max-maniacy 19.12.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 hallo Malka, gdzie ten priv? czekam cierpliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.12.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ewa, Depeś -Wy serio ?? A myślałam,że to jakiś pojedynczy popapraniec. Aga -bo najłatwiej brać, nie?? A gość jakby przy grabieniu się sprawdził (matkoboska, jakby to było zajęcie wymagające wiedzy tajemnej) to u mnie jest roboty na przynajmniej dwa lata. Ale jak mi Ania dziś powiedziała -nie uszczęśliwiać na siłę. Rasia Mówiłam mu ucieszył się bardzo I mam za zadanie zapytać Cię czym szermierzyłaś? Floret ?? coś mi się tak kojarzy Floret:yes:. Szpada pod koniec, tak dla zabawy;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2013 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Wiolasia, Ty się ciesz, że lalek monster high nie chce, dopiero byś miała koszmary!!!!! Rasia, to Ty taki Michał Wołodyjowski w spódnicy jesteś rozumiem, szacunek!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.12.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Braza, z tymi lalkami to pojechałaś Wioli córka ma kolekcje tych szkaradziątek bry piątkowe zabieram się za seryjną produkcje eklerów. Dzieciaki z klasy młodego mają dziś wigilię i złożyli na nie zamówienie. Bosz.....ile te potwory potrafią tego zjeść :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.12.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 zrób ociupinkę miejsca w skrzynce, to Ci coś wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.12.2013 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.12.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 zabieram się za seryjną produkcje eklerów. Dzieciaki z klasy młodego mają dziś wigilię i złożyli na nie zamówienie. Bosz.....ile te potwory potrafią tego zjeść :jawdrop: Trzeba było wybrać coś prostszego:) Pierniki na ten przykład - wczoraj ponad 100 z Natką zrobiłam na jej dzisiejszą wigilię klasową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.12.2013 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 powiedz to tym potworom , by chciały coś łatwiejszego Na jakąś imprezę w 2 klasie, zrobiłam im i teraz za każdym razem wymuszają maślanymi oczkami kolejną produkcję. Zrobiłam 62, dwa zeżarłam Kilka zostało, bo już do pudełka ciastkowego się nie zmieściły, Adam pojechał z misją dostarczenia ich do szkoły ufffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.12.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 chyba poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.12.2013 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.12.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 podrzuc przepis na sprawdzone eklerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.12.2013 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 w opcji -mam dużo czasu, czy w opcji mam kwadrans ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.12.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Tak, opcja kwadransowa jest tą właściwą Sama młodzież rozpuściłaś to teraz masz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 mysle ze opcja kwadransowa to po prosu udac sie do najblizszej ciastkarni i zakupic albo zakupic gotowe foremki i krem z torebki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.12.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 w obu jesli obie wykorzystuja pieczneie domowe a nie zakup a z obu opcji wychodza rownie dobre?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.12.2013 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Dobra, ale cicho sza, ok ? Kupuję gotowe paluch z ciasta ptysiowego (Z MILANÓWKA) odkrawam im spody, tak by powierzchnia nie była gładka, i by wcisnąć dużo kremu. Krem- klasyczny do karpatki: - 0,5 litra mleka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki mąki pszennej - 1 szklanka cukru (ja daję własnej roboty waniliowy) - 1 kostka masła - 2 żółtka jajka W pół szklanki mleka rozbełtać żółtka. Następnie dodać obie mąki. Dokładnie wymieszać, aby nie pozostały grudki. Resztę mleka zagotować na wolnym ogniu z cukrem. Rozczyn z mąki dodać do gotującego się mleka, w ten sposób powstanie budyń. Gdy budyń się ugotuje, zdjąć garnek z ognia, ostudzić. Masło ucierać dodając stopniowo ostudzony budyń. Całość zmiksować na szybkich obrotach. Schłodzić, przed nakładaniem. Na taki paluch nakładam szprycą dość dużo kremu i przykrywam drugim paluchem - włala leniwe eklerki gotowe Gdy cierpię na nadmiar czasu,dzień lub dwa wcześniej robię paluch z ciasta parzonego (milion przepisów w necie) , reszta jak wyżej Marta, jeśli uda Ci się kupić konkretnie te paluchy ptysiowe (są absolutnie naturalne, masło, woda,, mąka, sól,cukier) -obie wersje są równie smaczne, choć wydaje mi się ,że te na samodzielnie pieczonym cieście szybciej rozmiękają, może dlatego,że nie są tak dobrze wysuszone ? Edytowane 20 Grudnia 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.12.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 co to sa gotowe paluchy z milanowka?? i gdzie takie dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.12.2013 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Ja kupuję w małym lokalnym sklepie, nigdzie więcej ich nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.12.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 no tos mi pomogla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.12.2013 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 w sumie daleko nie masz Mogę Ci zamówić kartonik w kartonie jest kilogram i kosztuje niecałe 2 dychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts