chodzić i używać siły musiała kosząc trawnik... Przeklinałam raz elektryczną z małym koszem , którą i musiałam pchać i musiałam używać siły i chodzić i co chwilkę wysypywać z kosza.. to była kosiarka pożyczona na pierwsze koszenie od znajomego, .. od razu ślubny zakupił samojezdną, znaczy z napędem 6,5 konia mechanicznego i z dużym koszem.....

Teraz to ja lubię kosić, ale sznurka nie mogę pociągnąć żeby odpaliła ( ręka)....

To potrzymamy kciuki za ten 9 wrzesień...

Oooo dzięki - trzymania kciuków, nigdy za duzo:)

Kilka kadrów z wczorajszego ZASŁUŻONEGO wypoczynku

CIMG9754.JPG

CIMG9756.JPG

CIMG9736.JPG

CIMG9733.JPG

CIMG9737.JPG

CIMG9724.JPG

Grzybów nie było, za to rybkę 6,30 kg z narażeniem życia ;) wyciągnęłam na brzeg.

Ojciec trzymał ją na haczyku, a ja z podbierakiem walczyłam :)

Edytowane przez malka

W Małońskim.

Liczyłam na grzyby, ale sucho w lesie jak na Saharze.

A rybcia, to Karp pełnołuski.

Ja nie jadam karpia - kumpela dostanie go w prezencie :) i oby szybko przyjechała bo mam ciasnotę w lodówce przez tego potwora :rolleyes:

karpi nie cierpię a kosza do kosiarki uzywam tylko przed zimą. Ostatnie koszenie jest z koszem, reszta nie - za dużo roboty z bieganiem i wysypywaniem z niego. Trawka ścięta sobie leży, wysycha i zapewne użyźnia ziemię, bo nawet ostatnio zaczęła rosnąć na ugorze po-tynkarskim. Trzy lata zostawiania ściętej trawy poskutkowało, chyba się tam wytworzyła warstwa jakiegoś humusu :lol2:

W tym szaleństwie jest metoda, ale mimo ,że mam opcje mulczowania w kosiarce , boję się zostawiać skoszone zielsko.

Może jak trawnik trochę lepiej się ukorzeni spróbuję w ten deseń :)

Wolę też kosić bez kosza, ale mój m tego nie cierpi - po pierwsze mamy super kompost z trawy, po drugie za rzadko chyba ją kosimy i duże źdźbła zalegając na naszym ,,trawniku" powodują zagniwanie tej rosnącej. Ostatnio kupiona kosiarka ma wielki kosz, tak wielki, że dwa kosze to pełna taczka - i taki polecam.... tyle, że nieco cięższa ta kosiarka

Nasza ma 65 litrowy kosz - to chyba duży, nie??

No i moi drodzy Państwo, zaczęła się szkoła :(

Wpadamy w kieracikowy rytm . 6.40 pobudka, 7, 40 wyjazd do szkoły, 15 powrót ze szkoły i tak przez 5 dni w tygodniu :bash:

Nie ma "niebudowania" po nocach i po 16 godzin na dobę.

Tempo robót spadnie :(

A pytanie do Was - ile realnie może kosztować 1m² ocieplenia domu ? styro,siatka i klej ??

Bo albo ktoś chce nas zrobić w ch, albo ja żyję w innym świecie :oops:

Najniższa oferta za 200 m z kawałkiem to 55 tysi

no i musiałam gdzieś stresa elewacyjnego odreagować i zakupiłam część lamp do kuchni.

Najzabawniejsze jest to,że nic poza nimi do tegoż pomieszczenia nie posiadam :lol2:

Edytowane przez malka

za mój domek wzięli ok 8 tyś, ale ja nie brałam firmy (bo ta sobie życzyła 25) ale dwóch chłopaków łepskich. jakie oni cuda akrobatyczne wyczyniali, to bałam sie patrzeć, ale dali radę i dobrze ocieplili, bo dali sobie patrzeć na ręce (w przeciwieństwie do firm) . Dodatkowo za 4 tyś mi dom pomalowali, bo nie mam tynku.

Malcia mnie kiedyś przed tynkowaniem czyli kole 2010 roku powiedział facet za położenie styro siatki i kleju 20 zł za 1 m.kw. siem mojny wziął i sam obłożył chałupę porządnie;) potem zagruntował i tylko wzięliśmy chłopaków do rzucenia tynku, który sami kupiliśmy i oni za tynk wzięli mi bodaj 11,50 zł za 1 m.kw. tak więc po podliczeniu wsiego to mnie otynkowanie tych moich 220 metrów ścian wyszedło kole 10 tysi ze styropianem, siatką, klejem, kołkami, gruntem, tynkiem silikonowym caparola i robocizną położenia tynku:) wiem, ze kiedyś za robotę brali średnio 35 zł za metr ocieplenie i położenie tynku