markoto 04.09.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 ja kiedys liczylam zapotrzebowanie na styro Styropian 10cm 17,00zł/m2Klej do styropianu 4.5kg/m2 x0.80zl= 3,60zł/m2Klej do siatki 3.0kg/m2 x1.00zł= 3,00zł/m2Siatka = 4,50zł/m2Kołki =1,20zł/m2Materiały pomocnicze, listwy, narożniki = 5,00zł/m2Razem materiały 34,30zł/m2Z uwzględnieniem odpadów 7% 36,70zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.09.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Mój mąż ma patent na dogadywanie robocizny, liczymy ile to powinno kosztować (wg stawek z netu, na budujemy dom są np. podawane), liczymy ile mamy, coś tam uśredniamy, i podaje wykonawcy kwotę, ten się zgadza albo nie (z reguły się zgadza bo mu zależy na robocie). Nie liczymy wszystkiego oddzielnie za każdy element, bo to zawyża rachunki. Za okna np wg mnie się nie liczy bo elewację liczysz jako całość a są tam szyby gdzie nie klei się styro, więc te metry nadwyżkowe kompensują obróbkę okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.09.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 siemanko Siostrzyczko i Reszta Wreszcie ruszyłaś Ziewnik pisząc o mediach ... zresztą świetnie pisząc:lol2: .... szkoda, że na czerwcu utknęłaś. Pewnie resztę opisujesz na bieżąco w komentach, ale ich, jak wiesz, nie da się czytać od dechy do dechy. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.09.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Gwoździku powiem Ci w tajemnicy że Malka w komentach też za dużo nie zdradza... Reszta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.09.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) Grzecznie poproszę o wyjaśnienie, czym - poza ceną oczywiście - różnią się tynki akrylowe od silikonowych? Bardzo mnie to interesuje, przyznaję szczerze. Malka, jeśli masz gdzieś na podorędziu Chucka Norrisa to dawaj mi go tutaj,!!! Nadmienię jednocześnie, że moje ocieplenie (bez tynku jeszcze niestety) kosztowało coś ponad 7 tys. ze wszystkim (robocizna + materiały). I nie pytajcie ile to metrów kwadratowych, bo za diabła nie wiem!!! Edytowane 5 Września 2013 przez braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 05.09.2013 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Malko, spójrz na priva.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.09.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Braza, silikonowe są trwalsze, mają więcej kolorów, są bardziej wodoszczelne i samomyjące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.09.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Gwoździku powiem Ci w tajemnicy że Malka w komentach też za dużo nie zdradza... Reszta;) Jak nie jak tak Grzecznie poproszę o wyjaśnienie, czym - poza ceną oczywiście - różnią się tynki akrylowe od silikonowych? Bardzo mnie to interesuje, przyznaję szczerze. Malka, jeśli masz gdzieś na podorędziu Chucka Norrisa to dawaj mi go tutaj,!!! Nadmienię jednocześnie, że moje ocieplenie (bez tynku jeszcze niestety) kosztowało coś ponad 7 tys. ze wszystkim (robocizna + materiały). I nie pytajcie ile to metrów kwadratowych, bo za diabła nie wiem!!! Chucka nie ma, zamęczyłam go próbował mi dorównać O tynki zapytaj za miesiąc , jak się dokształcę, choć póki co obstawiam mineralny Malko, spójrz na priva.... Spojrzałam. Ale późno już, na smsa Braza, silikonowe są trwalsze, mają więcej kolorów, są bardziej wodoszczelne i samomyjące. Ewa, ale w jakim sensie trwalsze ?? No i silkonowe nie nadają się na wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.09.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Zamęczyłaś??? A może gdzieś Mac Gyver się pałęta w pobliżu .... Znaczy się ja stawiam na silikon pod spodem mam styropian, więc mogę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.09.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 na wełnę to nie wiem. A po co ci wełna? Będziesz ścianą oddychać? Trwalszy mają kolor i nie brudzą się tak. Ja tynku nie mam ale mam farbę silikonową na kleju i jest bardzo fajna, nawet zacieki od parapetów są tylko w 1 miejscu. Wokół mam raczej tynki mineralne i wiem, ze lubią odpadać i brudzą się No, ale ja nie mam baranka, a baranek brud gromadzi. Przez tą moją niechęć do baranka nie mam tynku wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.09.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 No i poszła sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.09.2013 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Braza -możesz wszystko Ewa, tylko pod drewno wełna, chociaz jeśli cenowo wyjdzie lepiej, będzie na całości. Ja właśnie myslę o mineralnym + farba , być może silikonowa. I nie mam oporów co baranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.09.2013 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Jestem, jestem Juz odpisuję, skoro dopadłaś net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 06.09.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 musialam sie zalogowac...Malka! nie wierze wlasnym oczom.....ale to juz pozno i moge miec zwidy..... zmeczona po calym tygodniu jestem i padam juz na pysk....czy w dziennika to zjawa czy sen? ziewnik ma wpis!:rolleyes: syl opowiadania Ci sie zmienil....burzuazja, bedzie brodzik wpuszczany czy bezbrocikowo? nie chce mi sie ostatnio pisac....jakos malo mam do powiedzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.09.2013 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Majeczka Jak cudnie Cię widzieć wczoraj nawet myślałam, co tam u Cię, gdy zobaczyłam Twój wpis o bramie w jakimś tam wątku. (nieźle nie ? brama mnie sentymentem napełniła) Ale,że jaka burżuazja ?? zadzieram nosa ?? Brodzik wpuszczany - juz zamontowany (choc w moim przypadku słowo już, nabiera dziwnego wydźwięku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 06.09.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 tak powinno byc...dojrzewasz kobieto:yes:...decyzje podejmujesz dojrzale i przemyslane...juz to pojecie wzgledne.... mysle, ze mam podobnie: dojrzewam razem z moimi decyzjami, wiec moze po 5 latach bede mala schody drewniane a nie betonowe...musze przemyslec...:D:D nie spieszy mi sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.09.2013 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Dojrzewanie to synonim starzenia sie ?? a schody ? ja mam strychowe, też się da po nich wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 07.09.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 gratuluję pięknej trzeciej wylewki. gładziutka jak wiadomo co. nieźle z tym Staśkiem szalejesz. zgrany z Was duet. (wyobraziłam sobie, jak go czule obejmujesz, a on podskakuje ) na słowo Ci wierzę, ale pokazałabyś ten brodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.09.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 To ja czekam na ciąg dalszy...i trzymam kciuki za poniedziałek... To kiedy będzie można wejść a wylaną żywice bez obaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.09.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Że też przegapiłam wpis w Ziewniku, źle już chyba ze mną Przyznam się, że jestem lekutko rozczarowana, jakoś wyobrażałam sobie że Stasiek jest większy, tak mniej więcej wielkości STEFANA Ale nie ważne jak duży, ważne czy robotny a jak widać 200% normy Kurcze, że też Ci się chce tak dopinać szczególiki, ja intensywnie ćwiczę tumiwisizm ostatnio, więc naprawdę podziwiam konsekwencję ps. a dziurę na roślinki pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts