Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O mamuniu, ale tu ruch ;)

Cześć Wam

Najpierw zaległe odpowiedzi :

Małgoś jeśli na piłce nie wysiedzisz, to i na klęczniku nie wyklęczysz.

Boskie krzesła ma Moll,ale cena nie jest niska.

Myślę,że te ze strony, którą zamieściła Ania, mogą być ok . Ale z krzesłem jak z materacem - trzeba się przymierzyć.

A tu top 10:) http://gadzetomania.pl/2008/12/15/top-10-ergonomicznych-krzesel ostatniego bardzo do serca nie bierz, ono nie służy do siedzenia :lol2:

Nawilżacz mam tylko jeden w zakładkach - ten http://www.ceneo.pl/3785643, nie wiem dlaczego, akurat ten, ale zapewne przejrzałam z milion innych i ten wygrał te zawody ;) A oczyszczacz ten http://www.euro.com.pl/oczyszczacze-powietrza/boneco-air-cleaner-p2261.bhtml - i tu wiem dlaczego - cena :)

Nitka - czad :)

Tarcia, bambus, brzydko wygląda jesienią i zimą. Chyba,że znasz jakiś całorocznie pięknie gatunek ??Ja takiego nie znalazłam. Druga mina to rozmiar, kobyły duże rosną.

Rozważam papirusa, ale jest taki , hymmmmm etniczny (ależ jestem poprawna politycznie)

Braza, Brat - piąteczka :) fajnie ,że jesteście

Aga - wszystko chcę wiedzieć o tych gipsach, jestem mega zaintrygowana.

I, ok, powiedzmy to głośno : WIOSNĄ JEDZIEMY DO DEPESI!!!!!!

Nie deklaruję się, którego roku;)

Tak, mam maszt :) bez niego bym tak śmiało z Wami nie gadała :)

Dorka, błagam, nie plastik :bash::bash::bash:

choć moje dziecko juz by powiedziało - mama , plastik to ładunek wybuchowy, pewnie myślisz o tworzywach sztucznych:P

Dorka, błagam, nie plastik :bash::bash::bash:

choć moje dziecko juz by powiedziało - mama , plastik to ładunek wybuchowy, pewnie myślisz o tworzywach sztucznych:P

Hehe, wiedziałam, nie ma jak poprawność branżowa :)

Ale my tu o semantyce, a nie na temat florystyczny. Co byś powiedziała na takie róże, koloru mocny pink z jasnozieloną łodygą? Wystarczy raz w miesiącu jakimś cifem popryskać i spłukać prysznicem :)

Białe byłyby lepsze, raz w miesiącu w domestosa i błysk ;)

Malka u mnie w pracy w łazience stoi olbrzymi benjaminek, prawdziwe drzewo ponad 2 m, fakt że mamy duże okno, więc ma jasno.

A może jakieś kaktusy, które wymagają tylko zraszania?

ps. już znalazłam że kaktusy odpadają bo gniją. Podobno może być sansewieria, skrzydłokwiat, zamiokulkas (może młodszy egzemplarz się łatwiej przystosuje?) i skrzydłokwiat.

A coś stąd?

Edytowane przez cronin

Depesia już teraz bardzo się cieszy i nie odpuści.

To ma być NAJBLIŻSZA wiosna! :cool: :lol:

Dobra, dobra , Depesia żąda, malka się sprzęgnie, by było jak Depesia chce :)

Hehe, wiedziałam, nie ma jak poprawność branżowa :)

Ale my tu o semantyce, a nie na temat florystyczny. Co byś powiedziała na takie róże, koloru mocny pink z jasnozieloną łodygą? Wystarczy raz w miesiącu jakimś cifem popryskać i spłukać prysznicem :)

i do tego plastikowe wstążeczki, koniecznie zakręcone w spiralki na nożyczkach, co ??? tylko jaki kolor wstążeczek ???

wiem złoty :lol:

Białe byłyby lepsze, raz w miesiącu w domestosa i błysk ;)

Malka u mnie w pracy w łazience stoi olbrzymi benjaminek, prawdziwe drzewo ponad 2 m, fakt że mamy duże okno, więc ma jasno.

A może jakieś kaktusy, które wymagają tylko zraszania?

ps. już znalazłam że kaktusy odpadają bo gniją. Podobno może być sansewieria, skrzydłokwiat, zamiokulkas (może młodszy egzemplarz się łatwiej przystosuje?) i skrzydłokwiat.

A coś stąd?

Wiedziałam,że jesteś najpraktyczniejszą kobietą jaką znam :) żadne tam pitu, pitu :)

Tę stronę , którą podałaś przerobiłam natychmiast jak zamioculcasy zaczęły żółknąć, niestety ja nie mam typowo łazienkowych warunków. Jest wilgotno, ale chłodno, znaczy w łazience jest ciepło, ale,że doniczka znajduje się pod posadzką .korzenie juz ciepło nie mają.

Ja głupia o tym nie pomyślałam, wcześniej.

Stąd mój pomysł na sansevierię, lub asplenium (gatunek paproci), zapytałam o nie Elfir, a Ona doradziła skrzydłokwiata (bleeee nie cierpię), lub bluszcza (nie chcę podpór) i znów nic nie wiem :(

A może paprotki, szczególnie moja ulubiona adiantum uwielbia łazienkowe klimaty

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f0/Adiantum_fragrans_%28aka%29.jpg/800px-Adiantum_fragrans_%28aka%29.jpg

http://katalog.doniczkowy.pl/39/adiantum/

http://budujesz.info/artykul/adiantum-niekropien-zlotowlos-paproc-warta-uwagi,869.html

Ładne to to :) ale ja potrzebuję roślinę, która dorasta do metra wysokości i jest raczej "zwarta" w konstrukcji.

Miałam ambitny plan jechać w miniony czwartek na giełdę kwiatową, ale był mróz i wiało i.....nadal mam czarną dziurę w łazience.

Wiem Gosiu, wiem, nawet dałam się nabrać na jedna sanskę cylindryczną. Dopiero jak pomacałam, z rozczarowaniem stwierdziłam, że to full plastik :(

Niemniej nie wykluczam, jak nic nie będzie chciało tam żyć, kupię jakieś nieśmiertelne nie podlegające rozkładowi ;)

qrwawdupejegopsiamackopanaskurczysynskipomiotszatanakuchenny, qrwa nie dosc ze ma obsuwe 2 miesieczna, nie dosc ze mial wyje...ane na robote to jak juz hugon przyjechal to szafki sa spierdolone po calosci, nie dosc ze sa spierdolone to polowy nie ma, ja pier...le, mam ochote go zarabac, kolejny dzien w plecy, bo przeciez musi przyjechac dokonczyc.:mad::mad::mad: