Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A to mam jeszcze w zanadrzu jeszcze jedno niedawne skuwanie :lol2: Moze za chwilę opiszę w dzienniku ?? :rolleyes:

Taras mam wylany, betonowy,o kształcie zupełnie z dupy, ale nie to jest największym problemem - on jest wylany ze spadkiem w stronę okna :bash::bash:

Więc trzeba, albo w całości rozpieprzyć (z 15 kubików betonu b25), albo frezować pod legary, wcześniej robiąc prawidłowy spadek???

NIe wiem, nie ogarniam tej kuwety :rolleyes:

Taras ma być drewniany.

Z elewką jest problem - teraz głównie pogodowy - noce już zimne, nawet bardzo jak na wrzesień, nadal nie mam ekipy, która zrobi to za normalne pieniądze i to w tym roku.

Chwilowo odpuściłam temat, bo muszę wewnętrza doprowadzić do stanu używalność (z przyczyn oczywistych), ale w październiku, czyli tuż tuż, temat wróci na tapetę.

do tego ten taras ma chyba rozne wysokosci i szerokosci schodow (tu tez trzeba powalczyc bo wrazenie mi zostalo jakby tylko pol stopy sie miescilo na schodku)

czyli co z elewka? w pazdzierniku czy ten rok odpuszczacie, no i co z ta zima stulecia ktora tak szumnie ruskie zapowiadaja. choc styropiany przyklejcie.

oj tam zaraz swinstwa, seks to bardzo przyjemny wynalazek i jaki odprezajacy:lol:

jakoś mi się skojarzyła jedna rozmowa z fm.

Laska opowiada jak to jej wścibska ciotka (czy inny krewny), na jakimś rodzinnym spotkaniu wypytuje o to kiedy będą mieć dzieci.

Na co ona umęczona już tym wścibstwem rzuca "ciociu, my bardzo, ale to bardzo chcielibyśmy mieć dzieci, tylko jakoś tak tym wstrętnym seksem się brzydzimy"

Tarcia, taras musi mieć zlikwidowane schody.

Plan jest taki (nie wiem czy technicznie do zrealizowania), zrobić spadek, wyfrezować miejsca pod legary, zrobić 6-8 słupków, zamontować legary, położyć drewno -wszystko w kształcie prostokąta, tak by przykryć obecny taras.

Schody zrobić jakby dodatkowo, poza obrysem tarasu.

Rozumiesz, czy rysować ?? :)

i teraz tez bym sie zastanawiala czy matowic, chyba bym (mimo wczesniejszych uprzedzen) zostawila lustrzanke. w d..ie, ze majty w spodnicy bedzie widac, ladne nosze to czego mam sie wstydzic no nie? podloga lustrzana jest zarypista. moze zostaw a jak juz ci sie w miejscach chodzenia zmatowi to polecisz po calosci.

Arni no raczej, sarenką , czy kozicą nie jestem :lol2:

I teraz ja czekam na porady

potrzebuję zakupić dobre garnki i fajną pościel (w sensie kołdry)

Jakieś sprawdzone marki, macie?

Ewa, co to jest gumoleum ? :oops:

no prawie :lol2:

http://images02.olx.pl/ui/14/95/19/1361118530_483278619_1-Zdjecia--Czyszczenie-impregnacja-i-polerowanie-tarket-PCV-linoleum-marmur-gres-beton.jpg

tylko za cholerę na podłogówkę się tego nie da położyć :no:

no gadać mi tu w czym gotujecie!!!!! :lol:

w garnkach.

tanich, bo często zapominam o nich i hmmm muszę potem wyrzucić wraz z zawartością. Więc biorę zwykle takie najtańsze z wyprzedaży w markecie. No, ale często mam nowe :)

Acha, z IKEI są kiepskie. Mają mało tej warstwy kumulacyjnej, szybko gotują i jeszcze szybciej ... muszę wyrzucać.