cronin 02.09.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Dużo za dużo te 55 tys.. U mnie robocizna to 11 tys. (położenie styro i tynku), za ok. 380 m2. Łącznie przy 20 cm grafitu i tynku silikatowym termoorg. zapłaciłam 35 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.09.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 hmm, to dużo, to prawie 75 % kosztów mojej...hmm, ja liczę ze styro, na gotowo. A ty z cegłą ???? Samej robocizny nie mam zapisanej, bo to końcówka była, styropian robilismy pod koniec listopada a 1 grudnia była przeprowadzka. Nie zapisywałam już dokładnie. Mam tylko wpis w zeszycie że ocieplenie 8+4 malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.09.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 jak tu tak budowlano to cos zapodam http://odbiorybudowlane.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.09.2013 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Dorka, jak doliczymy tynk to pewnie wyjdzie 100% Wusia, z taką ceną się nie spotkałam od 50 zł w górę , za robociznę. plus materiał około 100 zł m² No ja wiem, że u mnie jest słaba akcja z ociepleniem, ale żeby aż tak windować ceny ?? chyba skończy się jak zwykle zakasam rękawki i z lekka posrana będę skakać po rusztowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.09.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 u nas byly propozycje: 80 zł / m2 na gotowo z wszelkim materiałem poza styro (bo ten juz mialam kupiony), tynk Alpol sama robocizna proponowano nam ceny: 35-65 zł. / m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.09.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 I niech mi ktoś potem powie, żeby kupić gotowca bleeeee (doczytałam do tej kupy na poddaszu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.09.2013 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 U mnie styro robi cenę, górą musi iść minimum 25 cm choć idealnie to 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.09.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Dorka, jak doliczymy tynk to pewnie wyjdzie 100% Wusia, z taką ceną się nie spotkałam od 50 zł w górę , za robociznę. plus materiał około 100 zł m² No ja wiem, że u mnie jest słaba akcja z ociepleniem, ale żeby aż tak windować ceny ?? chyba skończy się jak zwykle zakasam rękawki i z lekka posrana będę skakać po rusztowaniu a skad masz namiary na wykonawcow? tylko z neta czy tez z polecenia? paru fajnych wykonawcow wyhaczylam przez hurtownie budowlane np. dekarza, wielu producentow tynku lub styro ma tez "swoich certyfikowanych" wykonawcow. wiem, wiem u ciebie temat nie jest lekki ale jak z T. o tym porozmawialismy to tez nie do konca beznadziejny i kasowanie podwojne albo i potrojne za wykonawstwo to po prostu rozboj w bialych rekawiczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.09.2013 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Dwoje z netu,jeden z łapani i troje z polecenia (z czego jeden u mnie już co nieco robił).Różnica to 15 tysi, z tym,że najdroższa opcja jest z tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.09.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Materiały lepiej kup sama, przynajmniej sobie VAT odliczysz. I wiesz dokładnie co za ile wtedy, nikt Ci nie doliczy po cichutku i masz to co chcesz a nie to na czym wykonawca ma najlepszą marżę. Ja już dawno przestałam wierzyć w transakcje wiązane (robocizna z materiałem). A robocizna to 30-40 zł/m, więcej to zdzierstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.09.2013 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Nie, no ja sama materiał kupuję ZAWSZE:) Pytanie czym się różni styro grafitowy od białego ? wyłącznie kolorem i ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.09.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 teoretycznie ma lepszy współczynnik przenikania ciepła (ale to się sprawdza przy markowych, nonamy mają poprostu barwnik), ale przy takiej ilości bierz biały tylko firmowy, nie robiony na zapleczu stodoły. Doklejasz styropian do starego czy zrywasz stary i kładziesz na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.09.2013 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Właśnie tak myślałam,że o współczynnik lambda chodzi, ale mam ofretę na biały 0.031 i grafit 0,033 - stąd pytanie, bo zgłupiałam. Zrywam stary to nie było ocieplenie, lecz przykrycie nierówności ścian :mad: cztery placki kleju na płycie szkoda słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.09.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Malka to może stąd ta wysoka robocizna, zerwanie, wyczyszczenie, zagruntowanie pod nowe, położenie nowego z wyrównywaniem pionów i na koniec tynk, to 2 x więcej niż standardowo A i przy tak dużej grubości olałabym juz współczynnik, wzięłabym 0,038 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.09.2013 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 pewnie stąd, z tym,że ja mówiłam,że powierzchnia bedzie przygotowana pod klejenie - znaczy bez gruntowania, bo to najlepiej tuż przed zrobić, więc i tak zazwyczaj ekipa ociepleniowa to robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.09.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Znaczy sama będziesz zrywać? Może zaproś ich do wyceny jak już będzie przygotowany do kładzenia, bo jak widzieli stan obecny to może specjalnie zawyżali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.09.2013 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 z jednej ściany już zerwane, więc wiedzą jak wygląda. Może w weekendy jeśli ślubny nie bedzie pracował, to mi pomoże, ale resztę pozrywam sama, znaczy jeśli ktoś mi to goowno fleksem ponacina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.09.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 U nas sama robocizna przyklejenie styro, siatka, klej i tynk zawołali 50zł/1m2jeśli chodzi o styro to przy współczynnikach 0,033-0,031 to tylko grafitowy.. my za 200 m2 (20cm) styropianu zapłaciliśmy 8800 czy jakoś tak.. 55 tysięcy to chyba złoty tynk.. trochę drogo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 02.09.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 (edytowane) hmm, ja liczę ze styro, na gotowo. A ty z cegłą ???? Samej robocizny nie mam zapisanej, bo to końcówka była, styropian robilismy pod koniec listopada a 1 grudnia była przeprowadzka. Nie zapisywałam już dokładnie. Mam tylko wpis w zeszycie że ocieplenie 8+4 malowanie. Z cegłą, zaprawą, wełną i całą stalą wpakowaną pomiędzy + robocizna. Edytowane 2 Września 2013 przez dorkaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.09.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Ja 3 lata temu ocieplałam a tynk 2 lata temu (kasy na raz nie miałam, a dwa późno już było... ) zapłaciłam 35zł, ale faceci to murarze i nie chcą ocieplać więcej, powiedział mi majster, że po raz ostatni tynkowali... nawet gdyby ceny poszły ciut w górę.. to niby ile?A podjedź na główną ulicę, tam ocieplają blok zapytaj ile by chłopaki wzięli za taki domek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts