malka 20.09.2013 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Miałam le creuset, kilka lat słuzył swietnie,a potem go obiłam. To są naprawdę ciężkie garnki One mają dożywotnią gwarancję, ale niestety takich uszkodzeń nie obejmuje (takie info miałam od sprzedawcy), pewnie, gdyby chodziło o jakąś wadę odlewniczą, albo zarysowanie widelcem - ok, ale nie takie obicie Dlatego jeśli kogoś stać, to ja polecam te garnki - można z pokolenia na pokolenie przekazywać -przy odrobinie ostrożności nas przeżyją Oglądałam la cuisine i przemawiają do mnie ale ja muszę obejrzeć, pomacać, to nie są buty, które mogę na czuja kupić i tu już cena jest akceptowalna. Z tego co czytałam , sposób produkcji obu jest taki sam. Może creuset trochę na opinii i tradycji jedzie ?? Tarcia, Ty masz teraz płytę ceramiczną?? Jeśli tak to Pyrex jest fajny, ale jak juz pisałam - nie do gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 nooo ceramiczna la cuisine fajnie wygladaja i sa dosc popularne (przynajmniej marke kojarze na pewno z programow kulinarnych kuchni+) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.09.2013 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) Znalazłam jednego sprzedawcę i jest z Jeleniej Góry , no trochę daleko jak na macanko polazłam jescze do kuchni sprawdzić kto jest producentem żeliwnej patelni , którą posiadam, zakupiona w tk za niecałe 3 stówy , więc jak na żeliwo to bardzo ok I się nie dowiedziałam, nie jest sygnowana Edytowane 20 Września 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.09.2013 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 takie jeszcze znalazłam http://dukapolska.com/catalogsearch/result/?q=famiglia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 kurka szkoda albo zaryzykujesz albo nie wiem:cool: obmyslam obiad na jutro, bo na dzis mam, to gadanie o garach mnie natchnelo:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 takie jeszcze znalazłam http://dukapolska.com/catalogsearch/result/?q=famiglia cenowo podobne ale marki nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.09.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Kupię najpierw sprzęt do kuchni i zobaczę jaką kwotą dysponuję (prrrrrr, malka nie szalej) czy skończy się na ikei, czy czymś "bardziej" Tarcia, skoro jesteście mięsożerni, nie myślałaś o zakupie wolnowaru ?? Jesu, za gulasz wołowy z tego ustrojstwa dam się pokroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.09.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Zazdroszczę !!!! Wyborów sprzętów!!! Czułam się zajefajnie w tym czasie, niestety, wszystko co dobre przemija:yes: U mnie są najprostsze sprzęty: indukcja Amici 4 pola, bez fontanny, za to z funkcją booster i timerem, piekarnik Gorenje który właściwie przede wszystkim piecze chociaż podobno może też rozmrażać i okap dwufunkcyjny Amici, skośny, szklany pracujący jako wyciąg. Bezproblemowy w utrzymaniu w czystości. Mikrofalę nabyłam najtańszą jaka była bo służy tylko do podgrzewania w razie "W". Najwięcej kosztowała lodówka Samsunga, ale wymarzyłam ją sobie już dawno i mi nie przeszło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.09.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 ja a propos pop cornu- duzo zdrowszy jest z patelni te do mikrofali maja w skladzie jakies syfne tluszcze utwardzone no i soli od zajechania Ziarno można wsypać do papierowej torebki, zakręcić i wrzucić do mikrofali - sterujesz ilością robionego pop-cornu i wsypujesz takie jakie uważasz za zdrowe. Nie ma smrodu oleju i dodatkowego mycia. Ja tak robię, a bez tłuszczu pęka równie pięknie, co na tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Tarcia, skoro jesteście mięsożerni, nie myślałaś o zakupie wolnowaru ?? Jesu, za gulasz wołowy z tego ustrojstwa dam się pokroić nie widze sensu. robie duzo potrawek:gulasze, bitki, zraziki z roznych rodzajow mies i moja patelnio/brytfanka jest wystarczajaca, pyrkole na malym ogienku (1 lub 2) ale powierzchnia grzejna ustawiona na trojeczke. i poza tym nie mam juz miejsca na blacie ekspres, chlebak, robot kuchenny, czajnik - wszystko zajmuej miejsce a kuchnia niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.09.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 a propos piekarnika, mam taki dzielony na pół. Fajna sprawa, bo przy pieczeniu chleba lub mięsa nie używam całego tysiąca coś wat ale tylko górę lub dół a przy przedzieleniu go na pół zupełnie to wystarcza. Choć przyznaję, nie piekłam jeszcze ciasta razem z mięsem i nie próbowałam dać na dół 60 st a na górę 200 więc nie wiem, czy to oddzielenie jest takie radykalne. Podobno da się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.09.2013 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Ewa, podasz markę i model ? chętnie poczytam o tym cudzie a teraz gadać, kto kolekcjonuje starocie ?? Wiecie, kanka na mleko, żelazko na duszę i takie tam ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.09.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Ja potrzebuję przedwojenny cement, sypki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.09.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 No ja mam z duszą żelazko.. Kanki nie mam, ale samowar tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.09.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Dorka.. a jest jeszcze takie coś jak sypki cement przedwojenny? I po co Ci on? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.09.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 No ja mam z duszą żelazko.. Kanki nie mam, ale samowar tak... chyba w garażu Edit samowar chyba stał w salonie na podłodze Dorka, a było mówić wcześniej, wygrzebałabym Ci co nieco przy rozbiórce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.09.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Sypki ma być, żeby się dało z niego takie gładkie balkoniki porobić. Po 101 latach mają wyglądać tak samo jak tydzień po wykonaniu. Takie rzeczy istnieją, wiem, bo sama po takich chodzę. Ale wszyscy twierdzą, że takiego cementu/betonu to już dziś nie dostanę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.09.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Samowar od przeprowadzki stoi w kartonie na strychu.. żelazko na meblach.. i to bardzo stare żelazko,... takie jeszcze na węgielki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.09.2013 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 jednak spostrzegawcza jestem Dorka, a czym się charakteryzował ten przedwojenny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.09.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/oven/standard/BQ1D6G144/XEO taki mam ale troszkę starszy i nie ma automatycznego menu... a może ma ale ja nie wiem Za to ma prowadnice teleskopowe i czyszczenie para... czyli wodę się leje na dół i włącza a brud rozmięka. Nie wiem, jeszcze nie czyściłam (przez 3 lata). Jakoś nie czuję potrzeby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.