Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

no nareszcie doczytałam zaleglosci, witanko

ale jak to u was leje?!?!?

u nas patelnia od paru dni, wczoraj roztapialismy sie na targach ogrodniczo-rolniczych (alez piękne zakupy porobiłam :D ) a dziś byliśmy na plazy się pobyczyć i w końcu pienka zaharapczyc, dzielny mój mezul przytachal go z plazy i nawet zmyślnie zapakowal, odcial zaledwie 20 cm kawalek. a ja sie tak zastanawiam czy można go jakos z powrotem dokleić.:rolleyes: macie jaies pomysły? pieniek gladki wysolankowany przez wode morska, kremowo-szary - cudo

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dla mnie pewnym argumentem, za rozważanie takiej opcji jest fakt, że ludzie, którzy od wielu lat zajmują się ociepleniami, znający najnowsze technologie i wszystkie dostępne na rynku tynki, swoje domy kryją minaralką.

Pytanie dlaczego ?? :lol:

wcale nie. mamy architektów (Roberta i Lumiere) i oboje kryją styropianem, a nie wątpię, że wiedzę mają... Może ci wykonawcy mają większe upusty na wełnie i dlatego?

...no i właśnie chyba chodzi o ceny jakie majstry mają na tynki... a może tynki mineralne i tańsze są, a i farby do ich malowania też są tańsze,,... I nieprawda jest , że silikonowy się nie brudzi... mój się ubrudził w lesie, ale ja węglem palę i z komina sadza też brudzi.. Ty masz centrum miasta i drogi za płotem to też się będzie brudzić.. no chyba żeby nie...

Poszłaś już czy jeszcze?

I co to za fajny gość...?

Fajny forumowy gość :)

Ale mamy zajebiste laski w okolicy :lol:

Każda z nas ma inne marzenia:D:D

ja nawet całą masę :)

i ciooo???? lejom??????

dziś to tylko deszcz lał.

Panowie, najpierw zdarli mi włosy z wylewki, potem wielkim potworem odkurzyli, a na koniec pomali jakimś świństwem i mam tak brzydką wylewkę, że fuj.

aaaa i czekam na zywice oczywiście :D:D:D

ja też czekam :)

...leją jeszcze????????

TARcia.. lało , a jakże...

deszcz leje

...no i właśnie chyba chodzi o ceny jakie majstry mają na tynki... a może tynki mineralne i tańsze są, a i farby do ich malowania też są tańsze,,... I nieprawda jest , że silikonowy się nie brudzi... mój się ubrudził w lesie, ale ja węglem palę i z komina sadza też brudzi.. Ty masz centrum miasta i drogi za płotem to też się będzie brudzić.. no chyba żeby nie...

owszem, każdy się brudzi ale zmycie syfu z silikonowego nie ma problemu. ja mam silikatowo-silikonowy i jestem zachwycona, dziś zmywałam szlauchem rozdydźdane jagódki z białej elewki. ptactwo ostatnio mi podrzuca na tarasie i rozbija na elewce. do tego muchy, ptasie kupy nie zostawiają zadnych sladow. co do innych nie mam porównania, paru elewatorow polecilo mi taki tynk wiec nie robiłam doktoratu i zwyczajnie zaufałam opiniom.

no właśnie chodzi o to, że mineralny wcale taniej nie wychodzi,

Pozwolę sobie zacytować :)

się dołącze do tej wesołej gromadki: sprzedaję surowce do produkcji tynków i farb i tez mam mineralny malowany.

Zdadzę Ci pewna tajemnicę: tynk silikonowy to nic innego jak zmodyfikowany akryl. Jeśli tynk akrylowy firmy x brudzi się i przyciąga kurz to tynk silikonowy tejze firmy (w 99% przypadków) będzie też się brudził, przyciągął kurz + zupełny gratis będzie bardziej podatny na zabrudzenia sadzami. To nie jest takie proste jak przedstawiają marketingowcy z firm produkujących tynki.

Pozdrawiam Coulignon :) w tematach tynków jesteś moim guru

I jeszcze

ja tez bym zrobil mienralnym, a raczej zrobilem :) plus malowanie. Balto zaraz powie ze nie trzeba, ja twierdze ze trzeba, ale spojrz... na pewna zasadnosc:

Balto jest producentem tynkow mineralnych i u siebie zrobilby mineralny.

Ja jestem dystrybutorem najlepszych jakosciowo dostepnych na naszym rynku produktow elewacyjnych z mojego podpisu i u siebie zrobilem mineralny :) Cos w tym chyba jest, nie?

to pierwsze, drugie dym z komina Ci na dół leci ?? ;)

nie do końca ten obok tez ma smieciucha a ten jeszcze wcześniejszy pali czym popadnie i jakos nie mam elewki brudnej a zwaz ze moja w większości biala. na pewno zmywa się bez problemu i to mi wystarcza. poza tym już mam :D . ale w nowym zrobie taki sam, ten sam kolor zapewne i kto wie czy nie tej samej firmy :rolleyes:

wiesz co, może w kupie z malowaniem nie jest tanio ale... tynk silikonowy dobrej firmy tani nie jest, oj nie. Taki caparol czy inne STO swoje kosztują. farba od nich wychodzi jednak taniej. A tynk mineralny jest tani. Więc zapewne kiepski tynk silikonowy będzie taniej, niż mineralny malowany dobrą farbą ale znowu tynk dobrej firmy może wyjść tak samo, jak mineralny plus farba dobrej firmy...

A tak pi razy oko ile wychodzi za metr taki silikonowy średniogórno półkowy ?

Bo mineralny plus farba

moja wycena

tynk mineralny 74 zł 25kg (zużycie 3,5 kg /m2) 10,35 zł/m2

farba silikonowa 550 zł (w dużej promocji) 25 kg (zuzycie 0,5 kg/m2) 11 zł/m2

Edytowane przez malka