Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciesze sie, ze nie tylko ja jestem do tylu z informacjami, wyprzedzilas system o jakies 26 lat. :D Gratulacje!!!

A odwiedzam Cie z powodu tego, ze zmartwychwstaje ogolnie, a rwa to przy okazji. :D Nie diagnozowalam sie online, tylko mnie diagnozowaly kolezanki. ;) Boli mnie tylko udo z tylu, w pozycjach roznych, czasami tak sie przekrece ze nie boli wcale, ale chodze z trudem. :rolleyes:

Widzisz Wusia -czytaj Tarcię i ucz się jak sie te ;) sprawy załatwia

Dzięki Małgoś :)

To teraz zlokalizuj część uda, która boli najbardziej, poobserwuj kiedy boli. Masz tam kogoś pod ręką, kto mógłby wykonać prosty test ?

Depeś -wykorzystuj ile i kiedy zechcesz :)

bez śmiechu -taka wyskoczyła pierwsza, a przepustowość netu nędzna wiec nie szukam dalej

zaznacz gdzie to biodro boi

http://us.123rf.com/400wm/400/400/p6m5/p6m51205/p6m5120500101/13578814-ilustracja-kontur-mezczyzna-rysunek-profil-frontal-widok-z-tylu.jpg

Dobra, mogę założyć,ze to ucisk na poziomie S1. Teraz pytanie skąd on się wział ? Robiłaś w ostatnim czasie rtg? nie ma tam zwyrodnień jakiś?

Jeśli nie, to może dyskopatia?

Ale tego bez badania nie da sie ocenić. Przynajmniej ja nie potrafię.

Może póki mozesz jeszcze ;) chodzić wybierzesz się do lekarza. Dobrze by był to neurolog, ale znajac warunki panujące w polskiej służbie zdrowia, termin dostaniesz na przyszły rok, wiec LPK bedzie najlepszym wyjściem. Prostymi testami zbada czy to rwa, skieruje na rtg (chyba moze ?? ), a póki co staraj się nie wykonywać gwałtownych ruchów, nie podnoś nic ciężkiego,, podnoszenia wykonuj z ugietych kolan a nie ze skłonu.

Jeśli to rwa, a wszytko na to wskazuje, to bez leczenia (leki przecizapalne ) niestety moze byc tylko gorzej (ból będzie promieniował do stopy).

Spróbuj lezeć na plecach z ugietymi kolanami - włóż sobie pod nie zrolowany koc, albo poduszkę.Jesli ból jest tak silny,że leżenie na plecach jest bolesne, spróbuj na brzuchu, podkładając pod niego poduszkę , a pod staw skokowy zrolowany koc.

Brzmi pocieszajaco... Dzieki! :D Nie, nie robilam rtg od baaaaaaaaaaardzo dawna. :no:

A czy jakis ruch typu plywanie jest wskazany i czy raczej trzymac to w cieple czy w zimnie?

a kiedy zaczęło napierniczać ? jeśli dziś, to rób zimne, lód w ręcznik i 10-15 minut, jesli kilka dni temu, to śmiało mozesz robic ciepłe, ale nie gorące. Termoforek na grzbiet i tak samo kwadrans -20 min.

Pływanie sobie daruj, chyba, ze mówimy o bezwładnym leżeniu na plecach -to ok :)

taaaaaaaaa bo Malka leży po całych dniach w domu i tylko czeka na odwiedziny :p jak to dobrze że mnie tylko okresowo w dołku na pośladeczku sieknie tak że wyję radośnie i do kolanka nie mam nózi bo rwa by mnie dobiła:rotfl:

skąd wiesz ?? :)

no normalnie SKS laski, SKS - sypiecie się staruszki :lol2:

ps. powiedziała ta, co ortopeda juz na niej krzyzyk postawił :lol2:

To,ze sie ciut wczesniej uwinęłam z przeprowadzka, nie zmienia faktu,ze parapetówka miała ustalony termin od zawsze.

Ludzie zaproszni, nie moge w ostatniej chwili zmieniać terminu, więc zostaje luty 2032