Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

Tarciu mam już fotki :)

%255BUNSET%255D.jpg

%255BUNSET%255D.jpg

łapki mi się coś trzęsły i troszke nie wyraźne..

od lewej to stoi czajnik 3l i garnek wysoki ok. 5-5,5l

potem czarny garnek 4,5l, niezbyt wysoki i rondelek 1,5l

i całkiem na prawo garnek 20l

wszystko jest idealnie w polach ustawione.. tylko tu gdzie czajnik i garnek to lekko garnek wychodzi poza pole (około 2cm w kierunku sterowania)

proszę nie zwracać uwagi na blat.. jeszcze jest roboczy :)

Edytowane przez Kamila i Marcin

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie no, nie jest źle :)

ale ja bym pewnie łapy poparzyła sięgając po czajnik, albo do czarnego garnka :oops:

ale ja to ewenement jestem :oops:

ale masz wyspe obeszlabys z drugiej strony ;) te czarne gary niestety tylko w rekawicach trzeba, bo uszy sie nagrzewaja jak garnek.

Malko wiem, że nie lubisz piekarników all-in-1 a mój ma funkcje utrzymywania ciepła (chyba od 30*)

Powiem szczerze, że jeszcze nigdy nie miałam jej tak zastawionej jak teraz.. w większości przypadków jest to 3 max 4 garnki jednocześnie.. a nawet jeśli jest to 5 garnków, to w większości przypadków dwa postawione są na krótko, typu zagrzać mleko, czy też wodę :)

Tarciu zgodzę się.. ten czarny garnek jest beznadziejny pod względem uszu

Piekarnik taki: MASTERCOOK MF-880 ATCX (wiem wiem monotematyczna jestem)

http://image.ceneo.pl/data/products/7611201/i-mastercook-mf-880-atcx.jpg

- 12 funkcji pieczenia: rozmrażanie, podtrzymywanie temperatury, Celeris, grzałka górna + dolna, mocna grzałka dolna + wentylator (pizza), grill średni, grill mocny, wentylator + grill,

wentylator + grzałka kołowa, wentylator + grzałka kołowa + grzałka górna + grzałka dolna, wentylator + grzałka górna + grzałka dolna, delikatne potrawy

http://www.ceneo.pl/7611201#tab=spec

Tar.. w tym czarnym garnku uwielbiam risotto robić albo sosiki.. nic nie przywiera itd..

Edytowane przez Kamila i Marcin

tak, wtedy jak kupowalam byly tylko takie a teraz sa w ofercie i z nierdzewki i ceramiczne. jakosciowo one przy moim uzytkowaniu - calkiem niezle w stosunku ceny do jakosci. gdyby tylko T. byl reformowalny i nie uzywal metalowych lyzek i widelcow:bash: patelnie gruba ceramiczna tez udalo mu sie przepalic:rolleyes:

o cholera, wiem już czemu do niego nie dotarłam, to firma na M - a ja ich bojkotuje po przeprawach z kuchenkę gazową :mad:

rozumiem.. tfu tfu u mnie jeszcze wsio działa :)

ja mam cala serie (6 garow + brytfanka) oscar cooks

ja mam jednak czarny garnek z alle... o nazwie Frico.. kosztował jakieś 62zł..

z tym czarnym jeszcze mam taki problem, że jak stukam drewnianą łyżką w celu pozbycia się jedzenia, to zostają ślady w przypadku zbyt mocnego stuknięcia..

Miałam fajne garnki z pyrexa, niestety zupełnie nie sprawdzały się na gazie, potem przerabiałam wszytkie opcje tefala - totalna porażka, choc z kilku z musu do dziś korzystam. Najbardziej lubię stare garnki z Olkusza, Niestety tez już są zdezelowane, ale mają swoje lata.

Byłam mega zadowolona z żeliwa la creuset, niestety kilka razy nie utrzymałam w łapie i pierdyknął na podłogę, w momencie odbicia emalii, juz nie był fajny, bo wszystko przywierało.A szarpnęłam się tylko na jedną sztukę i tez tylko dlatego,że była mega promo.

Teraz szukam żeliwa, ale w niższej cenie,znacznie nizszej, dlatego ten Berghoff mnie mocno kusi.

Jest strasznie brzydki :lol2:. ale może kupię na próbę jakiś jeden rondelek ??

pewnie, kup co ci zalezy.

wiesz co? kolo mnie zn. k. mojej pracy jest zarypista hurtownia agd (wielkosci hali makro) mozesz tu dostac wszystko od wykalaczki po koldry, miski itp.prawie jak sklep kolonialny na dzikim zachodzie tylko gabarytowo wiekszy.podjade w przyszlym tygodniu i zobacze czy maja garnki zeliwne, emaliowanych maja tyle, ze nie wiesz co wybrac, tam te swoje kupowalam, musialam organoleptycznie wybrac sobie gary