Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

i teraz tez bym sie zastanawiala czy matowic, chyba bym (mimo wczesniejszych uprzedzen) zostawila lustrzanke. w d..ie, ze majty w spodnicy bedzie widac, ladne nosze to czego mam sie wstydzic no nie? podloga lustrzana jest zarypista. moze zostaw a jak juz ci sie w miejscach chodzenia zmatowi to polecisz po calosci.

Grunt żeby czyste były, nie?;):lol2:

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w garnkach :D kiedys kupilam fajna serie w pobliskiej hurtowni agd i daja rade. sa antracytowo-czarne, srodek ceramika lub jakis teflon

da sie na podlogowke tak mamy w pracy:cool:

ale to jakieś specjalne ? bo toć to pcv jest, a toto nie przewodzi ciepła ...chyba :rolleyes:

w garnkach.

tanich, bo często zapominam o nich i hmmm muszę potem wyrzucić wraz z zawartością. Więc biorę zwykle takie najtańsze z wyprzedaży w markecie. No, ale często mam nowe :)

Acha, z IKEI są kiepskie. Mają mało tej warstwy kumulacyjnej, szybko gotują i jeszcze szybciej ... muszę wyrzucać.

ja mam takie zwykle ale ponoc te z ikea +365 sa dobre http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/series/14888/ , posciel tez mam z ikea :)

to jak w końcu ? :lol2:

a posciel jaka: bawelna, kora czy ą ę

Chodzi o kołdry,poduszki mam nowe termo, na razie nie planuję wymieniać, chyba,że mi na mózg padnie i kupię te z tempura :rolleyes:

aaa i idealny byłby wymiar 260x220 ,mam świetne poszwy w tym rozmiarze i za chiny nie umiem kołdry dokupić

Grunt żeby czyste były, nie?;):lol2:

to przede wszystkim :D:p

bardzo smieszne, bardzo :lol2:

aaa rozumiem koldry nie posciel, my mamy z juska komplet zimowy i komplet letni. kiedys okazyjnie kupilam te "niby lepsiejsze" w cenie tych tanszych. kolderki bardzo lekkie.

a to gumoleum to takie cos jak np. w szpitalach teraz robia, przewodzi cieplo i to bardzo dobrze

ja też kupiłam w Ikei i nawet te z górnej półki, wyautowałam po drugim praniu.

Teraz mam z cramera, kupioną na targach, ale ten puch się pozbijał jak jasna cholera i czas wymienić .

A już nie mam ochoty na eksperymenty - bo to za kosztowna impreza :rolleyes:

i puch się nie pozbija ??

Prałam (raz) w jakimś płynie (mała brązowa buteleczka) do kurtek puchowych.

I niestety zrobiła się ściera.

W komorach kołdry, puch pozbijał się w rogach i za cholerę nie da się tego "roztrzepać".

Ale na pocieszenie, druga, której nie prałam, też się taka zrobiła, co prawda z rok później, ale to jednak marna pociecha ;)

Nie wiem, może dużo zależy od jakości puchu. Ja moje kołdry traktuję wg przepisu na płynie, potem do suszarki na trochę, rozstrzepuję i wyglądają ok. Nic się nie filcuje. Może to kwestia puchu: u mnie puch gęsi 60% reszta pióra.