Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

U nas sama robocizna przyklejenie styro, siatka, klej i tynk zawołali 50zł/1m2

jeśli chodzi o styro to przy współczynnikach 0,033-0,031 to tylko grafitowy.. my za 200 m2 (20cm) styropianu zapłaciliśmy 8800 czy jakoś tak..

55 tysięcy to chyba złoty tynk.. trochę drogo..

Tak właśnie liczyłam , za robociznę, koło 5-6 dych, a tu kuku :bash:

masz rację sprawdziłam ponownie, i grafitowy jest, po prostu w ofercie inna fotka była, ale opis juz świadczył o tym,że grafit.

Z cegłą, zaprawą, wełną i całą stalą wpakowaną pomiędzy + robocizna.

aaaaa bo otynkowałabyś w końcu chałupę, a nie mieszała ludziom w głowach ;)

Ja 3 lata temu ocieplałam a tynk 2 lata temu (kasy na raz nie miałam, a dwa późno już było... ) zapłaciłam 35zł, ale faceci to murarze i nie chcą ocieplać więcej, powiedział mi majster, że po raz ostatni tynkowali... nawet gdyby ceny poszły ciut w górę.. to niby ile?

A podjedź na główną ulicę, tam ocieplają blok zapytaj ile by chłopaki wzięli za taki domek...

U mnie na osiedlu cały czas ocieplają, teraz na tapecie "wieżowiec" - w zyciu bym tych ludzi do mojej chałupy nie dopuściła.

Zresztą od dłuższego czasu zastanawiam się , czy tych robót nikt nie nadzoruje ??

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zresztą od dłuższego czasu zastanawiam się , czy tych robót nikt nie nadzoruje ??

:no: choc bardzo rzadko zdarzaja sie wyjatki w jakosci.

w ub roku w jednej z dzielnic odpadla cala zaizolowana sciana - roboty byly wykonane pare m-cy wczesniej. tez bym takiej firmy "od wiezowcow" nie wpuscila.

czy twoi oferenci uzasadnili jakos wysokosc kwot, ktore podali?

hejka

Tarcia jedni bo- wyrównanie ścian nie jest łatwe, drudzy (ten najrozsądniejszy się wydaje, ale i jest najdroższy), bo górę w dwóch warstwach trzeba kleić i szlifować, reszta bo taką mają stawkę (z tym dyskutować się nie da).

Młode odtransportowane do szkoły, mieszkanie ogarnięte, nawet pranie już włączyłam :) teraz czas zmykać do roboty.

Wcześniej jeszcze zrobię zadymę w księgarni, bo książki miały być na 30 sierpnia, a do dziś ich nie ma.

Plus jest taki, że młode ma lekki tornister :lol:

ale to mimo wszystko jest bardzo drogo, rozumiem gore 2 razy robic ale to niech tylko dolicza gore. ile ty masz tej elewacji max 200m2 to u ciebie wychodzi przy tej ilosci 275 zl/m2 - CHORE

do tego nie masz dupereli w stylu lukarny, wykusze itp. proste. a przyklejenie i wyszlifowanie 2 krotne styropianu za taka kase to jakas pomyla. wolalabym zatrudnic 2 glusi z polotem i im zaplacic pensje za m-c

Słońce moje, gdyby cena była normalna, to nie było by tej dyskusji, tylko już by panowie na ścianie siedzieli.

Mam trochę ponad 200 metrów, 7 okien w tym jedno tarasowe do"obrobienia".

Żadnych fanaberii pt bonie czy inne sztukaterie.

Podziel się tą informacją :) tak dla rozeznania.

Właśnie przyjechało moje kibello tym razem w jednym kawałku :)

Lampy będą dopiero końcem miesiąca, bo okazało się ,że na magazynie owszem było kilka sztuk, ale 2 są niekompletne, a jedna uszkodzona :mad:

Musza zamówić, gdzieś z końca świata.

Ale mam potwierdzony 9 września -lejemy :lol:

zastanawiam sie nad zakupem 2 kompletu ksiazek do zostawienia w szkole bo jak dzis podnioslam plecak z ksiazkami to myslalam, ze mi reke urwie :(

skąd ja to znam?

moje młode chude ważące całe 20kg dźwiga na plecach taki ciężar, że normalnie jakbym mogła to sama bym mu ten plecak nosiła.

a starszy ma wcale nie lżej. no ale starszy, to już go tak nie żałuję.;)

Malka czekam z niecierpliwością na 9, jakby to mi mieli lać. :D

Marta, daliśmy koledze młodego.

Ale dzieci muszą nosić książki ?

Bo moje młode jakoś emocjonalnie związane, że dźwigał, ale dzieciaki zostawiały w szkole.

W tym roku po łbie dostanie jak zobaczę książki w plecaku.

Kasia,ja już tuptam z niecierpliwości, ale i boję się , jak to kurde wyjdzie :rolleyes:

Chętnie się podzielę konkretnie jak mi pan wyjaśni o co w tej wycenie chodzi. Prosiłam o 3 warianty:

- sama robocizna

- z materiałem polecanym przez Pana (styro i tynk)

- z materiałem chcianym przeze mnie.

Dostałam jedynie opcję trzecią na kwotę 208 zł za m2. Plus obróbka okien nie wiadomo dokładnie ile (bo nie umiem tego rozgryżc) ale wyszło mi ze ponad 200 za m bieżący.

Chyba na mózg upadł.

no musza nosic w koncu to podreczniki z ktorych korzystaja hmm jakby sie zstanowic to moze i faktycznie moznaby same ksiazki w szkole zostawiac chyba ze akurat maja cos zadane z nich, dzis amelia miala stos ksiazek o wysokosci 12cm

my wyceniamy elewacje z akrylem na ok 120zl styro 15cm ale prosta robota bez szlifowan itd za silikonowy ok 6zl/m2 wiecej

Edytowane przez markoto

że temat u mnie mocno na tapecie, zaczęłam liczyć różne warianty ocieplenia (sam materiał)

i najdroższa opcja to system rokwoola z wełną 18, cena na dzień dobry (cena katalogowa) za m² (ze wszystkim) to ok 100 zł. A jak się spięłam i poszukałam osobno styro (lambda 33) i całej reszty (klej, siatka, tynk) to koło 5 dych mi wyszło